Kerita Cookie

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar iyi günler. Şu anda iPhone 15 Pro kullanıyorum ve telefondan şarj esnasında ısınma ve batarya ömrü haricinde memnunum. Telefonumu eskiye nazaran sadece iletişim için kullanıyorum diyebilirim. Ekran sürem 5-10 dakika oluyor çoğu gün. Telefonumu az kullanıyor olmamdan ötürü satıp Samsung'un S serisi bir modeline geçmeyi planlıyorum ancak çekindiğim bir nokta var oda sesli asistan. Siri'den çok memnunum ve aktif olarak kullanıyorum gerek alarm kurmak, zamanlayıcı kurmak, müzik açmak vesaire vesaire. Babamın Android telefonunda Google Asistan'ı denediğimde çoğu zaman doğru algılamıyordu. 5 dakikalık zamanlayıcı kur diyordum ve aynen dediğim şekilde algılamasına rağmen şunu mu demek istediniz "10 dakikalık zamanlayıcı kur" gibi saçma hatalar veriyordu. Samsung'un Bixby'si var ancak o da Türkçe dilini desteklemiyor diye hatırlıyorum ki Türkçe olması benim için önem arz eden bir durum. Mevcut telefonumu satıp iPhone 13 mü alsam diye düşünüyorum bazen çünkü 120Hz'e insanların dediği kadar önem veren biri değilim telefonu şurada 5 dakika kullanıyorum. Lightning kablo olması da sorun değil. Kamera olarak bir fark hissedeceğimi sanmıyorum. Başka da benim gibi bir kullanıcının hissedeceği bir fark yok diye tahmin ediyorum. Onun dışında benim gibi bir kullanıcının hissedeceği bir fark yoktur diye tahmin ediyorum. Gözden kaçırdığım bir nokta var mı diye sizlere sorayım dedim.

65.000₺'ye satıp 35 civarına S24 veya iPhone 13 alsam cebime 30.000₺ kalıyor üstüne de biraz daha eklesem piyano alacak düzeye geliyorum bu da beni çok cezbediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar iyi günler. Şu anda iPhone 15 Pro kullanıyorum ve telefondan şarj esnasında ısınma ve batarya ömrü haricinde memnunum. Telefonumu eskiye nazaran sadece iletişim için kullanıyorum diyebilirim. Ekran sürem 5-10 dakika oluyor çoğu gün. Telefonumu az kullanıyor olmamdan ötürü satıp Samsung'un s serisi bir modeline geçmeyi planlıyorum ancak çekindiğim bir nokta var oda sesli asistan. Siri'den çok memnunum ve aktif olarak kullanıyorum gerek alarm kurmak, zamanlayıcı kurmak, müzik açmak vesaire vesaire. Babamın Android telefonunda Google Asistan'ı denediğimde çoğu zaman doğru algılamıyordu. 5 dakikalık zamanlayıcı kur diyordum ve aynen dediğim şekilde algılamasına rağmen şunu mu demek istediniz "10 dakikalık zamanlayıcı kur" gibi saçma hatalar veriyordu. Samsung'un Bixby'si var ancak o da Türkçe dilini desteklemiyor diye hatırlıyorum ki Türkçe olması benim için önem arz eden bir durum. Mevcut telefonumu satıp iPhone 13 mü alsam diye düşünüyorum bazen çünkü 120Hz'e insanların dediği kadar önem veren biri değilim telefonu şurada 5 dakika kullanıyorum. Lightning kablo olması da sorun değil. Kamera olarak bir fark hissedeceğimi sanmıyorum. Başka da benim gibi bir kullanıcının hissedeceği bir fark yok diye tahmin ediyorum. Onun dışında benim gibi bir kullanıcının hissedeceği bir fark yoktur diye tahmin ediyorum. Gözden kaçırdığım bir nokta var mı diye sizlere sorayım dedim.

65.000₺'ye satıp 35 civarına S24 veya iPhone 13 alsam cebime 30.000₺ kalıyor üstüne de biraz daha eklesem piyano alacak düzeye geliyorum bu da beni çok cezbediyor.
Asla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amacınız tam olarak nedir? Bir piyano almak istiyorsunuz ve bunun için nakit mi lazım? Elinizdeki 15 Pro'yu satarak piyano için bütçe mi oluşturmaya çalışıyorsunuz?

Amacınız tam olarak nedir? Bir piyano almak istiyorsunuz ve bunun için nakit mi lazım? Elinizdeki 15 Pro'yu satarak piyano için bütçe mi oluşturmaya çalışıyorsunuz?

Piyano alma fikrim var ancak telefonu satmak istememin sebebi piyano almak değil. Telefonu satıp yeni bir telefon alınca elimde kalacak olan para ile alabileceklerimin sayısı ve olanağı çok fazla. Yukarıda da telefonumu iPhone 13 ile değiştirmem sonrası telefonu zaten çok az kullandığımdan değişecek özelliklerin beni fazla etkilemeyeceğini yazdım. Ondan satmayı planlıyorum. Bahsettiğim özellikler haricinde gözden kaçırdığım bir şey olup olmadığını sormak için başlık açacaktım ancak o sıra S24'e bakınca ondan da bahsetmek istedim ve tam olarak aklımdakini başlıkta ve yazıda anlatamamışım.

Başkaları neden bu kadar olumsuz baktı anlamadım. Telefonu değiştirmem sonrası hayatımdan hiçbir şey değişmeyecek ve banka hesabıma 30.000₺ eklenecekmiş gibi hissediyorum.

Piyano alma fikrim var ancak telefonu satmak istememin sebebi piyano almak değil. Telefonu satıp yeni bir telefon alınca elimde kalacak olan para ile alabileceklerimin sayısı ve olanağı çok fazla. Yukarıda da telefonumu iPhone 13 ile değiştirmem sonrası telefonu zaten çok az kullandığımdan değişecek özelliklerin beni fazla etkilemeyeceğini yazdım. Ondan satmayı planlıyorum. Bahsettiğim özellikler haricinde gözden kaçırdığım bir şey olup olmadığını sormak için başlık açacaktım ancak o sıra S24'e bakınca ondan da bahsetmek istedim ve tam olarak aklımdakini başlıkta ve yazıda anlatamamışım.

Başkaları neden bu kadar olumsuz baktı anlamadım. Telefonu değiştirmem sonrası hayatımdan hiçbir şey değişmeyecek ve banka hesabıma 30.000₺ eklenecekmiş gibi hissediyorum.
Burada konu açılınca herkes -yazdıklarınız uzun olduğundan- doğal olarak direkt başlıktaki sorunuza cevap verdiler. Ben de öyle yapsaydım, geçilmez derdim. Gerçekten de geçilmez. 13 alsanız 2 sene sonra değiştirme gereksinimi doğacaktır. 15 Pro uzun yıllar götürecek bir cihaz. Net düşüş olur. Ama bu sizin inisiyatifinizde olan bir durum. Kararı siz vermelisiniz.

Bence 15 Pro gibi bir telefona sahipken satıp da artan parayla başka şeyler almak yerine, 15 Pro ile çok uzun süre geçireceğin vakitte başka bir telefona ihtiyaç duymayacağın için biriken paranla istediğin şeyleri almak çok daha mantıklı, uzun vadeli bir tasarruf olacaktır.