iPhone 13 Mini'de Instagram videoları donuyor

Perseus

Başarılı
Yer
Dimension C-137
Superonline 500 MBPS fiber kullanıcısıyım. Cep telefonum iPhone 13 mini ve iOS 18.3 yüklü. Mobil veride veya iş internetim olan Netspeed'de Instagram Reels izlerken hiçbir donma olmuyor fakat Superonline kullanırken bu sorunla karşılaşıyorum. Yorumlar ve Mesajlar yükleniyor fakat videolar ya oynatılamıyor ya da yarısına kadar izleyebiliyorum. Benzer sorun Twitter'da da mevcut. Macbook'da tarayıcıdan Instagram'a girdiğimde ise hiçbir sorun yok. Sorun başta cihazdan kaynaklı gibi gelse de farklı Internet ağlarında sorun yaşamamış olmam beni şüpheye düşürüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Modemim ZTE H3600 ve GPON cihazım Huawei Echolife HG8010H.

1. Modem ve Cihaz Yeniden Başlatma:
- Modeminizi (ZTE H3600) kapatın ve 1-2 dakika bekledikten sonra tekrar açın.
- iPhone 13 Mini’nizi de yeniden başlatın.

2. Ağ Bağlantınızı Kontrol Edin:
- Ayarlar > Wi-Fi bölümüne gidin ve bağlı olduğunuz ağa tekrar bağlanmayı deneyin.
- Wi-Fi bağlantınızın güçlü olup olmadığını kontrol edin. (Diğer cihazlarınızda hız testi yaparak kontrol edebilirsiniz).

3. Modem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Modem arayüzüne giriş yapın (genellikle tarayıcıda “192.168.1.1” veya “192.168.0.1” yazarak).
- Yazılım güncellemeleri varsa bunları gerçekleştirin.

4. Ağ Ayarlarını Sıfırlama:
- iPhone’unuzda Ayarlar > Genel > Sıfırlama > Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğini kullanarak ağ ayarlarını sıfırlayın. (Wi-Fi şifrelerini unutmayın).

5. DNS Ayarlarını Değiştirme:
- Modem arayüzüne girin ve DNS ayarlarını Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) olarak değiştirin.

6. Videoları Kontrol Etme:
- Instagram uygulamasını güncelleyiniz. App Store’dan güncellemeleri kontrol edin.
- Uygulamayı kaldırıp tekrar yükleyin.

7. QoS (Hizmet Kalitesi) Ayarlarını Kontrol Edin:
- Modem arayüzünde QoS ayarlarını kontrol edin ve kapsamı genişletebildiğiniz kadar genişletin.

8. Hız Testi Yapma:
- Superonline ile birlikte bir hız testi gerçekleştirin (örneğin, fast.com veya speedtest.net üzerinden). Beklentinizin altında bir sonuç alırsanız ISP’nizle iletişime geçin.

9. Güvenlik Duvarı ve Filtreleme:
- Modeminizdeki güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin, gerekirse devre dışı bırakın ve durumu gözlemleyin.

10. ISP İletişimi:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Superonline müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek durumu bildirin. Belki de bağlantınızda bir sorun vardır.

Tüm bu adımları uyguladıktan sonra sorununuzun çözülmesi beklenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…