Makaleler
5
iPhone-15-Pro-Max-En-Son-Rekabetci-Hiz-Testinde-Galaxy.jpg

Galaxy S24 Ultra, pil tüketim testinde iPhone 15 Pro Max’ten daha uzun süre dayanmış olsa da iPhone 15 Pro Max hız testinde Galaxy S24 Ultra’yı sollayarak en hızlı telefon olma unvanını koruyor. Bu iki telefondan hangisinin daha iyi olduğu daima bir tartışma konusuydu ve bugün cevabımızı almış olabiliriz. Galaxy S24 Ultra, iPhone 15 Pro Max…

Devamını Oku: iPhone 15 Pro Max, Hız Testinde Galaxy S24 Ultra’yı Geçti
Kaynak: Techolay

Bu testler her ne kadar günlük kullanım performansını yansıtsa da SoC'nin saf performansını belirlemede başarılı değil.
Hızlı olması gayet normal? iOS işletim sistemi sadece iOS'lara yayınlandığı için stabil olur.

Android'in yayınlanmadığı cihaz kalmadı.
Android açık kaynak kodlu. İstediğinizi ekleyip çıkarabiliyorsunuz. İstediğiniz gibi modifiye de edebiliyorsunuz. Çok da geçerli bir bahane değil bana kalırsa.

Apple'ın teknoloji avantajı mevcut. En yeni üretim teknolojilerini Apple kullanıyor ve bu işlemci departmanı çok iyi gerçekten.

Hızlı olması gayet normal? iOS işletim sistemi sadece iOS'lara yayınlandığı için stabil olur.

Android'in yayınlanmadığı cihaz kalmadı.

Bunu Apple fanlarına anlatamıyoruz. Android'deki fragmantasyon o kadar çok ki. Apple sadece kendi tasarladığı ve yaptırdığı donanıma yine kendi tasarladığı mobil işletim sistemi ile ilerliyor.

Sentetik testlere de hayatta güvenmem.

Tüm cihazlar birbirine yakın artık tepede.

Bunu Apple fanlarına anlatamıyoruz. Android'deki fragmantasyon o kadar çok ki. Apple sadece kendi tasarladığı ve yaptırdığı donanıma yine kendi tasarladığı mobil işletim sistemi ile ilerliyor.

Sentetik testlere de hayatta güvenmem.

Tüm cihazlar birbirine yakın artık tepede.

Nasıl Android özgür olması bir artıysa daha az stabil olabilmesi bir eksi.
Ben daha çok özgür olmasını tercih ederim ama herkes öyle düşünmeyebilir.

Uygulamalar hâla iOS için daha stabil olabiliyor. Tabi bu farkı üst segment telefonlar hissettirmezler pek. Zaten çoğu kullanıcı fark etmez bile.

iOS için daha stabil olma hususu da son zamanlarda artık değişti.

uygulama yapanlar önce iOS için uygulama yapıp sonra android e yönelirlerdi. Son 3-4 yıldır bu akım biraz terse döndü. arz-talep diyebiliriz.

Ama optimizasyon hususunda en bilineni instagram bile kendine çeki düzen verdi.

iOS'un daha stabil olması yıllardır sürdürdüğü katı kuralları, kendi donanımının dışına çıkmaması. Fragmantasyondan kastım da buydu.

1707461924533.webp

1707461944986.webp

iOS için daha stabil olma hususu da son zamanlarda artık değişti.

Uygulama yapanlar önce iOS için uygulama yapıp sonra Android'e yönelirlerdi. Son 3-4 yıldır bu akım biraz terse döndü. Arz-talep diyebiliriz.

Ama optimizasyon hususunda en bilineni Instagram bile kendine çekidüzen verdi.

IOS'un daha stabil olması yıllardır sürdürdüğü katı kuralları, kendi donanımının dışına çıkmaması. Fragmantasyondan kastım da buydu.

Eki Görüntüle 17463

Eki Görüntüle 17464

Ben size katılıyorum. Benim dediğim ise Android'in katı kuralları olmaması nasıl bir artıysa bu optimizasyon olayı bir eksisi. Arada fark baya azalmış olsa bile hâla bir fark var.

Ben size katılıyorum. Benim dediğim ise Android'in katı kuralları olmaması nasıl bir artıysa bu optimizasyon olayı bir eksisi. Arada fark baya azalmış olsa bile hâla bir fark var.

Elbette hocam fark olacak, olmalı da. Düşünün Apple ekosistem bazlı bir yapıda. Android ise Microsoft'un yaptığı gibi ben yazılım ve hizmet satayım donanımcılar kendileri üretsin mantığında.

Android'de envai çeşit işlemci, ekran, GPU, sensör vs varken iOS'da donanım belli, ekran büyüklükleri limitli, SoC limitli.

Hangisi daha optimum çalışır. Tabii ki iOS.

:)