mertjr

Başarılı
Çok uzun yıllardır iPhone kullanıyorum ama artık Samsung'a geçmeye karar verdim. S26 Ultra geçiş için iyi bir telefon mudur sızan bilgileri göz önünde bulundurursak?

Ultra modellerine Exynos koyma ihtimali uzayın içinde yok öyle söyleyeyim, ben de S25 Ultra düşünüyordum çünkü Qualcomm CEO'su S26 serisinin çoğu Snapdragon ile gelecek diye açıklama yapsa da Samsung, Ultra dışındakilere Exynos koyacak gibi gözüküyor, belki de ilk yıl yeni işlemci diye S26 ve S26 Plus'ta sadece Güney Kore'ye Exynos çıkarır, lansmanda bakacağız. SP ile gelirse belki Plus modelini düşünürüm. S25 Plus da stoklarda kalmadığı için S25 Ultra düşündüm ilk önce ama S26U bir düşünürdü. Çünkü diyafram 1.4'e kadar düşüyor gibi gözüküyor yani sensör ortalama yüzde 40 daha çok ışık alıyor, APV codec de gelebilir bu üst düzey kalitede video çekmek ve işlemek demek, 3X kamerada da Sony'den vazgeçilmiş, bu da lens geçişlerini daha da iyi hale getirebilir. Zaten S25 serisinde lens geçişleri iyice iyileşmişti. 5 yıldır sensör değiştirmiyorlar diyenler de kamera ile ilgili bilgilerini bir sorgulasın eminim ISO, diyafram, range, kelvin, enstantane, lenslerin milimetrik değerleri vs. gibi terimleri ve bunların nasıl kullanıldığını bilmiyorlardır. Sony, Nikon ve Canon gibi DSLR kamera modellerinde yıllara göre neler değişmiş neler aynı kalmış bir incelesin. Sensör öyle 2-3 yılda bir değişecek bir şey değil. Herhangi bir güncel DSLR kamera 6-7 yıl önceki sensörü kullanabiliyor ama üzerine bir çok yenilik getiriyor çünkü işlemcileri değişiyor. Sensörü geliştirici, destekleyici ve daha verimli hale getiren şeyler (diyafram ve dinamik aralık gibi) önce işlemci sonra yazılımdır. Bu yüzden Exynos, sensörü, codecleri ve genel olarak kamerayı Snapdragon kadar verimli kullanamıyor ve işleyemiyor, özetle bu yüzden Ultra modellerinde kamera en üst seviyede olduğu için hiçbir zaman o modele Exynos koyulmuyor.