İyi güzel siz fanboy olun ona laf yok zaten. Ama fanboyluk yaparak insanlara öneri yapmak iyi bir şey değil. İnsanlar bunlara paralarını harcıyor. Buraya da insanlara soru sormak için geliyorlar. Fikriniz olmadığı konuda bir ürün alacaksınız para harcayacaksınız. Ve bilgisi olan insanların olduğu bir yere gidiyorsunuz sormak için. Ama oradaki biri sırf markayı sevdiğinden başka bir şeye bakmadan o markayı öneriyor. Daha iyi alternatifler varken onun fanboyluğuna kalıyorsunuz. Bu hoşunuza gider miydi?Evet, azılı bir Apple fanboyuyum ve bununla gurur duyuyorum. Apple fanboyluğu, benim karakterimin bir parçası.
Detaylar
Kim cevapladı?Elma ısıran
Üstün
Burada iki Apple cihazı kıyaslanması söz konusu. 15 mi 16e mi diye tartışıyoruz. Yani arkadaş her türlü iPhone alacak. Tabii ki de fikrimi belirteceğim. Burada yanlış olan ne?İyi güzel siz fanboy olun ona laf yok zaten. Ama fanboyluk yaparak insanlara öneri yapmak iyi bir şey değil. İnsanlar bunlara paralarını harcıyor. Buraya da insanlara soru sormak için geliyorlar. Fikriniz olmadığı konuda bir ürün alacaksınız para harcayacaksınız. Ve bilgisi olan insanların olduğu bir yere gidiyorsunuz sormak için. Ama oradaki biri sırf markayı sevdiğinden başka bir şeye bakmadan o markayı öneriyor. Daha iyi alternatifler varken onun fanboyluğuna kalıyorsunuz. Bu hoşunuza gider miydi?
Bu konu için söylemedim zaten. Yazdığınız mesaj için söyledim.Burada iki Apple cihazı kıyaslanması söz konusu. 15 mi 16e mi diye tartışıyoruz. Yani arkadaş her türlü iPhone alacak. Tabii ki de fikrimi belirteceğim. Burada yanlış olan ne?
mr.esat
Üstün
Yargı dağıttığını iddia ettiğin 16e'nin kamerası bariz şekilde 13'ten kötü.Gören de hepinizi Hollywood film yönetmeni sanacak. Sabah akşam kameralarla yatıp kalkıyorsunuz ve onlarla müthiş filmler, klipler çekiyorsunuz öyle değil mi? Selfie çekeceksin, ailenle fotoğraf çekileceksin, kuş, böcek çekip Instagram postu atacaksın, bitti gitti. Bir telefonu uzun ömürlü yapan şey kamera sayısı değildir. Ama siz alışmışsınız Samsung'un sizi 100x zoom, 123847 megapiksel kameralarla "niceliksel" olarak uyutmasına, her şeyi sayıyla değerlendiriyorsunuz. Bu da sizin zaafınız, yapacak bir şey yok. 16e'nin kamerası yargı dağıtıyor. Keşke bir kere denesen, görsen, baksan, incelesen, okusan ve izlesen. Ben hep derim iPhone'daki niceliksel verilere takılmayın diye. iPhone bir deneyimdir. RAM miktarı nicelikte azdır ama 3 katı RAM'i olan dandik dundik markalardan daha verimli çalışır. Kamera sayısı tek olsa da 15 kameralı modelleri cebinden çıkarır. SE 3 de öyleydi. Bir iPhone kamerası, her zaman bir iPhone kamerasıdır. Model fark etmez. Yemişim CPU'sunu da diyerek işin içinden çıkamazsın. Telefonu uzun ömürlü yapan kamerası değil, o "yediğin" CPU'sudur. Senin bilgin de bu kadar işte konuyla alakalı. N'apıyorsun acaba 28 kamerayla çok merak ediyorum.
16e şu anda güncel olarak alınabilecek, fiyatı ve performansıyla en mantıklı modeldir. Bunu derken 15 kötü mü diyorum? 15 canavar gibi telefon. Ama "daha uzun" ömürden bahsediliyorsa günü geldiğinde Apple Intelligence bile almayacak bir modele o kadar para bayılmayı mantıklı bulan sizler arkadaşın parasını çöpe attırıyorsunuz. Ben nasıl fanboysam siz de antilikten önünüzü görmüyorsunuz. Anormal olmak iyidir, sizin gibi "normal" sıkıcı bir hayatım yok benim. "Evde çalışarak" bu hayata ürettiğim katma değer toplamınızdan fazladır sizin. Gelip beni aşağılamaya çalışıyorsun da kendi çapını bil önce.
yusufumm07
Üstün
Bulabilirse İphone 14 pro alsın bulamazsa İphone 16 alabilr Uzun yıllar götürürIyice arada kaldik. iPhone'dan vazgeciremedim bir de. Canimi sıkıyor bu durum.
İşlemcisi mi daha iyi ? performans testlerini bakarsan görürsün aslında daha iyilik bir durum yok hatta 16e grafik işlemcisi olarak 1 çekirdek daha az 15 işlemcisinden.İşlemci, ram ve bataryası daha iyi olduğu için iphone 16e. Çok daha uzun yıllar gider.
denizius
Uzman
İşlemcisi mi daha iyi? Performans testlerini bakarsan görürsün aslında daha iyilik bir durum yok hatta 16e grafik işlemcisi olarak 1 çekirdek daha az 15 işlemcisinden.
GPU testinde 16e düz 15'ten daha iyi bir sonuç alıyor.
barlastheking2
Çalışkan
S24+ veya S25 Edge alsın. 120 Hz ekran, Exynos işlemci, gayet kaliteli bir ürün (2. El alınırsa.) Daha oyun performansı istiyorum ama bütçem var derse S23 Ultra veya S22 Ultra. Güncelleme süresi düşük ama Snapdragon 8 ve elite olduğu için büyük performans.
Sizin dediğiniz şey IPhone 15 Pro ile 16'yı karşılaştırmak. 15 Pro her türlü daha iyi mesela.Neden S25 çekmiyorsun? Kronik sorunlu çünkü değil mi?
Yanlış karar bence ama güle güle kullansın. Kötü cihaz değil sonuçta.