Bilmiyorum hocam ama %75 iyi bir batarya değeri değil, 8 Plus iyi dayanmış ama tartıştığımız gibi aynı paraya daha mantıklı modeller varken sadece iPhone almak (bence) mantık işi değil.
Ben size de hak veriyorum. Aynı paraya daha iyi özellikli Android'ler var. Doğrudur. Ama hala iPhone 6 gibi telefonlar bile rahatça götürüyorken iPhone 13'ün yazılım desteği kesilse bile o çok uzun yıllar daha götürür. IOS farkıdır bu bana göre. Ayrıca size sunduğu rahatlıklar vs de çok çok daha iyi benim gözümde. Ayrıca ek olarak %75, 2017'de çıkan bir telefona göre gayet iyi bir değer gibi geliyor bana. Bu arada kamera önemli değilse kesinlikle iPhone 16e önerebilirim.

Bence 30k gibi bir bütçeye 120FPS isteniyorsa 14t Pro, 90FPS ise S24 FE tercih ederim ki bu yönde benim tercihim 14t Pro'dan yana olurdu, hem şarj avantajı, hem arayüz kalitesi, hem işlemcisi (dimensity 9300+) hem de kamerası leica lensleri benim için her yönden artı.

Yazılım/Arayüz kalitesinde One UI'dan şaşmam. HyperOS'in hâla gelişmesi gerek.

Ama hala iPhone 6 gibi telefonlar bile rahatça götürüyorken iPhone 13'ün yazılım desteği kesilse bile o çok uzun yıllar daha götürür. iOS farkıdır bu bana göre.

iPhone 6 da WhatsApp kullanıyor musun? O zamanki rakibi S6 da hâla her uygulamayı neredeyse kullanıyorsun. İstersen Custom ROM atarsın. Bu da Android farkı.

Benim önerim S25 FE bekle. Tasarım tarafında çok şık bir telefon olacak. 7.4 mm kalınlık yüzde 90 civarı ekran çerçeve oranı ve normal olarak 120 Hz. İşlemcisi Exynos 2400 olacak ve bataryası 5000 civarı olacak tahminimce. 256 GB hali 26 bin olur. 128 GB iPhone 13'ü 33 bine alacağınıza S25 FE alın.

Ben size de hak veriyorum. Aynı paraya daha iyi özellikli Android'ler var. Doğrudur. Ama hala iPhone 6 gibi telefonlar bile rahatça götürüyorken iPhone 13'ün yazılım desteği kesilse bile o çok uzun yıllar daha götürür. iOS farkıdır bu bana göre. Ayrıca size sunduğu rahatlıklar vs de çok çok daha iyi benim gözümde. Ayrıca ek olarak %75, 2017'de çıkan bir telefona göre gayet iyi bir değer gibi geliyor bana.

Evet 8 yılda iyi bir değer, fakat dediğim gibi eski Android kalitesizliği yok artık, iPhone belirli bir modelden sonra kablosuz şarjı geçirmezlik sertifikası ve koruma özelliklerini telefonlarından eksik etmez iken bunu Android son yıllara kadar çoğu telefon markası umursamıyordu ama artık çoğu markanın orta segment, üst segment, alt orta segment çoğu ürününde bile geçirmezlik, dayanıklılık, koruma, kablosuz şarj gibi tüm özellikler artık Android'de de var (vardı ama yaygınlaştı), dediğiniz arayüz özelliği de son yıllarda epeyce gelişmeye başladı, sosyal medyada az bile geziniyor olsanız kesinlikle karşınıza çıkmıştır markalar artık animasyon, buglar takılmalar, göz zevkine hitap gibi tüm sorunları çözdü artık, son yıllardan sonra Android almamak için bir sebep kalmadı ki bu yüzden Android yaygınlaştı, ben sürekli IOS'tan değil de artık Android'in de denenmesinden yanayım, kesinlikle iPhone hateri değilim, F/P modelleri var bunlar alınabilir ama aranan özellikte daha iyi telefonlar olduğu sürece bence "iPhone'den başka telefon kullanmamaya yemin ettim" demeyen bir kişi için Android gerçekten mantıklı bir seçenek.

