Gelen yorumlara biraz baktım, çoğu kişi bir cihazı önermiş ancak tam olarak neden olduğunu söylememiş, ben size biraz daha açıklayarak anlatmak istedim.

iPhone 15'i direkt eleyin; Bu saatten sonra Apple Intelligence desteği bile olmayan bir iPhone'a 50.000 TL para verilmez. Kamera, pil, donanım, yazılım gibi her konuda halefleri iPhone 15'ten bin kat daha iyi.

iPhone 16, 60 Hz ekranı olması dışında iyi ancak bu saatten sonra da 60 Hz ekrana sahip bir telefona 60.000 TL para verilmezi. Yine de, donanım, yazılım, kamera gibi konularda fena değil.

iPhone 17 en mantıklı seçenek; Çok güçlü ve verimli, bilgisayar kalibresinde bir SoC'a, çok iyi bir kamera paketine ve iyi bir ekrana sahip. Apple Intelligence gibi en yeni yazılımsal desteklere sahip, çok uzun bir süre güncelleme vs. alacak, özellikle ön kamerada bırak seleflerini, "amiral gemisi" Android rakiplerinden bile kat kat iyi. 120 Hz, AOD gibi özelliklere sahip sadece yenileme hızının yanında piksel yoğunluğu, renk doğruluğu, çözünürlük gibi konularda da iyi bir ekrana sahip.

Kısacası, eğer bütçemi çok zorlayacak dersen iPhone 16'da tercih edilebilir ancak ben kesinlikle iPhone 17'yi öneririm.

Gelen yorumlara biraz baktım, çoğu kişi bir cihazı önermiş ancak tam olarak neden olduğunu söylememiş, ben size biraz daha açıklayarak anlatmak istedim.

iPhone 15'i direkt eleyin; bu saatten sonra Apple ıntelligence desteği bile olmayan bir iPhone'a 50.000 TL para verilmez. Kamera, pil, donanım, yazılım gibi her konuda halefleri iPhone 15'ten bin kat daha iyi.

iPhone 16, 60 Hz ekranı olması dışında iyi ancak bu saatten sonra da 60 Hz ekrana sahip bir telefona 60.000 TL para verilmezi. Yine de, donanım, yazılım, kamera gibi konularda fena değil.

iPhone 17 en mantıklı seçenek; çok güçlü ve verimli, bilgisayar kalibresinde bir SoC'a, çok iyi bir kamera paketine ve iyi bir ekrana sahip. Apple ıntelligence gibi en yeni yazılımsal desteklere sahip, çok uzun bir süre güncelleme vs. alacak, özellikle ön kamerada bırak seleflerini, "amiral gemisi" Android rakiplerinden bile kat kat iyi. 120 Hz, AOD gibi özelliklere sahip sadece yenileme hızının yanında piksel yoğunluğu, renk doğruluğu, çözünürlük gibi konularda da iyi bir ekrana sahip.

Kısacası, eğer bütçemi çok zorlayacak dersen iPhone 16'da tercih edilebilir ancak ben kesinlikle iPhone 17'yi öneririm.

Anladım hocam fiyatını hak ettiğini söylüyor herkes 17 için ama tabii ki olması gereğinden vergi gibi durumlardan fazla ama uzun kullanma amacım ve güncellik açısından memnun kalacağımı düşünüyorum.

Bu konuda çok geç kalmamanızı öneririm.

Ekran görüntüsü 2025-12-25 114002.webp