mercha

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Manisa, Türkiye
PixelExperience ROM'u ile uyumlu olsun yeterli, deneyimlemek istiyorum. 2 sorum var;
1- Sizce Apple ekosisteminden çıkmaya değer mi?
2- Değer ise kafa kafaya takas yapabileceğim hangi telefonları önerirsiniz?

Bir Custom ROM denemek için telefon değiştirmeyin bence. Ayrıca takas edebileceğiniz telefonların Pixel Experience'nin official versiyonu olmayacak. Varsa unofficial fan yapımı bir şey olacak o da yapılmışsa.

PixelExperience ROM'u ile uyumlu olsun yeterli, deneyimlemek istiyorum. 2 sorum var;
1- sizce Apple ekosisteminden çıkmaya değer mi?
2- değer ise kafa kafaya takas yapabileceğim hangi telefonları önerirsiniz?

1- Apple ekosistemine ne kadar bağlı olduğunuza göre değişir özellikle birden fazla Apple cihaz varsa iPhone ekosistemde aynı bir bilgisayarda ki anakart gibi bağlayıcı görevi görebiliyor.

2- Android tarafına geçmeyi planlıyorsanız ve Custom ROM ile kullanmayı düşünüyorsanız yeni telefonlarda MediaTek işlemciler için romlar çok daha geç düşüyor hatta bazen olmayabiliyor. Ek olarak cihazı seçerken kayıtlı ya da TR içi mi alacağınıza göre fiyatlar değişir TR fiyatına kayıtlı çok daha yüksek bir model gelebiliyor fakat Custom ROM işi ne kadar sağlıklı olur bilmem çünkü yazılımsal kayıt atıldığında telefon güncelleme almaz ve sıfırlamayla IMEI gider. Ben direnç kayıtlı kullanıyorum fakat o da anakarta işlem yapılarak yapılıyor yani bilgili biri yapmazsa telefonda ağır hasarlar yaratabilir.

Tavsiyem ana telefonunuzu eğer telefonunuzdan yeterli verimi alıyorsanız takasa sokmamanız çünkü ne yaşadığını en iyi bileceğiniz cihaz yine sizin cihazınız.