Benim önerim S25 FE bekle. Tasarım tarafında çok şık bir telefon olacak. 7.4 mm kalınlık yüzde 90 civarı ekran çerçeve oranı ve normal olarak 120 Hz. İşlemcisi Exynos 2400 olacak ve bataryası 5000 civarı olacak tahminimce. 256 GB hali 26 bin olur. 128 GB iPhone 13'ü 33 bine alacağınıza S25 FE alın.

Eylül ayını beklerse :)

Yazılım/Arayüz kalitesinde One UI'dan şaşmam. HyperOS'in hâla gelişmesi gerek.

iPhone 6 da WhatsApp kullanıyor musun? O zamanki rakibi S6 da hâla her uygulamayı neredeyse kullanıyorsun. İstersen Custom ROM atarsın. Bu da Android farkı.

HyperOS One UI kadar değil fakat o da gerçekten çok iyi, özelleştirilebilir seçenekler One UI'a göre az ama kötü değil, One UI en tepeyse HyperOS 1 altıdır.

HyperOS One UI kadar değil fakat o da gerçekten çok iyi, özelleştirilebilir seçenekler One UI'a göre az ama kötü değil, One UI en tepeyse HyperOS 1 altıdır.

Honor, Vivo, Oppo gibi diğer Çin markaları, saf Android var. Onlardan sonra HyperOS diyebilirim. HyperOS'in bendeki eksi yanı düşük sistemlerde rezil çalışıyor.

Honor, Vivo, Oppo gibi diğer Çin markaları, saf Android var. Onlardan sonra HyperOS diyebilirim. HyperOS'in bendeki eksi yanı düşük sistemlerde rezil çalışıyor.

HyperOS'in düşük sistemlerde arkadaki çalışan uygulamalar arttığı zaman laglanması dışında bir problem görmedim hocam o yüzden pek bir şey diyemem uygun fiyatlı telefonda bile arkada çalışan uygulama sayısı çok değilken gayet iyi ve akıcıydı.

Evet 8 yılda iyi bir değer, fakat dediğim gibi eski Android kalitesizliği yok artık, iPhone belirli bir modelden sonra kablosuz şarjı geçirmezlik sertifikası ve koruma özelliklerini telefonlarından eksik etmez iken bunu Android son yıllara kadar çoğu telefon markası umursamıyordu ama artık çoğu markanın orta segment, üst segment, alt orta segment çoğu ürününde bile geçirmezlik, dayanıklılık, koruma, kablosuz şarj gibi tüm özellikler artık Android'de de var (vardı ama yaygınlaştı), dediğiniz arayüz özelliği de son yıllarda epeyce gelişmeye başladı, sosyal medyada az bile geziniyor olsanız kesinlikle karşınıza çıkmıştır markalar artık animasyon, buglar takılmalar, göz zevkine hitap gibi tüm sorunları çözdü artık, son yıllardan sonra Android almamak için bir sebep kalmadı ki bu yüzden Android yaygınlaştı, ben sürekli IOS'tan değil de artık Android'in de denenmesinden yanayım, kesinlikle iPhone hateri değilim, F/P modelleri var bunlar alınabilir ama aranan özellikte daha iyi telefonlar olduğu sürece bence "iPhone'den başka telefon kullanmamaya yemin ettim" demeyen bir kişi için Android gerçekten mantıklı bir seçenek.
Kablosuz şarj ve su geçirmezlik Samsung ile gelen şeyler desek yanlış olmaz. S6'dan beri bu özellikler var. Sanırım Note 5'te de vardı. iPhone tarafına iPhone 7 ile girdi, kablosuz şarj daha da sonra. Samsung'un bu konudaki reklamlarını bulabilirsiniz. :)