Volage 21

Çalışkan
Yer
Türkiye
Merhabalar,

iPhone 15 Pro Max cihazımın ekranını değiştirtmek zorunda kaldım. Telefoncu, ekranı orijinal çıkma ekran ile değiştirdiğini belirtti.

Cihazda şöyle ilginç bir sorun var: Siyah bir fotoğraf açtığımda OLED panelin yapısı gereği pikseller tamamen kapanıyor ve kapalıymış gibi simsiyah duruyor, yani bir problem yok. Fakat WhatsApp arayüzü gibi koyu temalı uygulamalara girdiğimde ya da ekteki videoda gördüğünüz gibi siyah ağırlıklı bir içerik izlediğimde siyah bölgeler görseldeki gibi bozularak gri/pürüzlü bir hal alıyor.

Durumu telefoncuya ilettiğimde sorunun görüntü entegresinden kaynaklandığını söyledi.

Sizce bu durum gerçekten anakart/görüntü entegresi kaynaklı mıdır, yoksa takılan ekranın orijinal olmamasından mı ileri geliyordur? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan veya tecrübesi olan var mı?
(Diğer telefon 16 Pro Max)

WhatsApp Image 2026-07-20 at 23.45.30.webp

Taktığı ekran basbayağı çakma, entegre masalı da tamamen uydurma. Tam siyahta pikseller kapandığı için kurtarıyor, griye geçince çöp panel patlıyor.

Taktığı ekran basbayağı çakma, entegre masalı da tamamen uydurma. Tam siyahta pikseller kapandığı için kurtarıyor, griye geçince çöp panel patlıyor.
Hocam öyle olduğu için kafama takıldı siyah bir resim açıyorum hiç bir sorun yok ama arayüzde yada videoda böyle.

Gözünle görmediysen inanma, bence yetkili servise göndermeliydin.
Güvendiğim telefon aldığım sattığım bir yer olduğu için doğru söylüyor gibime geldi. O da başka bir yere gönderiyor yaptırmak için.

Hocam öyle olduğu için kafama takıldı siyah bir resim açıyorum hiç bir sorun yok ama arayüzde yada videoda böyle.

Güvendiğim telefon aldığım sattığım bir yer olduğu için doğru söylüyor gibime geldi. O da başka bir yere gönderiyor yaptırmak için.
Bildiğim kadarıyla tam siyahta pikseller komple kapandığı için çakma ekran kendini gizliyor. Koyu gride pikseller düşük voltajla yanmaya başlayınca uyduruk panelin tüm foyası ortaya çıkıyor.

Bildiğim kadarıyla tam siyahta pikseller komple kapandığı için çakma ekran kendini gizliyor. Koyu gride pikseller düşük voltajla yanmaya başlayınca uyduruk panelin tüm foyası ortaya çıkıyor.
Hocam ben de ilk aldığımda bir sorun yoktu siyah rengini düzgün veriyordu. Akşam wp ye girince fark ettim böyle olduğunu. Telefoncuya tekrar gönderdim tekrar değişti dedi. Sorun düzelmedi sonra entegreden olabilir dedi.

Yazık olmuş... Baya çakma panel bu.

Keşke yetkili serviste orijinal panel değişimi yaptırsaydınız. Bir anlık aciliyetiniz hem paranıza hem cihazınıza mâl oldu görüldüğü üzere.