iPhone 12 1 yıllık kullanım sonrası pil sağlığının 85 olması normal mi?

Makaleler
1
Yer
Ankara
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık birkaç hafta sonra, iPhone 12 cihazım 1 yılını dolduracak. 1 yıllık süreçte bataryasından genel olarak hep şikayetçiydim ama, şikayetlerim iOS 18 kurduktan sonra daha fazla arttı. Bu 1 yıllık süreçte pil sağlığım 85'e düşmüş. Bana biraz anormal bir düşüş gibi geldi, sizce yetkili serviste orijinal pil değişimi yaptırmalı mıyım? Cihazı sabah 8'de şarjdan çektiğimde öğleden sonra 4 gibi bitiyor.

IMG_0390.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne yalan söyleyeyim bana da anormal geldi. iPhone kullanmıyorum ama iPhone 12 kullanan arkadaşım var 1 yılda pili %91'e inmiş gerci o oyun oynamaz sadece sosyal medyada takılır.

3 sene sonunda pilim %97 seviyesinde idi. Ben rekor pil seviyesi ile satmıştım. 12 Pro Max. Satarken çok zorlandım, insanlar inanmadı bana pek. Sakin kullanıcıydım. Orijinal şarj aleti, şarjda kullanmamak, telefon ile oyun oynamamak. Sadece bunlara dikkat etmiştim, o kadar. %20'ye düşünce pili şarja takar, %100 olunca alırdım. Sabaha kadar şarjda kalmazdı telefonu mümkünse. Sizin biraz hızlı bitmiş gibi.

Son düzenleme:
Dostum pilini biraz hor kullanmışsın gibi ya da cidden sorunlu olabilir. Ancak garanti kapsamına girmesi için şöyle bir şart var. 2 yıl dolmadan önce pil sağlığı %80'in altına düşerse ve devir sayısı 500'ün altındaysa garanti kapsamında pil değişimi yapılıyor. %80'in altına düşmesini bekle derim, şimdi para verme pil için. Eğer 2 seneden önce 80'in altına düşerse götürürsün. Düşmezse zaten anormal bir şey yok demektir. Ama 1 yıl için biraz fazla düştüğünü söyleyebilirim. Normalde senede %10 sağlık düşüşü beklenir. Senin biraz daha fazla olmuş. Ancak yine de şu an şartları karşılamadığı için garanti kapsamında değişim yapılmaz, para isterler.

Şarjdayken oyun oynamak ya da pili ısıtacak herhangi bir işlem yapmak pile zarar veren etkilerin başında geliyor. Aynı zamanda sürekli %20'nin altına düşürdüysen yine pil ömründen çok kaybediyor. Belki de bu konulara dikkat etmemişsindir.

3 sene sonunda pilim %97 seviyesinde idi. Ben rekor pil seviyesi ile satmıştım. 12 Pro Max. Satarken çok zorlandım, insanlar inanmadı bana pek. Sakin kullanıcıydım. Orijinal şarj aleti, şarjda kullanmamak, telefon ile oyun oynamamak. Sadece bunlara dikkat etmiştim, o kadar. %20'ye düşünce pili şarja takar, %100 olunca alırdım. Sabaha kadar şarjda kalmazdı telefonu mümkünse. Sizin biraz hızlı bitmiş gibi.
3 sene sonunda %97 mümkün değil. Pile istediğin kadar iyi bak, hiçbir koşulda mümkün değil.

3 sene sonunda %97 mümkün değil. Pile istediğin kadar iyi bak, hiçbir koşulda mümkün değil.

