erenqsw

Başarılı
Merhaba, 18 Aralık tarihinde Trendyol üzerinden iPhone 16 Pro 256 GB satın aldım ve ilk aldığım zaman aşırı detaylı bakmadım. Fakat bugün ekranın sağ ve alt kısmında kasa ve ekran arasına toz girdiğini gördüm sol ve üst tarafta böyle bir şey yok. A4 Kagıdı girebiliyor öyle bir boşluk var. Her yer eşit olsa anlayacağım. Ek olarak kameranın içinde net olarak toz mevcut, şu an için sorun olmasa da ileride olmayacağı ne malum? İnternette farklı modellerde kamera içinde tozlanma yaşayan kişiler servise gittiklerinde onarım teklif etmişler fakat ben onarım istemiyorum. Telefon daha 2 haftalık ve sıfır olarak satın aldım.

Trendyol ile konuştuğumda servise gitmemi ve arıza tespit edilirse o kagıdı kendilerine iletmem durumunda iade veya aynı ürünün sıfırı ile değişim yapabileceklerini söylediler. Aramızda aynı durumu yaşayan var mı acaba? Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz? Sıfır ve sorunsuz ürünle değişim istiyorum onarım kesinlikle istemiyorum.

Serviste onarım teklif edilirse kabul etmezsem veya kullanıma engel değildir diyerek sonuç çıkarırlarsa ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_1133.webp
    IMG_1133.webp
    51,6 KB · Görüntüleme: 167
  • IMG_1134.webp
    IMG_1134.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 144
  • IMG_1135.webp
    IMG_1135.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 18 Aralık tarihinde Trendyol üzerinden iPhone 16 Pro 256 GB satın aldım ve ilk aldığım zaman aşırı detaylı bakmadım. Fakat bugün ekranın sağ ve alt kısmında kasa ve ekran arasına toz girdiğini gördüm sol ve üst tarafta böyle bir şey yok. A4 Kagıdı girebiliyor öyle bir boşluk var. Her yer eşit olsa anlayacağım. Ek olarak kameranın içinde net olarak toz mevcut, şu an için sorun olmasa da ileride olmayacağı ne malum? İnternette farklı modellerde kamera içinde tozlanma yaşayan kişiler servise gittiklerinde onarım teklif etmişler fakat ben onarım istemiyorum. Telefon daha 2 haftalık ve sıfır olarak satın aldım.

Trendyol ile konuştuğumda servise gitmemi ve arıza tespit edilirse o kagıdı kendilerine iletmem durumunda iade veya aynı ürünün sıfırı ile değişim yapabileceklerini söylediler. Aramızda aynı durumu yaşayan var mı acaba? Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz? Sıfır ve sorunsuz ürünle değişim istiyorum onarım kesinlikle istemiyorum.

Serviste onarım teklif edilirse kabul etmezsem veya kullanıma engel değildir diyerek sonuç çıkarırlarsa ne yapmalıyım?
Trendyol’a verin, tek problem toz değilmiş değil mi? O cihazda sorun var.

Trendyol gibi dandik bir yerden asla alışveriş yapılmaz, ne aldıysam bir sorun çıktı.
İade edin Amazon gibi güvenilir bir yerden alın.
Teknik olarak toz merceğe yapışırsa kaliteyi bozar.

Trendyol'a verin, tek problem toz değilmiş değil mi? O cihazda sorun var.

Servise gitmem gerektiğini söylediler eğer servisten kullanıma engel değildir diye bir sonuç çıkarsa veya onarım teklif edilirse nasıl iade edeceğim?

(Onarım kesinlikle kabul etmiyorum.)

Servise gitmem gerektiğini söylediler eğer servisten kullanıma engel değildir diye bir sonuç çıkarsa veya onarım teklif edilirse nasıl iade edeceğim?

Kullanıma engel diye bir şey yok, kamera içinde toz var. Servis eskisi gibi pat diye değişim yapmıyor artık, kesin bir şey söylemek zor.
Belkide içi açılmış veya fabrikasyon hatası hiçbir fikrim yok.

Kullanıma engel diye bir şey yok, kamera içinde toz var. Servis eskisi gibi pat diye değişim yapmıyor artık, kesin bir şey söylemek zor.
Belkide içi açılmış veya fabrikasyon hatası hiçbir fikrim yok.

Uğraştırmazlar umarım thk vs ile kesin olarak Apple'ın problemi onarım kabul edilemez sıfır parasına yenilenmiş cihaz almaktan farkı yok öyle almak istesem öyle alırdım zaten.

Bu videoda açıklamadaki karar numarası ile emsal davası açabiliyorsunuz eğer olası bir ücret talep edilirse.

Trendyol gibi dandik bir yerden asla alışveriş yapılmaz, ne aldıysam bir sorun çıktı.
İade edin Amazon gibi güvenilir bir yerden alın.
Teknik olarak toz merceğe yapışırsa kaliteyi bozar.
Bro, teknolojik bir ürün alırken satıcıya ciddi şekilde dikkat edeceksin. Özellikle Trendyol gibi platformlarda her satıcı güvenilir değil. Markanın kendi resmi mağazasını bulup oradan alırsan hem garanti hem de ürün kalitesi açısından sıkıntı yaşamazsın. Mesela "Apple Türkiye", "Samsung Türkiye" gibi satıcılardan almayı tercih edersen daha güvenli olur. Aynı şekilde Türkiye'de Apple için "Gürgençler" gibi resmi yetkili satıcılar da var, onlardan da gönül rahatlığıyla alabilirsin.

Trendyol dediğin yeri AMV gibi düşün o AMV'nin içinde mağazalar var ya, işte Trendyol da sadece bir aracıdır. Yani Trendyol sadece platformu sunuyor ama mağazaların güvenilirliği tamamen onlara bağlı. O yüzden güvenli alışveriş için resmi satıcıları tercih etmek her zaman en iyisi.

Aynı sorun yeni aldığım iPhone 13’ümde başıma geldi. Satıcı: Trendyol.
Sorun çözüldü mü acaba, çözüldüyse kaç gün sürdü. Şimdiden teşekkürler.