Bütçe
1.700.000-2.300.000 TL
HR-V'ler sadece görünüşten ibaret geliyor bana 1.5 motor yokuşlarda bağırıyor, ses yalıtımı zayıf olduğu için içeriye yol sesi fazla alıyor, arkası dar gelmişti bana ve keşke cam tavan olsaydı ya da en azından küçük bir sunroof.

^^

DCT sizin için sıkıntı olmayacaksa (şehiriçi yoğun trafikte ısınma problemi var) Tucson ya da Sportline (aynı altyapıyı kullanıyorlar) önerebilirim bayağı doludur Sportlineler. Sizin için 1.6 hibritlerine de baktım 6 ileri AT (sorunsuz) 265 beygir ile geliyor ama fiyatları uçmuş 2.7'den başlıyor.
DCT düşünmüyorum hocam. 2.7de zaten bütçeyi çok zorluyor.

Aslında arkadaşlar birçok iyi araba önermiş. Düşündüğün CR-V mantıklı. Yakıtı bir tık fazla sadece onların da. Kasa ağır, biraz yakıyor. D segment bir SUV nihayetinde. Tiguan ile kıyaslamak pek doğru değil. Tiguan C segment bir SUV.

Mesela alternatif olarak MINI Countryman 1.5 ALL4 8 ileri olanlara da bakılabilir, keyifli sürüş dinamiği var, bütçenizde bulunabiliyor. Belki B38 motor kaynaklı turbo sorunu olabilir, temiz kullanılırsa çok üzmez tabii. O da C segment bir SUV mesela.

Pesimist Hocanın dediği araçlar aslında en mantıklısı, hep öneriyoruz. Bütçe esnerse onu 1. tercih yapmanı öneririm. 1.6 230 HP 4X4 Tucson iyidir.

Corolla Cross iyidir mesela.

Kasım-aralık indirimlerinde Corolla cross düşebilir belli bütçenize yakın fiyata. Sorunsuz, az yakıyor ve büyük.