Dosya Ekleri

• IMG_4026.webp
    IMG_4026.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 69
Artmasın niye artıyor? Samsung'un fiyat arttırmadan yapabildiğini Apple niye yapamasın? Benim istediğim 30x Ay'a zoom değil ki, 2-3X telefoto. Ayrıca az buçuk fotoğraf çeken herkes en azından 2x zoom yapıyor arada bir.

Ben standart kullanıcıyım. Arada sahilde veya denk gelirse manzara fotoğrafı çekerim. Hiç zoom ihtiyacım olmadı. Hz olayına bakış açım da bu şekilde mesela. 90-120Hz olacağına 60 kalsın pilden çok yemesin. Ben 60 Hz’in eksikliğini hissetmiyorum çünkü telefonda. Samsung bu noktada pazar payı daha az olan şirket olduğu için kullanıcı çekmek adına aynı veya daha düşük fiyata bazı noktalarda daha fazla şey sunmak zorunda zaten. Önceliğin Apple telefon kullanmak mı o zaman düz modele yönel. Buna ek olarak sadece daha büyük ekran ve batarya mı istiyorsun o zaman Plus modelim var. Eğer daha iyi kamera, performans, ekran ve premium hissiyat istiyorsan bak o zaman Pro modelim var. Hem bunları isteyip hem de daha iyi batarya ve büyük ekran istiyorsan bak o zaman Pro Max modelim var. Spesifik olarak bazı kişilere bu tarz yanlış geliyor olabilir ama binlerce analiz sonucu bu yöntem tercih ediliyor. ABD ve EU’da da standart kullanıcının bakış açısı bu. Fiyatların bizde şişik olması Apple’ın suçu değil. Fiyatlar bizde şişik olduğu için kullanıcı haklı olarak o modelde olmaması gereken özellikleri istemeye başlıyor.

@Görkem Say müşteri olarak en iyisini istemek hakkım, hakkın, hakkımız. ABD, EU azla yetiniyorsa, şükrediyorsa onların bileceği iş. Apple'ın "genel kitlesi" belli, 15 çıktığı zamanlarda forumlarda gez annemin kartından kredi çekip iPhone alınır mı diyenleri görürsün :) Benim isteğim absürt bir şey de değil yapılmayacak iş de değil. Apple'ın "adam sevme" politikasından nefret etsem de yapacak bir şey yok, alıyoruz işte. Bu politikayı da tek başıma değiştiremem. Şükretmek yerine siz de eleştirmeye başlayın, ABD de EU da eleştirmeye başlasın bak nasıl paşa paşa koyuyorlar.

@Görkem Say müşteri olarak en iyisini istemek hakkım, hakkın, hakkımız. ABD, EU azla yetiniyorsa, şükrediyorsa onların bileceği iş. Apple'ın "genel kitlesi" belli, 15 çıktığı zamanlarda forumlarda gez annemin kartından kredi çekip iPhone alınır mı? Diyenleri görürsün :) Benim isteğim absürt bir şey de değil yapılmayacak iş de değil. Apple'ın "adam sevme" politikasından nefret etsem de yapacak bir şey yok, alıyoruz işte. Bu politikayı da tek başıma değiştiremem. Şükretmek yerine siz de eleştirmeye başlayın, ABD de EU da eleştirmeye başlasın bak nasıl paşa paşa koyuyorlar.

Bu bakış açısına göre bende S24'te projeksiyon bekliyordum. Gelmedi. Samsung kadar adam seven bir firma yok.

@Görkem Say müşteri olarak en iyisini istemek hakkım, hakkın, hakkımız. ABD, EU azla yetiniyorsa, şükrediyorsa onların bileceği iş. Apple'ın "genel kitlesi" belli, 15 çıktığı zamanlarda forumlarda gez annemin kartından kredi çekip iPhone alınır mı diyenleri görürsün :) Benim isteğim absürt bir şey de değil yapılmayacak iş de değil. Apple'ın "adam sevme" politikasından nefret etsem de yapacak bir şey yok, alıyoruz işte. Bu politikayı da tek başıma değiştiremem. Şükretmek yerine siz de eleştirmeye başlayın, ABD de EU da eleştirmeye başlasın bak nasıl paşa paşa koyuyorlar.

Ben eleştirmiyorum çünkü ben istemiyorum. İstemediğim şeye de fazla para vermek istemiyorum. Çünkü isteyen için orada alternatif bir model var. Tekrar ediyorum buradaki fiyatların pahalı olması tüketicide fazla fazla şey isteme hissi uyandırıyor ve ben buna hak veriyorum. iPhone 15’in 50K edecek bir telefon olmadığını biliyorum ama bunun sebebi de Apple değil ne yazık ki. Apple ile alakalı her konuda varını yoğunu gerekirse kredi çekere iPhone almak için harcayan kişileri de örnek göstermeyin lütfen. Bu sadece bizim ülkemize özel bir durum maalesef.

Bu sadece bizim ülkemize özel bir durum maalesef.
Maalesef değil :)

İstemediğim şeye de fazla para vermek istemiyorum.
Benim dediğim de zaten böyle basit şeyler için, zaten olması gereken şeyler için fazla para istememesi gerektiği. Sırf fotoğraf çekerken kaliteli zoom yapabilmek için fazladan 10 bin TL, fazladan 200-300 dolar verilmemesi gerektiği. Tamamen adam sağma.