Merak ettiğim bir şey var o zaman. Bir şekilde kapandı telefon, açmanı sağlayacak bir şarj aleti yok.
Ne olacak o zaman? BootROM'u -cihazda çalıştırılan ilk önemli kod parçası- nasıl çalıştıracağız? Sence?
Dokunmatik tuş da olsa neticede butona basarak yaptığın şey devreyi tamamlayıp sinyali göndermek olacak. Fiziki bir butona basmak yerine oraya sadece dokunup orayı hissedeceğimiz şekilde tasarlayacaklarını düşünüyorum. 2010 model LG televizyonumda da bu böyle.

Bu şekil yapmaları aslında dar bir cepte istemsiz tuşa basmaların önüne geçecektir, öyle düşünürsek mantıklı tabii. Ama bahsettiğim televizyonda da çok fazla dokunmatik düğme hatası yaşayan duydum. iPhone'larda da böyle hatalar olacaktır diye düşünüyorum.

Bana kalırsa tuş lazım 😅. iPhone 11 kullandığım için deneme fırsatım olmuştu. Üst modellerde illaki bu özellik vardır ama 11 altı için net bir şey diyemem.

Ayarlar>erişilebilirlik>dokunma>arkaya dokun kısmından misal çift dokumaya el feneri özelliği eklersek telefonun arkasında tuş olmamasına rağmen iki kere tıklatınca el feneri açılıyor. Birçok seçenek var ama tam olarak nasıl algılandığını bilmediğim için net bir konum veremiyorum.

Bunun temelleri önceki modellerde atılmıştır ama bilinmiyordur. Deneyerek bakabilirsiniz.

Bana kalırsa tuş lazım 😅. iPhone 11 kullandığım için deneme fırsatım olmuştu. Üst modellerde illaki bu özellik vardır ama 11 altı için net bir şey diyemem.

Ayarlar>erişilebilirlik>dokunma>arkaya dokun kısmından misal çift dokumaya el feneri özelliği eklersek telefonun arkasında tuş olmamasına rağmen iki kere tıklatınca el feneri açılıyor. Birçok seçenek var ama tam olarak nasıl algılandığını bilmediğim için net bir konum veremiyorum.

Bunun temelleri önceki modellerde atılmıştır ama bilinmiyordur. Deneyerek bakabilirsiniz.
Gerçekten çok iyi bir özellik bu arada o. Ben de aktif olarak arkaya dokunma özelliğini kullanıyorum ama o biraz dokunma algılamayla ilgili bir durum gibi, yani ses açma kapatma gibi işlevler için daha farklı sensörler gerekir. Bu arada Apple Watch'ta da parmaklarını birbirine dokundurduğunda ya da yumruğunu sıktığında arama yanıtlama, müzik açıp kapatma, Siri başlatma, bir kestirmeyi başlatma ya da herhangi istediğin bir komutu uygulama gibi özellikler var Assistive Touch içinde. Bu da bana enteresan geliyor ama çok iyi bir doğrulukla çalışıyor, neredeyse mükemmel derecede.

Gerçekten çok iyi bir özellik bu arada o. Ben de aktif olarak arkaya dokunma özelliğini kullanıyorum ama o biraz dokunma algılamayla ilgili bir durum gibi, yani ses açma kapatma gibi işlevler için daha farklı sensörler gerekir. Bu arada Apple Watch'ta da parmaklarını birbirine dokundurduğunda ya da yumruğunu sıktığında arama yanıtlama, müzik açıp kapatma, Siri başlatma, bir kestirmeyi başlatma ya da herhangi istediğin bir komutu uygulama gibi özellikler var assistive touch içinde. Bu da bana enteresan geliyor ama çok iyi bir doğrulukla çalışıyor, neredeyse mükemmel derecede.

Tuş yerine belli bölgelere dokunmatik gelir diye düşünüyorum. Ama bu arkaya dokun beni bayağı zorladı denerken 😅. Düz bir insanım. Fazla komuta gelemem 😅.

Saatin şarjı yokmuş deneyimleyemedim. Ama muhakkak bakacağım.

Dokunmatik tuş da olsa neticede butona basarak yaptığın şey devreyi tamamlayıp sinyali göndermek olacak. Fiziki bir butona basmak yerine oraya sadece dokunup orayı hissedeceğimiz şekilde tasarlayacaklarını düşünüyorum. 2010 model LG televizyonumda da bu böyle.

Bu şekil yapmaları aslında dar bir cepte istemsiz tuşa basmaların önüne geçecektir, öyle düşünürsek mantıklı tabii. Ama bahsettiğim televizyonda da çok fazla dokunmatik düğme hatası yaşayan duydum. IPhone'larda da böyle hatalar olacaktır diye düşünüyorum.

Bizim eski LG televizyon da var bu özellik. Cidden yanlışlıkla basma durumu fazla yaşanabiliyor ama sonuçta eski bir televizyon. Şu an yapılsa o sorun daha az yaşanır gibi.

Sensörlerle tuş fikri aslında oldukça güzel. Fiziksel düğmeye nazaran daha fazla aksiyon alabilirsin ama daha telefonlar için erken gibi.