60Hz 60Hzdir. "iOS akıcılığı" dediğiniz şey, her neyse, sonuç olarak ekranı 90Hz veya 120Hz gibi gösteremez.
Kasıyor hissi vermiyor ama. 60Hz olmasına rağmen akıcı hissettiriyor. Düşük bütçeli telefonların 60Hz ekranı gibi akıcı olmayan bir ekranı olduğunu düşünmüyorum.

Nasıl hocam? Doğru değil mi ama kendim bizzat 4 yıldır Redmi serisi 2 telefon kullandım ve Xiaomi yazılımsal olarak çok kötü bir marka. Düşünsene Instagram YT giriyorsun çöküyor... Ne saçma... Reklam çıkmasına da artık bir şey demiyorum. Ayrıca video izlerken ses kayması var telefonda...

Hocam kıyas yaptığınız modele göre değişir. Kullandığınız model 5 6 yıllık bir telefon ise Android için kasma mevzusu gayet normaldir. Ama 14T, iPhone 13'ten daha iyi bir telefon çoğu anlamda. Tek bir telefon için tüm modelleri kötüleyemezsiniz. Mesela Sosyal'de çoğu zaman iPhone vs Samsung konusu açılır ve taraflar olarak iPhone seçerim fakat S24 Ultra şu an tüm iPhone serilerinden daha iyidir. Ama A10 derseniz bence kötü bir telefon. Yani demek istediğim kıyas yaptığınız telefona göre değişir bu yorumlarınız. 14T gayet iyi bir telefon. Amper, Diyafram, Ekran yenileme hızı ve RAM açısından kıyas yaptığımız zaman Xiaomi 14T daha iyidir. Ama yine söylüyorum benim gibi iPhone'a köle olmuşsanız iPhone 15 alıp 60 Hz ekrana bakmaya mahkum kalabilirsiniz.

Kasıyor hissi vermiyor ama. 60Hz olmasına rağmen akıcı hissettiriyor. Düşük bütçeli telefonların 60Hz ekranı gibi akıcı olmayan bir ekranı olduğunu düşünmüyorum.

Bu konuda size hak veriyorum. Kaç yıllık cihazlar ama bir kere ekran kasması yaşanmaz. 3 yıllık Android kasmaya başlayınca insanın tadı kaçıyor. Fakat o kadar para verdikten sonra insan Hz fazlalığı da görmek istiyor.

13'ü bilmiyorum ama hocam mi 10t Pro'nun ekranı iPhone 11'e basıyordu.

11'in ekranı tüm iPhone serilerinin en kötü ekranıdır bence. 3G'nin ekranı falan daha iyidir muhtemelen. En çok satılan seriydi zaten F/P olarak, o da işte çoğu özellikleri(ekran gibi) kısılmasından kaynaklı. 13 öyle bir cihaz değil.

60Hz 60hzdir. "iOS akıcılığı" dediğiniz şey her neyse, sonuç olarak ekranı 90Hz veya 120Hz gibi gösteremez.

Göstermez tabii ki bu konu hakkında yalan söyleyemem, Pro serilerindeki 120Hz'i gördükten sonra 60Hz iPhone ekranı görünce kusacak gibi oldum. Yine de 60Hz bazı Androidlerin panelleri ve işletim sistemlerinin akıcılığı kötüydü bu yüzden iPhone ekranları daha az rahatsız ediyor Android'e kıyasla.

60Hz 60hzdir. "iOS akıcılığı" dediğiniz şey, her neyse, sonuç olarak ekranı 90Hz veya 120Hz gibi gösteremez.

Şu an benim gözümde iPhone sadece adı var yani şu an iPhone almak için hiçbir sebep yok tasarımı kaç seridir aynı. Özgür değiliz Android'e göre kullanım ömrü az batarya kapasitesi Android'lere göre az. Kamera tarafında ise S24'ün kamerası benim daha fazla hoşuma gitti iPhone 16 ya göre S25'ten bahsetmiyorum bile yani başarılı oldukları chip ve yazılım sanırsam yazılımı da çoğu Android telefon çözmüş durumda şu an.

