3855

Uzman
Herkese selamlar,

Şu an kullanmakta olduğum düz iPhone 15 modelinden iPhone 17'nin düz modeline geçmeyi planlıyorum. Geçiş sebeplerimin arasında telefonumun pil kapasitesinin azalması (%92) ve değerini kaybetmeden üst sürüme geçmek istememle beraber; 120 Hz ekran, güçlü A19 çip, sürekli açık ekran ve ön kameradaki değişen yeni özellikleri deneyimlemek şeklinde sıralayabilirim.

Sizce bu durumda geçiş yapmam mantıklı olur mu? Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Herkese selam,

Şu an kullanmakta olduğum düz iPhone 15 modelinden iPhone 17'nin düz modeline geçmeyi planlıyorum. Geçiş sebeplerimin arasında telefonumun pil kapasitesinin azalması (%92) ve değerini kaybetmeden üst sürüme geçmek istememle beraber; 120 Hz ekran, güçlü A19 çip, sürekli açık ekran ve ön kameradaki değişen yeni özellikleri deneyimlemek şeklinde sıralayabilirim.

Sizce bu durumda geçiş yapmam mantıklı olur mu? Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Geçeceksen 17 Pro'ya geç, elindeki cihaz 60 Hz için hala güçlü.

Milletin 11'den 16e ya da 13-14 arasına yeni yeni geçtiğini düşünürsek cihazınızın o kadar eski olmadığını düşünüyorum. Eğer cihazınızdan genel olarak memnunsanız çokta gerekli değil gibi ama benim param var yenilik güzeldir diyorsanız geçebilirsiniz. İşlemci nanometresinde de aman aman bir fark yok. Yeni nesil daha iyi olabilir ama önceki modellere baz alarak söylüyorum tabii ki.

Bence hiç gerek yok pil kapasitesi arttırmanın çözümü basit, pili değiştirerek. Ayrıca %92 düşük bir seviye değil. İPhone 15'in değerini kaybetmesi için biraz daha zaman var hadi 13 veya 14 olsaydı tamam fakat telefonunuz daha yeni. Düşünmeye bile gerek yok geçiş yapılmamalı.

Herkese selam,

120Hz harici hissedeceğin çok abartı bir özelliği yok, çok selfie çekiyorsan belki orada biraz fark edersin onun harici bence geçme gereksiz olur. Ben 13'ten geçmeyi düşünüyorum pil şu an %86 da, gün içinde 2. şarjı kesin ediyorum çok rahatsız ediyor artık.

Milletin 11'den 16e ya da 13-14 arasına yeni yeni geçtiğini düşünürsek cihazınızın o kadar eski olmadığını düşünüyorum. Eğer cihazınızdan genel olarak memnunsanız çokta gerekli değil gibi ama benim param var yenilik güzeldir diyorsanız geçebilirsiniz. İşlemci nanometresinde de aman aman bir fark yok. Yeni nesil daha iyi olabilir ama önceki modellere baz alarak söylüyorum tabii ki.
Evet iPhone 15'ten gayet memnunum ama değerini kaybetmeden hem de yenilikleri deneyimlemek istiyorum bütçemde olduğu için (takasla üstüne ekleyeceğim) pek sorun olmayacak benim açımdan

Butce acisindan problem degilse gec gitsin ozellikle pil ve ekran tarafinda cok fark ettirir ama boyle kili kilina butceni yetistireceksen degmez.

İmkanın varsa kesinlikle geç derim, aralarındaki farklar öyle az buz farklar değiller. ProMotion ekran ve buna bağlı olarak gelen AOD, çok daha iyi bir kamera paketi, çok çok daha güçlü bir çip, Apple Intelligence (Zira, uzun ömürlülük açısından en önemli faktör bu diyebiliriz.), çok daha iyi bir pil performansına sahip. Dediğim gibi, eğer imkanın var ise geç derim ancak imkan yok ise pek zorlamaya gerek yok.