twomker

Başarılı
Merhaba. Cihazım iPhone 16 Pro. Kronik bir sorun mudur bilmiyorum, anlatabileceğim en iyi şekilde anlatmaya çalışacağım.
Kamera denetimi tuşunu kullanıp kameramı açıp kullanabiliyorum, fakat sol alttan son fotoğraflar kısmına girdiğimde uygulama sebepsiz yere kapanıyor. Hiçbir hata veya bildiri ekranıma yansımadan. Mesela önceki fotoğraflarımı incelemek için kaydırırken bir anda uygulama yok oluyor. Hiçbir animasyon göstermeden telefon direkt uygulamaların olduğu ana ekrana düşüyor. Bu sorun "Fotoğraflar" uygulamasını kullanırken de bir kere olmuştu fakat genellikle olmuyor.

İkinci sorun ise daha önce başıma gelmişti fakat çok üzerine düşmemiştim. Şimdi tekrar oldu. Ön kamera üzerinde bir fotoğraf çektim birkaç dakika önce. Fotoğrafı zoomladığım zaman burnumun olduğu bölgede garip bir ışık var, ekte görebilirsiniz.

IMG_1417.webp

Bu sorunlar yazılımsal mı, donanımsal mı? Anlam veremiyorum. İlk bahsettiğim sorun hem iOS 18.6'da, hem de iOS 26'da hâlen devam ediyor. Ne zaman çökeceğini kestiremiyorsunuz, çok değişken. Bazen çöküyor, bazen çökmüyor.

Apple Destek ile görüştüm. Şansa ekranımı paylaşırken kamera uygulaması da çöktü :D. Destek sağlayan teknisyen de donanımsal olduğunu düşündüğünü söyledi. Kamera değerlerini uzaktan kontrol etti, bir sorun gözükmüyor dedi. Randevu almayı önerdi. Haftaya Salı gününe randevu aldım Apple Store'a. Sonuç ne çıkacak bakalım.