Ben geçmem. 0 alacak olsam 14t alırım kesinlikle ama böyle bir geçişte bazı noktalarda kaybetmek 14t daha iyi olsa da insana dokunur. 13'ten geçeceğiniz telefon yine amiral bir seri olsun, atıyorum 14t olmasın mi 13 olsun. İlla geçecekseniz de hedef 14t değil 14t pro olsun, 14t güzel olsa da o kadar da beğenmiyorum açıkcası. Ben oyumu geçilmeze atıyorum 60 hz'e rağmen.

Hocam kıyas yaptığınız modele göre değişir. Kullandığınız model 5 6 yıllık bir telefon ise Android için kasma mevzusu gayet normaldir. Ama 14T, iPhone 13'ten daha iyi bir telefon çoğu anlamda. Tek bir telefon için tüm modelleri kötüleyemezsiniz. Mesela Sosyal'de çoğu zaman iPhone vs Samsung konusu açılır ve taraflar olarak iPhone seçerim fakat S24 Ultra şu an tüm iPhone serilerinden daha iyidir. Ama A10 derseniz bence kötü bir telefon. Yani demek istediğim kıyas yaptığınız telefona göre değişir bu yorumlarınız. 14T gayet iyi bir telefon. Amper, Diyafram, Ekran yenileme hızı ve RAM açısından kıyas yaptığımız zaman Xiaomi 14T daha iyidir. Ama yine söylüyorum benim gibi iPhone'a köle olmuşsanız iPhone 15 alıp 60 Hz ekrana bakmaya mahkum kalabilirsiniz.

Bu konuda size hak veriyorum. Kaç yıllık cihazlar ama bir kere ekran kasması yaşanmaz. 3 yıllık Android kasmaya başlayınca insanın tadı kaçıyor. Fakat o kadar para verdikten sonra insan Hz fazlalığı da görmek istiyor.
hocam tamam donanımsal olarak çok iyi olabilir ama İşletim sistemi hepsinde aynı olduğu için diyorum. Ben yazılımsal olarak kötülüyorum donanımına lafım yok çok güçlü telefonlar olduğu apaçık zaten ama ne kadar da güçlü olsa da çökme, reklam gibi sorunlar tüm tadı kaçırıyor

Hocam tamam donanımsal olarak çok iyi olabilir ama İşletim sistemi hepsinde aynı olduğu için diyorum. Ben yazılımsal olarak kötülüyorum donanımına lafım yok çok güçlü telefonlar olduğu apaçık zaten ama ne kadar da güçlü olsa da çökme, reklam gibi sorunlar tüm tadı kaçırıyor.

Bir sürü ROM var romunuzu değiştirin EU yükleyin Endonezya ROM kurun AOSP ROM kurun bunların hiçbirinde reklam yok.

Hocam tamam donanımsal olarak çok iyi olabilir ama İşletim sistemi hepsinde aynı olduğu için diyorum. Ben yazılımsal olarak kötülüyorum donanımına lafım yok çok güçlü telefonlar olduğu apaçık zaten ama ne kadar da güçlü olsa da çökme, reklam gibi sorunlar tüm tadı kaçırıyor

Hiç Samsung amiral gemisi kullandınız mı? Bu fikirlerinizin değişeceğini düşünüyorum. Ama iPhone kullanmak istiyorsanız da kullanın hocam telefon bir noktada tercih meselesidir.

Mı 10t Pro kullanıyorum dediğiniz hiçbiri yok Custom ROM yüklü ne reklam çıkıyor ne başka bir şey şu ana kadar bir kere bile takıldığını görmedim sizin cihazınız giriş seviyesi diye markaya laf atmayın.

13'ü bilmiyorum ama hocam mi 10t Pro'nun ekranı iPhone 11'e basıyordu.
Ama illa ki çökme sorunları oluyordur. Ses kayma sorunundan bahsetmiyorum bile...