5 yıldır sensör değiştirmiyorlar.
Bunu demek de son derece haklılar. Bunun hiçbir savunulacak tarafı yok. Bunu savunmak da fanboyluktur. Çinliler bu kadar iyi sensör kullanırken Samsung'un S23U modelinden beri aynı main sensörü HP2 kullanması saçmalıktır. Elbette yazılım ve ISP yüzünden yine Samsung önceki nesillerine göre kamera olarak daha iyi oluyor. Ama bu kabul edilebilir yükseltme değil.

S26U modelinde de main kamera önceki nesle göre neredeyse %50 daha fazla ışık alacak. Diyafram 1.7'den 1.4'e düşürüldü.
Periscope telephoto kamerasının da yine diyaframı f3.4'den f2.9'a düşürüldü. Bu da neredeyse %40 daha fazla ışık alacak demek.
Telephoto kamerasında da iyileştirme var. Ancak rakipleri telephoto kamerası olarak çok daha büyük sensörler kullanıyor. Yine de ona rağmen Samsung yazılım ile iyi çözüyor.

Apple'nin saçma sapan cimrilik politikalarını Samsung'un bırakması gerek. Yıllardır Apple ana kamera sensörünü değiştirmiyor diye kendisi de aynı yolu izliyor. S20U serisinden beri de batarya kapasitesinde bir artış yok. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Yonga ve batarya optimizasyonlarıyla S20U modelinden sonra çıkan her model normal olarak daha iyi batarya ile geliyor ama konumuz bu değil.

S27 Ultra modeliyle beraber kamera tarafında radikal değişiklikler bekleniyor. Umarım adam akıllı daha büyük sensörlere geçerler de uzun yıllar sonra Samsung almaya karar veririm.

Ana kamera sensörü max 2 yıl üst üste aynı kalabilir. 3 yıldan sonra mutlaka o ve diğer kameraların güncellemeye ihtiyacı olması gerekir.

Daha büyük sensör kullansa Samsung diğerlerini duman eder. Son 2 yıldır Çinliler ciddi anlamda çok iyi kamera noktasında. Mutlaka ve mutlaka cevap vermesi gerekir.

En sevdiğim marka Samsung ama son yıllarda en fazla eleştirdiğim marka da yine Samsung.

Bir markayı kullanıyorsunuz diye de fanboyluk yapmayın. Hiçbir marka eleştirilemez değildir. 3 yıldır da Apple kullanıyorum sırf Apple kullanıyorum diye de Apple övecek halim yok. Apple'i da hiç o kadar sevmem açıkçası. Apple da 14 PM modelinden beri aynı ana kamera sensörünü kullanıyor. Nasıl ki bu saçmalık ve cimrilikse, Samsung'un yaptığı da aynı şey. Fanboyluk yapıp da bu politikayı savunup DSLR kamera örneği vererek de komik durumuna düşürmeyin kendinizi.

Sözün özü kamera tek başına sensörden oluşmuyor, ama yine de önemli bir donanımdır önem vermek gerekiyor. Rakiplerin yapıyorsan da sende yapmak zorundasın.

Dediklerini de anlıyorum.

Bunu demek de son derece haklılar. Bunun hiçbir savunulacak tarafı yok. Bunu savunmak da fanboyluktur. Çinliler bu kadar iyi sensör kullanırken Samsung'un S23 Ultra modelinden beri aynı main sensörü HP2 kullanması saçmalıktır. Elbette yazılım ve ISP yüzünden yine Samsung önceki nesillerine göre kamera olarak daha iyi oluyor. Ama bu kabul edilebilir yükseltme değil.

S26u modelinde de main kamera önceki nesle göre neredeyse %50 daha fazla ışık alacak. Diyafram 1.7'den 1.4'e düşürüldü.
Periscope telephoto kamerasının da yine diyaframı F3.4'ten F2.9'a düşürüldü. Bu da neredeyse %40 daha fazla ışık alacak demek.
Telephoto kamerasında da iyileştirme var. Ancak rakipleri telephoto kamerası olarak çok daha büyük sensörler kullanıyor. Yine de ona rağmen Samsung yazılım ile iyi çözüyor.

Apple'nin saçma sapan cimrilik politikalarını Samsung'un bırakması gerek. Yıllardır Apple ana kamera sensörünü değiştirmiyor diye kendisi de aynı yolu izliyor. S20u serisinden beri de batarya kapasitesinde bir artış yok. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Yonga ve batarya optimizasyonlarıyla S20u modelinden sonra çıkan her model normal olarak daha iyi batarya ile geliyor ama konumuz bu değil.

S27 Ultra modeliyle beraber kamera tarafında radikal değişiklikler bekleniyor. Umarım adamakıllı daha büyük sensörlere geçerler de uzun yıllar sonra Samsung almaya karar veririm.

Ana kamera sensörü Max 2 yıl üst üste aynı kalabilir. 3 yıldan sonra mutlaka o ve diğer kameraların güncellemeye ihtiyacı olması gerekir.

Daha büyük sensör kullansa Samsung diğerlerini duman eder. Son 2 yıldır çinliler ciddi anlamda çok iyi kamera noktasında. Mutlaka ve mutlaka cevap vermesi gerekir.

En sevdiğim marka Samsung ama son yıllarda en fazla eleştirdiğim marka da yine Samsung.

Bir markayı kullanıyorsunuz diye de fanboyluk yapmayın. Hiçbir marka eleştirilemez değildir. 3 yıldır da Apple kullanıyorum sırf Apple kullanıyorum diye de Apple övecek halim yok. Apple'i da hiç o kadar sevmem açıkçası. Apple da 14 pm modelinden beri aynı ana kamera sensörünü kullanıyor. Nasıl ki bu saçmalık ve cimrilikse, Samsung'un yaptığı da aynı şey. Fanboyluk yapıp da bu politikayı savunup DSLR kamera örneği vererek de komik durumuna düşürmeyin kendinizi.

Sözün özü kamera tek başına sensörden oluşmuyor ama yine de önemli bir donanımdır önem vermek gerekiyor. Rakiplerin yapıyorsan da sende yapmak zorundasın.

Dediklerini de anlıyorum.

Çin markaları da donanım olarak çok güçlü ve o donanıma göre çok fiyat performans. Fakat ikinci el piyasaları Samsung kadar bile değil. Uzun vadede ara yüz, işletim sistemi, optimizasyon, stabilizasyon, yapay zeka ve sosyal medya performansı, video işleme performansı RAW export vs. daha bir ton şey sayarım önemli olan. Herhangi Çin menşeili bir telefonun daha iyi sensörü var diye o telefon daha iyi olmuyor çünkü iyi fotoğraf ve video çekmesi tek başına bir şey ifade etmiyor, bunların 50 koldan optimize çalışması değerli bir şey. Bataryaya gelirsek biri 5 amper biri 5.5 amper fakat nedense 5 amper olan biraz daha ekran süresi alıyor, neden acaba? Fanboylukla alakası yok bu işin, sahada günlük kullanımda olması gereken neyse ondan bahsediyoruz. Yeri gelir Apple'a yeri gelir Samsung'a laf söyleriz. Benim derdim insanlar pek bir şey bilmeden çok basit ve sığ şekilde teknolojik bilgi verip 5 yıldır hiçbir şey yapmıyorlar gibi cümlelerle gelince benim şalter biraz atıyor, birilerini savunmaktan değil bu tavırlara kıl olma meselesi aslında.

Herhangi Çin menşeili bir telefonun daha iyi sensörü var diye o telefon daha iyi olmuyor çünkü iyi fotoğraf ve video çekmesi tek başına bir şey ifade etmiyor,
Kim Çinliler kamera olarak daha iyi dedi, ben böyle bir şey demiyorum. Sensör olarak daha iyiler ve fark son 2 yıldır çok azalmış durumda. Çinlilerin de Samsung'u kamera noktasında geçtiği oluyor bu da şaşılacak bir durum yok. Samsung'un ayağına sıkmaması gerekiyor.

Çin markaları da donanım olarak çok güçlü ve o donanıma göre çok fiyat performans. Fakat ikinci el piyasaları Samsung kadar bile değil
Konumuz ikinci el piyasası değil. İkinci el fiyatlarına geleceksen kimse Apple'nin eline su dökemez. Android bir cihaz çok daha fazla değer kaybediyor.

Bataryaya gelirsek biri 5 amper biri 5.5 amper fakat nedense 5 amper olan biraz daha ekran süresi alıyor,
Samsung batarya optimizasyonu olarak Çinlilerden çok daha iyi de ondan. Yalnız yeni batarya kapasiteleri arasındaki farklar artık Samsung'un optimizasyon olarak aşamayacağı cinsten. Mutlaka kapasite artışına gitmesi gerek.

Benim derdim insanlar pek bir şey bilmeden çok basit ve sığ şekilde teknolojik bilgi verip 5 yıldır hiçbir şey yapmıyorlar gibi cümlelerle gelince benim şalter biraz atıyor, birilerini savunmaktan değil bu tavırlara kıl olma meselesi aslında.
Orası öyle de, yine de sonuçta kaç yıldır kamera tarafında pek bir değişiklikle gelmeyince tabii ki ister istemez eleştiri geliyor. Elbette bazıları bilip bilmeden sırf karalama amaçlı yorum yapıyor.

Uzun vadede ara yüz, işletim sistemi, optimizasyon, stabilizasyon, yapay zeka ve sosyal medya performansı, video işleme performansı RAW export vs. daha bir ton şey sayarım önemli olan.
Bu konularda Samsung baya iyi. Arayüz olarak Android tarafında en iyisi. OxygenOS vardı o da ColorOS'a bağlandıktan sonra bir espirisi kalmadı. Yalnız Çinlilerin de arayüzleri eskiye göre kat kat iyi. AI konusunda Samsung en iyisi. Video işleme konularında Apple ve Samsung rakipsiz.

Çok iddialı gördüm bu sefer Exynos'u. Katlanır telefon almayı düşünüyorum flip 8 de de bu işlemci kullanılacakmış bakalım nasıl olacak.
Entegre çip koyarak video performansını geliştirmişler, gelişmiş piksel yaratma-boyut düşürme olayı falan, ilginç bir şey geliyor gibi ama bakalım.

Bence geçilmez. O telefonun performanslı kullanılacak birkaç senesi daha var ama durumum çok iyi ve ilgiliyim diyorsan geçilir.

Çok uzun yıllardır iPhone kullanıyorum ama artık Samsung'a geçmeye karar verdim. S26 Ultra geçiş için iyi bir telefon mudur sızan bilgileri göz önünde bulundurursak?
Daha bir kronik problemi var mı yok mu belli değil. Satışa sunulduktan birkaç gün sonra eğer iyi dönüşlerle gelirse alınır. Kağıt üstünde güzel bir telefon gibi.