Mümkün, mümkün olmadığı kanısına nereden vardınız? 3-4 günde bir takardım şarja cihazı. Kablosuz şarj kullanmazdım, onu eklemeyi unutmuşum bir önceki mesajımda. Çok temiz kullanırsanız olur. Bu kadar kesin konuşmanız enteresan. Şu anda iPhone alsam 3 sene sonra yine benzer senaryo gerçekleşir. Hatta alma planım var, yine bu seviyede pil tüketimi olur. Pili iyi zaten Apple telefonların. Hatta telefonu sattığım dükkanın adresini verebilirim yasak değil ise. Teyit edebilirsiniz size bilgi verirseler. KVKK kanunu var, verebiler mi bilemem tabii. Oda beni ikna etmez derseniz, bizzat adamların dükkanına uğrayabilirsiniz. Ama mümkün değil demeyin, yanılırsınız. Faturası benim adıma ve soyadıma kayıtlı üründü. İspat isterseniz, ederim sorun değil. Reddit yorumlarında da 3 seneye yaklaşık kullanıp %93-94 seviyelerinde pil ömrüne sahip cihazlar var. Pil yüzdesi tamamen kullanım ile alakalıdır. Yoğun kullanıcılarda işler farklı ilerler. 6-7-8 Plus ve 12 Pro Max kullandım az çok bilirim Apple'ı. Hatta uç örnek olmasın 1-2 adet resim paylaşayım oradan. Hatta sıfır aldığım dönem resmini paylaştım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250618_025846_Chrome.webp
    Screenshot_20250618_025846_Chrome.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_20250618_025708_Chrome.webp
    Screenshot_20250618_025708_Chrome.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_20250618_025721_Chrome.webp
    Screenshot_20250618_025721_Chrome.webp
    62,6 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_20250618_031904_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250618_031904_Hepsiburada.webp
    78,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
iPhone 12 telefonumu 05 Mayıs 2021 tarihinde, anneler günü indirimi ve buyback kampanyası ile Vatan'dan almıştım.
Başta kesinlikle magesafe ile telefonda belki 3-4 saat ve hala devam ederek oynadığım Honkai impact 3RD oyunu olmak üzere bir çok oyun oynadım ve hala oynamaktayım. Akşam şarja takar sabah işe giderken alırdım. Ekstra olarak Mcdodo'nun Magsafe şarj aleti ile şarj ederken bile aynı anda oyun oynadığım için telefon ısınıp bazen oyundan da atıyor. Ev-iş arası hep anime izlerim.
Kullanmadığım tek şey kamera.
Telefonun garantisi bitti, hiçbir sorun çıkarmadı, hiçbir servis görmedi hala kullanıyorum ve pil sağlığı %80.

Benim genel şarj düzenim hep geceden şarja koyup, sabah çıkarmaktı. Arada üniversite içerisinde priz bulmak sorun olduğundan ötürü powerbank ile de doldurmalar yapıyordum. Ama özellikle pil sağlığı yüzde 90’a düştükten sonra telefonun şarjı epey hızlı tükenmeye başladı. Telefonda Instagram, bankacılık uygulamaları ve Sahibinden dışında başka bir şey yapmıyorum oyun vs. oynamam. Çok tuhaf geldi açıkçası, Apple Destek ile görüştüğümde pilin 467 döngüye ulaştığını ve bu pil sağlığı değerinin döngü sayısına kıyasla iyi bile olduğunu söyledi. iOS 18 kurana kadar batarya sağlığım 100’dü, ne hikmetse telefonu iOS 18’e yükseltmemin ardından bir anda düşmeye başladı. iOS 18’den de hiç verim alamadım, bana göre rezil bir güncellemeydi. Kurduğuma bin pişman oldum, hem performans çok düştü hem de pili su gibi tüketmeye başladı. Arkadaşımın iPhone 16 Pro cihazında bile kontrol merkezinde kasmalar ve anlık kilitlenmeler oluyor.

Mümkün, mümkün olmadığı kanısına nereden vardınız? 3-4 günde bir takardım şarja cihazı. Kablosuz şarj kullanmazdım, onu eklemeyi unutmuşum bir önceki mesajımda. Çok temiz kullanırsanız olur. Bu kadar kesin konuşmanız enteresan. Şu anda iPhone alsam 3 sene sonra yine benzer senaryo gerçekleşir. Hatta alma planım var, yine bu seviyede pil tüketimi olur. Pili iyi zaten Apple telefonların. Hatta telefonu sattığım dükkanın adresini verebilirim yasak değil ise. Teyit edebilirsiniz size bilgi verirseler. KVKK kanunu var, verebiler mi bilemem tabii. Oda beni ikna etmez derseniz, bizzat adamların dükkanına uğrayabilirsiniz. Ama mümkün değil demeyin, yanılırsınız. Faturası benim adıma ve soyadıma kayıtlı üründü. İspat isterseniz, ederim sorun değil. Reddit yorumlarında da 3 seneye yaklaşık kullanıp %93-94 seviyelerinde pil ömrüne sahip cihazlar var. Pil yüzdesi tamamen kullanım ile alakalıdır. Yoğun kullanıcılarda işler farklı ilerler. 6-7-8 Plus ve 12 Pro Max kullandım az çok bilirim Apple'ı. Hatta uç örnek olmasın 1-2 adet resim paylaşayım oradan. Hatta sıfır aldığım dönem resmini paylaştım.
Selam. Görseller hiçbir şey kanıtlamıyor. Sadece kullanıcı yorumlarından ibaret. Ne pil sağlığını gösteren var, ne garanti süresini… Hiçbir ekran görüntüsü yok, sadece yorum. Yorumda herkes her şeyi söyler.

3 senelik kullanımdan sonra %97 pil sağlığı, hiçbir senaryoda ve hiçbir koşulda mümkün değil. Bunu tartışmayalım bile. 😊

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt