Bunu demek de son derece haklılar. Bunun hiçbir savunulacak tarafı yok. Bunu savunmak da fanboyluktur. Çinliler bu kadar iyi sensör kullanırken Samsung'un S23U modelinden beri aynı main sensörü HP2 kullanması saçmalıktır. Elbette yazılım ve ISP yüzünden yine Samsung önceki nesillerine göre kamera olarak daha iyi oluyor. Ama bu kabul edilebilir yükseltme değil.
S26U modelinde de main kamera önceki nesle göre neredeyse %50 daha fazla ışık alacak. Diyafram 1.7'den 1.4'e düşürüldü.
Periscope telephoto kamerasının da yine diyaframı f3.4'den f2.9'a düşürüldü. Bu da neredeyse %40 daha fazla ışık alacak demek.
Telephoto kamerasında da iyileştirme var. Ancak rakipleri telephoto kamerası olarak çok daha büyük sensörler kullanıyor. Yine de ona rağmen Samsung yazılım ile iyi çözüyor.
Apple'nin saçma sapan cimrilik politikalarını Samsung'un bırakması gerek. Yıllardır Apple ana kamera sensörünü değiştirmiyor diye kendisi de aynı yolu izliyor. S20U serisinden beri de batarya kapasitesinde bir artış yok. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Yonga ve batarya optimizasyonlarıyla S20U modelinden sonra çıkan her model normal olarak daha iyi batarya ile geliyor ama konumuz bu değil.
S27 Ultra modeliyle beraber kamera tarafında radikal değişiklikler bekleniyor. Umarım adam akıllı daha büyük sensörlere geçerler de uzun yıllar sonra Samsung almaya karar veririm.
Ana kamera sensörü max 2 yıl üst üste aynı kalabilir. 3 yıldan sonra mutlaka o ve diğer kameraların güncellemeye ihtiyacı olması gerekir.
Daha büyük sensör kullansa Samsung diğerlerini duman eder. Son 2 yıldır Çinliler ciddi anlamda çok iyi kamera noktasında. Mutlaka ve mutlaka cevap vermesi gerekir.
En sevdiğim marka Samsung ama son yıllarda en fazla eleştirdiğim marka da yine Samsung.
Bir markayı kullanıyorsunuz diye de fanboyluk yapmayın. Hiçbir marka eleştirilemez değildir. 3 yıldır da Apple kullanıyorum sırf Apple kullanıyorum diye de Apple övecek halim yok. Apple'i da hiç o kadar sevmem açıkçası. Apple da 14 PM modelinden beri aynı ana kamera sensörünü kullanıyor. Nasıl ki bu saçmalık ve cimrilikse, Samsung'un yaptığı da aynı şey. Fanboyluk yapıp da bu politikayı savunup DSLR kamera örneği vererek de komik durumuna düşürmeyin kendinizi.
Sözün özü kamera tek başına sensörden oluşmuyor, ama yine de önemli bir donanımdır önem vermek gerekiyor. Rakiplerin yapıyorsan da sende yapmak zorundasın.
Dediklerini de anlıyorum.