Yer
Yalova/Merkez
Hocalarım merhaba,

Aktif olarak iPhone 13 kullanmaktayım; cihazı Aralık 2024'te sıfır olarak satın aldım. Cihazın pil sağlığı şu anda %84 ve yanlış bilmiyorsam 13 serisinde kronik pil şişme sorunu var.

Cihazın pili şiştiği zaman değiştirtmek istiyorum. Yalova'da yaşıyorum, cihazın garantisi Aralık 2026'ya kadar devam ediyor. Pil değişimini doğrudan Apple bünyesinde yaptırmak istiyorum ama nerede ve nasıl bir yol izlemeliyim? İstanbul'a gitsem gün içinde pili değiştirip teslim alabilir miyim? Servis süreci tam olarak nasıl işliyor?

iPhone 7 veya 8 gibi bir model olsa içini açıp kendim değiştirirdim; daha önce 6S Plus cihazımın pilini kendim değiştirmiştim. Ancak hem cihazın garantisi devam ettiği hem de elimde yeterli ekipman olmadığı için 13'e müdahale etmek istemedim.

Bir de hocalarım, cihazım kutudan çıktığı sürüm olan iOS 17'de duruyor. Serviste kalibrasyon yaparken yüksek ihtimalle sürümü güncelleyeceklerdir. Onlar güncelledikten sonra tekrar iOS 17'ye dönme ihtimalim var mı? "SHSH blobs" kaydediliyormuş gibi duyumlar aldım ama bu iPhone 13 için geçerli bir durum değil sanırım.

Şimdiden teşekkür ederim hocalarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbul yollarına düşeceksen randevusuz gitme, randevun varsa 2-3 saatte pilini takar eline verirler. Ama o iOS 17 sevdandan vazgeç, servis o cihazı bilgisayara bağladığı an güncelleme şart diyebilirler. Shsh falan da iPhone 4 döneminde kaldı.

Üşenmemeye çalış ve direk İstanbul'a git. Apple; Premium Partner verse bile Türkiye'de gidilmez. Gürgençler Ankamall'da pil değiştirdim, orijinalliği engelleyen çip var sanırım o takılmış ve sözde orijinal gözüküyor.

Orijinal takılan bir parça da; durum-> orijinal'in yanında tarih yazar. Eğer tarih yoksa orijinal değil ve bilinmeyen parça uyarısını engelleyen çip'in takılması %99'dur. Apple İngilizce desteğe sorarak bu durumdan emin oldum.

İlk fotoğraf; %100 orijinal (ekran görüntüsü benim değil)
İkinci fotoğraf; Orijinal değil ama orijinal süsü verilmiş, tarih yok (ekran görüntüsü benim).

Yani özetle; İstanbul'a git.

Dosya Ekleri

• 513878998_10214608780408871_6150454379358703674_n.webp
    513878998_10214608780408871_6150454379358703674_n.webp
    79,5 KB · Görüntüleme: 57
  • WhatsApp Image 2026-02-15 at 02.55.47.webp
    WhatsApp Image 2026-02-15 at 02.55.47.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 59
Üşenmemeye çalış ve direk İstanbul'a git. Apple; premium partner verse bile Türkiye'de gidilmez. Gürgençler Ankamall'da pil değiştirdim, orijinalliği engelleyen çip var sanırım o takılmış ve sözde orijinal gözüküyor.

Orijinal takılan bir parça da; durum-> Orijinal'in yanında tarih yazar. Eğer tarih yoksa orijinal değil ve bilinmeyen parça uyarısını engelleyen çip'in takılması %99'dur. Apple İngilizce desteğe sorarak bu durumdan emin oldum.

İlk fotoğraf; %100 orijinal (ekran görüntüsü benim değil)
İkinci fotoğraf; orijinal değil ama orijinal süsü verilmiş, tarih yok (ekran görüntüsü benim).

Yani özetle; İstanbul'a git.

Teşekkür ederim hocam, zorlu Center'daki Apple'a götürsem orada yaparlar mı? Pil 80 altına düştüğü zaman değiştirmeyi planlıyorum tahmini ne kadar ücret alırlar? Ve kesin olarak gün içinde cihazımı alabilirim değil mi?

Teşekkür ederim hocam, zorlu Center'daki Apple'a götürsem orada yaparlar mı? Pil 80 altına düştüğü zaman değiştirmeyi planlıyorum tahmini ne kadar ücret alırlar? Ve kesin olarak gün içinde cihazımı alabilirim değil mi?
Apple'ın sitesinde 13 düz modeli için 4230TL yazıyor, yüksek ihtimal o fiyattan alırlar. Gün içinde alırsın zaten en fazla 2 saat mi ne bekliyorsun.