Çözüldü iPhone 14 Pro Max iOS 18.2'den iOS 17’ye dönülebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1589

Üstün
Makaleler
13
iOS 18.2 yüklü telefonumu iOS 17 sürümüne düşürmek istiyorum.
iOS 18’i Beta 1’den beri kullanırım, gittikçe problemleri azaltıldı ancak eski sürümlerdeki pil performansı ve akıcılığı alamıyorum.

Dönebilir miyim?

Çözüm
Ben de araştırdım ve edindiğim bilgi şu şekilde:

Evet, iOS 18.2'den iOS 17'ye, özellikle de iOS 17.6'nın son imzalı beta sürümüne (beta 3) düşürmek mümkünmüş. Uygun IPSW dosyasını indirmeniz ve cihazınızı geri yüklemek için iTunes veya Finder yüklü bir bilgisayar kullanmanız gerekecek. Ancak bu işlem yalnızca Apple, sürümünü düşürmek istediğiniz iOS 17 sürümünü imzalamaya devam ediyorsa uygulanabilir. Apple imzalamayı durdurduysa, sürüm düşürme mümkün olmayacaktır

Maalesef artık mümkün değil. 17.6 Beta 3 imzaları geçen ay kapatıldı. iOS 18'e mahkum arkadaş sonsuza kadar.

IMG_7277.webp
iOS 18.2 yüklü telefonumu iOS 17 sürümüne düşürmek istiyorum.
iOS 18'i beta 1'den beri kullanırım, gittikçe problemleri azaltıldı ancak eski sürümlerdeki pil performansı ve akıcılığı alamıyorum.

Dönebilir miyim?

1 ay önce baksaydın açıkıtı kapandı Apple'nin pazarlaması bu da.

Uyarı yediğim için yazamadım, kusura bakmayın.

Firmware’lerin bulunduğu kısımda Apple iOS 18.1.1’in bile desteğini kesmiş…

Legal olmayan bir şekilde yapmamın yolu var mı?

Legal olmayan bir şekilde yapmamın yolu var mı?

Apple'ın son 4-5 senede çıkardığı cihazlarda bu neredeyse imkansız çünkü Apple bunu engellemek için elinden gelen her şeyi fazlasıyla yaptı, bunu yapabilmek için elinizde iOS cihazınızın bootloader'ı, işlemcisi ve secure enclave işlemcisi ile ilgili çok sağlam sistem açıkları olması ve bunları kullanacak teknik bilgiye sahip olmanız gerekir.

Apple'ın 10-15 sene önceki ürünlerinde bu nispeten olasıydı, yine biraz teknik bilgiyle SHSH bloklarını manipüle ederek bu mümkündü, ama Apple'ın yeni cihazlarında bu mümkün değil.

Bildiğim kadarıyla bir şekilde güncel bir iOS cihazında iOS'un imzalanmayan bir sürümünü yüklemenin tek yolu Github'daki sunst0rm projesi ancak bunu da kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü bu proje bile iOS'in bootloader'ını kırmayı başaramadığı için ancak iOS'in daha düşük bir sürümünü tethered olarak yükleyebiliyor. Bunun anlamı ise telefonunuz bir sebeple kapandığında artık yeniden açamıyorsunuz ve bir daha kullanabilmek için telefonu bilgisayara bağlayarak tekrar kullanılabilir hale getirmek için bir sürü teknik işlem yapmanız gerekiyor telefonunuz her yeniden başladığında. Ayrıca bu şekilde downgrade edilmiş sürümlerde ana ekrana dönme hareketi dahil bir sürü özellik çalışmıyor ve bu yüzden erişilebilirlik ayarlarıyla ancak kullanabiliyorsunuz telefonunuzu. Asla önermiyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt