Makaleler
23
16e fark yemis.
  • Telefon gorusmesi: 17e.
  • Web'de gezinme: 16.
  • Video izleme: 17.
  • Oyun oynama: 17.
Screenshot_20260718-131113.webp

Anlamakta güçlük çekiyorum, nasıl olur da 16e'nin pil ömrü 16'dan daha az olur? Apple bu telefonu yazılımla bu kadar geri çekmiyorsa hiçbir şey bilmiyorum arkadaş.

Segment farki diyecegim ama 17E'nin verdigi sonuclar normalken, 16E'de bir anormallik var.

Segment filan hikaye hocam ortada fizik kuralları var. Batarya daha büyük ekran daha küçük daha fazla gitmesi lazım normalde. Ama tabii insanlar bu sefer 16'yı almaz herkes 16e alır diye belli ki bataryanın bir bölümünü kullandırtmıyor Apple efendi.

Segment filan hikaye hocam ortada fizik kuralları var. Batarya daha büyük ekran daha küçük daha fazla gitmesi lazım normalde. Ama tabii insanlar bu sefer 16'yı almaz herkes 16e alır diye belli ki bataryanın bir bölümünü kullandırtmıyor Apple efendi.
Ayni sekilde dusunuyorum. Ancak 17e almak daha mantikli gibi bu tabloya bakildiginda.

17'e mi iyi yoksa 16'e mi kötü performans vermiş, tam çözemedim.

16e yi öldürmüşler hocam. Ben bu telefonu iOS 18 ile ilk çıktığında kullandığımda şu tabloda yazandan %50 daha fazla ekran süresi alıyordum. 2. günü de çok rahat çıkartıyordu, 16e'nin şu an vermesi gereken performans tam olarak 17e'nin süreleri ama Apple baktı ki çok 16e'ye çok talep var yazılımla telefonu kısmışlar. Zaten geçenlerde tekrardan elime geçtiğinde 1 gün civarı deneyimlemiştim eski akıcılığı yoktu.

17E ile 16E arasında neden bu kadar fark var? Aynı pili kullanıyorlar diye biliyorum işlemci farkı olmasına rağmen nasıl 17E daha uzun süre verebiliyor? Değişik, kesin yazılımla bir şeyler yapıyorlardır yeni modeli daha iyi gösterebilmek için.