Bütçe
60000

moneymoon

Yetkin
Başlıktaki sorunun sebebini açıklayayım eğer derseniz ki çok mantıksız kesinlikle haklısınız;
15 Pro benim şahsi kullandığım cihazdı arabayla telefonun üzerinden geçmiş bulundum cihaz ikiye ayrıldı ve de ne kadar pasaport bilgilerim faturam vs olsa da cihazı Hong Hong'tan aldığım için (çift fiziki cihaz) maalesef Apple cihazın BTK üzerinde kaydı bulunmasına rağmen cihazı alarak fiyat karşılığı bir başka cihaza geçiş yapma durumu sağlamıyor aldığım bölgeye gitmemi söylüyor ve Çin'e hiçbir şekilde planlı seyahatim yok.
120 HZ'in farkını hisseder miyim sizlerce? Birde düz 16'ya bakıyor olmamın nedeni yeni olmasının yanında 14 Pro'nun çok ağır olması ve tek bir kabloyla her yere gidebiliyor olmam, Action Button'a kısayol atamış olmam aktif kullanıyordum.
İki cihazı da ikinci el şeklinde alacağım 50K gibi fiyat etiketi var iki cihazında ve ikisi de 512 GB modeller, 14 Pro'nun garantisi sonlanmış 16'nında 1,5 yıldan biraz az garantisi var iki cihazda %85'in üzerinde pil sağlığına sahipler. Android al demeyin lütfen zaten şuan kullandığım cihaz S23 Ultra şuan normalde iş için kullandığım 2. telefonumdu.

14 Pro ciktigi donem pek cok problemi beraberinde getiren bir cihazdi. Guncellemelerle pek cogu duzeldi ama hala %100 kararli bir cihaz olup olmadigi konusunda suphelerim var. Bunun disinda 16 ile 14 Pro arasindan 16'yi secerim. Bu kiyaslamayi 15 Pro vs 16 veya 14 Pro vs 15 icin yapsak Pro olani secerdim ama arada 2 seri farki varken base model bile daha mantikli kalir.

14 Pro ciktigi donem pek cok problemi beraberinde getiren bir cihazdi. Guncellemelerle pek cogu duzeldi ama hala %100 kararli bir cihaz olup olmadigi konusunda suphelerim var. Bunun disinda 16 ile 14 Pro arasindan 16'yi secerim. Bu kiyaslamayi 15 Pro vs 16 veya 14 Pro vs 15 icin yapsak Pro olani secerdim ama arada 2 seri farki varken base model bile daha mantikli kalir.
15 Pro için maalesef Apple tarafından değişim ücreti alamıyorum anakart aktarımı yapan özel iki farklı servise verdim ancak birisi direkt tamiri olmayacak kadar hasarlı dedi bir başkası da bu denli hasarlı cihazda eğer elzem bir bilgi için değilse çok kararsız olur önermiyoruz dediler (keza verdikleri fiyatta bir o kadardı) sıfır almak istediğimde de depolama kapasitesi yüzünden kötü bir araba alacak paraya geliyor gerçekten bence değmez bu paralara telefon almaya (ki şuan vereceğim para bile haddinden fazla bence).
120 Hz farkını hissedersin muhtemelen. Mağazalardan bakabilirsin. Eğer çok hissetmezsen ya da sorun değilse 16 alınabilinir.
Baktığımda bunu kesinlikle hissediyorum asla inkar edemem ancak diğer yandan 60 Hz'de kör etmiyor baktığımda sadece yavaş geliyor. Yıllarca kullandık veya halen kullandığım bilgisayarım televizyonlar vs olsun hep sabit 60 Hz tazeleme hızına sahipler telefonda da arar mıyım yoksa birkaç gün içerisinde aşar mıyım emin olamıyorum soruyu sormamdaki en büyük sebebim bu.

@moneymoon, ben X3 Pro'dan 7 Plus'a, ardindan XR'a, ardindan S21 FE'ye gectim. Sirasiyla 120, 60, 60 ve 120. 60 Hz kullandigim donemde rahatsiz olmadim cunku iOS'taki 60 Hz ile Android'deki 60 Hz hissiyati cok farkli, iOS'taki animasyonlar cok smooth oldugu icin o kasim kasim kasilan 60 Hz hissiyatini iOS cihazlarda hissetmiyorsun.

Baktığımda bunu kesinlikle hissediyorum asla inkar edemem ancak diğer yandan 60 Hz'de kör etmiyor baktığımda sadece yavaş geliyor. Yıllarca kullandık veya halen kullandığım bilgisayarım televizyonlar vs olsun hep sabit 60 Hz tazeleme hızına sahipler telefonda da arar mıyım yoksa birkaç gün içerisinde aşar mıyım emin olamıyorum soruyu sormamdaki en büyük sebebim bu.

Kullandıkca alışırsın.

@moneymoon, ben X3 Pro'dan 7 Plus'a, ardindan XR'a, ardindan S21 FE'ye gectim. Sirasiyla 120, 60, 60 ve 120. 60 Hz kullandigim donemde rahatsiz olmadim cunku iOS'taki 60 Hz ile Android'deki 60 Hz hissiyati cok farkli, iOS'taki animasyonlar cok smooth oldugu icin o kasim kasim kasilan 60 Hz hissiyatini iOS cihazlarda hissetmiyorsun.
Şahsen animasyon ölçeklerinden dolayı Android tarafının bu kare hızı farkını daha rahat avantaja çevirdiğini düşünüyorum aynısını S23 Ultra ve 15 Pro'yu kıyaslarkende söyleyebilirdim kullanıyorken 15 Pro'yu.
İlk başlarda alışma sorunu yaşarsın ama muhtemelen alışırsın gibi.
Umarım alışırım diyip büyük ihtimalle geçiş yapacağım gibi görünüyor bakalım ama kafamı kurcalamıyor değil.

Umarım alışırım deyip büyük ihtimalle geçiş yapacağım gibi görünüyor bakalım ama kafamı kurcalamıyor değil.

Bence MediaMarkt Teknosa gibi yerlerde incele. Öyle karar ver. Bayağı etkiliyor kararlarını. 14 Pro'ya da bakarsın ayrıca net kararını verirsin.

Bence MediaMarkt Teknosa gibi yerlerde incele. Öyle karar ver. Bayağı etkiliyor kararlarını. 14 Pro'ya da bakarsın ayrıca net kararını verirsin.
14 Pro'yu ancak esnaflara gidersem bulurum ancak Mediamarkt'a gidip 16 ve 16 Pro üzerinde baktım farkı hissediyorum gözlerim kan ağlamamakla beraber bariz bir akışkanlık farkı mevcut yani, 14 Pro'da tahminimce öyledir benzer bir 120 Hz panel kullanıyor.
Tekrar 15 Pro alarak hayatına devam etsen? Böyle bir seçenek neden yok? Okudum ama anlamadım sanırım.
Cihaz fiziki olarak iki parçaya ayrılmış durumda arabanın altında kaldı bir parçası taşın bir tarafında öteki parçası taşın karşı tarafında olmak üzere, Apple servis kapsamında cihaz değişimi yapmıyor (normalde de yapmaz ancak daha uygun fiyatlı bir teklif sunar şuanki cihazdan kalanları alarak) ve özel servislerde yapımına garanti verilmiyor yapılsa bile bile servislerce önerilmiyor. Sebebi bu ve 512 GB yeniden bir cihaz Pro cihaz almak istediğimde ödemem gereken ücreti vermek istemiyorum.