Bütçe
50.000 TL
Evet. Bence su an 17 cok pahali. 80 bin neredeyse. Alinmamali bu fiyatta.

Zoom haricinde 16 Pro'dan üstün. Bence fiyatına "Apple" bazında değer. Yoksa genel hiçbirinin fiyatı değmez.

Bundan kastın nedir? Çünkü CPU tarafında 17e ve 17 neredeyse aynı, sadece GPU tarafında 17 daha iyi. GPU Core sayısından muhtemelen.

16e ile 16 da öyle zaten. Genel kısıtlanmış deyip geçiyoruz.

Ikinci ele acik misin? 10 bin TL ucuza alabilirsin. Acik degilsen bence ne 16e'yi ne de 17e'yi alma. Ancak illa iPhone olmasi gerekiyorsa 17e yine fiyatini daha fazla karsilar.

Evet. Bence su an 17 cok pahali. 80 bin neredeyse. Alinmamali bu fiyatta.

en ucuz gürgençler satıcılı, eğer dediğiniz gibiyse birkaç ay bekleyebilirim. tabii o zamana kadar fiyat ne olur bilinmez ama

16e ve 16 arasında neredeyse 20k lık fark oluşacak

En ucuz gürgençler satıcılı, eğer dediğiniz gibiyse birkaç ay bekleyebilirim. Tabii o zamana kadar fiyat ne olur bilinmez ama.

16e ve 16 arasında neredeyse 20klık fark oluşacak.

20klık farka daha düzgün çip (kısıtlanmıs değil yani) daha iyi ekran, çok daha iyi kamera, MagSafe desteği (çok kritik değil) geliyor.

en ucuz gürgençler satıcılı, eğer dediğiniz gibiyse birkaç ay bekleyebilirim. tabii o zamana kadar fiyat ne olur bilinmez ama

16e ve 16 arasında neredeyse 20k lık fark oluşacak
Ben beklerdim. Cunku tek lens bir cihazi anca boomerlar kullanir. Apple'in keriz avina ciktigi bir seri e serisi. Millet ucuz diye, elma var diye aliyor ne de olsa.

Ben beklerdim. Cunku tek lens bir cihazi anca boomerlar kullanir. Apple'in keriz avina ciktigi bir seri e serisi. Millet ucuz diye, elma var diye aliyor ne de olsa.

Satılamayan iPhone 13 ve 14'lerin yenilendiği telefon.
Telefonda hep 13 ve 14 parçaları var :) 17e daha beter 16e anakartıyla birebir uyumlu :D

16e'nin bataryası pek iyi değil mi? Düz iPhone 17'den bile batarya kapasitesi yüksek.
Batarya kapasitesinin mAh duzeyinde yuksek olmasi duz 17'den daha fazla ekran suresi verecegi anlamina gelmiyor. Onemli olan optimizasyon. 3149 mAh'lik Air bile 16e'den daha fazla ekran suresi veriyor.

Heee anladım, "kısıtlanmış" olmasına rağmen birçok rakibinin önünde bu arada :).

A18 çipi amiral gemisi zaten. Çok da hayvan gibi kısıtlama yok zaten. GPU da kısıtlama varda, 60 Hz cihaz zaten.

16E'nin bataryası pek iyi değil mi? Düz iPhone 17'den bile batarya kapasitesi yüksek.

Apple "uygun fiyatlı" cihazların pil performansını bilerek çok kötü yapıyor.iPhone e serisi, MacBook Neo örnek.

A18 çipi amiral gemisi zaten. Çok da hayvan gibi kısıtlama yok zaten. GPU da kısıtlama varda, 60 Hz cihaz zaten.

Apple "uygun fiyatlı" cihazların pil performansını bilerek çok kötü yapıyor.iPhone e serisi, MacBook Neo örnek.
16e ya da 17e'nin batarya kapasitesi kötü diye kim söyledi size onu anlamadım? İzleyin bakalım testleri anlarsınız.