ramoncotta

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, telefon değiştirmeyi düşünüyorum, S23 kullanıyorum iki yıldır. Samsung'u çok sevdim ama ekosisteme alışamadım, çok küçük geliyor. Sizce hangi telefona geçeyim?

iPhone 16PM birbirine çok yakın boyutlara sahip, bence aradaki 40 bin TL farka asla değmezler. S25 Ultra alın, ya da bir sene daha bekleyip S26 Ultra alın çünkü Samsung yeni ekran teknolojisine geçecek, şarj hızı ve işlemci gibi büyük farklar olacak. S23 sizi fazlasıyla idare eder.

Merhaba arkadaşlar, telefon değiştirmeyi düşünüyorum, S23 kullanıyorum iki yıldır. Samsung'u çok sevdim ama ekosisteme alışamadım, çok küçük geliyor. Sizce hangi telefona geçeyim?

S23 küçük gelmesi normal. S25 Ultra büyük bir telefon ve her istediğinizi yapabilir. Ama başka maceralara açılmak isterseniz 16 Pro Max'ya da başka amiral gemisi Android telefonda bakabilirsiniz.

16 Pro Max 256 GB çöl titanyum şu an 95-105 bin TL arasında. S25 Ultra 76 bin TL civarında aralarında ortalama 30 bin TL fark var Galaxy A55 modelini kullanıyorum önce 16 Pro Max almaya karar verdim sonra vazgeçtim şu an S25 Ultra almayı planlıyorum eko sistemi gayet güzel. Büyük ekran ve uzun süre batarya performansı gayet iyi, akıllı saat ve yazıcı, TV gibi ürünlerde bağlantısı çok kolay. Samsung ve iPhone tarafında düz modeller yani Ultra olmayan ve Pro Max olmayan modellere çok sıcak bakmıyorum çünkü küçük ekran ve batarya performansları çok iyi değil. Özellikle iPhone düz modeller 60 Hz ekrana sahip parasını hak etmiyor bence.

Ülkemizdeki mevcut fiyatlandırmada S25 Ultra. Ancak ben bir Apple, Nvidia gibi markaların fan boyu olsaydım ilk iPhone'dan beri iPhone kullandığım için iPhone alırdım bu ayrı mesele. Samsung'un Türkiye fiyatlandırması bize özel ve değerli bir indirim.

S24 Ultra kullanıyorum, aldığım günden beri sevemedim ondan önce de Android kullanmış olmama rağmen.
OneUI 7 'den sonra pil sürem 7.5'tan 5.5 - 6 saate düştüğü için artık sevmemekle beraber nefret etmeye de başladım.

Aklınızda iPhone varsa alın geçin, "keşke samsung alsaydım" diye pişman olma ihtimaliniz yok, bunun haricinde "keşke apple alsaydım" pişmanlığı duymanız çok büyük ihtimal.

Fiyata ise takılmaya gerek yok, geçen sene 60'a alınan S24 Ultraların ikinci eli 45-50 e düştü bile. Apple 'da böyle bir düşüş yok.