Makaleler
5
iphone-16-e.png

Uzun süreli sızıntı ve söylentilerin ardından Apple, nihayet sessizliğini bozdu ve iPhone 16e modelini resmen tanıttı. Şirket, bu cihazı “Apple Intelligence’ı kullanabileceğiniz en uygun fiyatlı model” olarak tanımlıyor. iPhone 16e Özellikleri A18 çipten güç alan iPhone 16e, 48 MP çözünürlüğünde “ikisi bir arada” kamera sistemine sahip. Ancak bu sistem, aslında tek bir kameradan oluşuyor. Apple’ın…

Devamını Oku: iPhone 16e Resmen Tanıtıldı
Kaynak: Techolay

Lansman fiyatı 48 bin TL piyasa fiyatı ortalama 42 - 43 bandında olur, bu paraya aslında güç ve ekran anlamında hiç de fena değil, 60Hz komedisini saymazsak fiyatına göre uzun ömürlü bir cihaz gibi, özellikle hem uzun ömürlü olsun hem de Apple ekosisteminde olayım diyenler için ideal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine 60Hz:D. İnsan bir 90 bari koyar değil mi yani? SE serisi yerine mi geçecek bu?
120 Hz isteyenler için de çeşitli iPhone seçenekleri mevcut. Senin için olmazsa olmaz derecede çok önemli bir kriterse değerlendirebilirsin. 60 Hz normal koşullarda bir kullanıcı için yeterlidir. Telefonu da yormaz, performansı zorlamaz, pili bitirmez.

iPhone 16e bence ses getiren bir model olacak. Bu hamleyi başarılı buluyorum.

iPhone 12 kasasına kısıtlanmış A18 çipi ve AI koyup bir de yenilik yaptık diye cihaz çıkarmışlar. Apple Intelligence'ın Türkçe desteği yok, Apple Pay zaten Türkiye sınırları içerisinde kullanılamıyor. Wi-Fi 7'yi geçtim, Wi-Fi 6E bile koymamışlar, 6'da sınırlamışlar. Elma'nın yıl 2050 olsa SE serilerinde, 60 Hz ve tek kameradan vazgeçmeyeceğini düşünen biri olarak; çıkış fiyatı ile başarısız olacağını tahmin etmek zor değil. İlk defa denedikleri C1 modemiyle cihazı resmen deneme tahtası olarak kullanmışlar. Zira söz konusu modemin çekim gücü ve Wi-Fi ile ilgili sorunlar yaşatacağına dair ciddi bilgiler var. 600 dolarlık telefonun 47.999 TL'den satılması da ayrı bir eleştirilecek durum. Onun da ötesinde her 128 GB depolamaya 5.000 TL, 256 GB depolamaya 10.000 TL istemişler. 16E 512 GB fiyatına ne Androidler var. Nereden bakarsan bak tutarlı bir yanı yok. Gereksiz bir ürün.

iPhone 12 kasasına kısıtlanmış A18 çipi ve AI koyup bir de yenilik yaptık diye cihaz çıkarmışlar. Apple Intelligence'ın Türkçe desteği yok, Apple Pay zaten Türkiye sınırları içerisinde kullanılamıyor. Wi-Fi 7'yi geçtim, Wi-Fi 6E bile koymamışlar, 6'da sınırlamışlar. Elma'nın yıl 2050 olsa SE serilerinde, 60 Hz ve tek kameradan vazgeçmeyeceğini düşünen biri olarak; çıkış fiyatı ile başarısız olacağını tahmin etmek zor değil. İlk defa denedikleri C1 modemiyle cihazı resmen deneme tahtası olarak kullanmışlar. Zira söz konusu modemin çekim gücü ve Wi-Fi ile ilgili sorunlar yaşatacağına dair ciddi bilgiler var. 600 dolarlık telefonun 47.999 TL'den satılması da ayrı bir eleştirilecek durum. Onun da ötesinde her 128 GB depolamaya 5.000 TL, 256 GB depolamaya 10.000 TL istemişler. 16E 512 GB fiyatına ne Androidler var. Nereden bakarsan bak tutarlı bir yanı yok. Gereksiz bir ürün.
Cihazın başarısız olacağını söylemeniz dışında tamamen katılıyorum fakat cihaz başarılı da olur peynri ekmek gibi de satar. iPhone 11 gibi kepaze, mid level sınıfına bile anca girecek bir cihazı Apple, Türkiye'de amiral gemisi fiyatına çok sattı. Ben tutar diyorum. Alacağı ürünün ne olduğundan bi'haber tayfa gayet alır bence bu cihazı. Çünkü ucuz iPhone, ucuz değil ama nispeten iPhone'lara göre ucuz :)
Telefonu da yormaz, performansı zorlamaz, pili bitirmez.
A18'in GPU'su, arayüzde 120 kare renderlayıp yorulacak kadar dandik bir çip değil. Neyin 60 HZ güzellemesini yapıyorsun? Para falan mı veriyor sana Apple anlamıyorum. Panel kaliteliyse pil de bitmez, performansı zorlamak diye bir terim zaten nonexist direkt, nasıl barınabiliyorsun şu terimlerle teknoloji forumunda 99. kez sorguluyorum