Sıradan kullanıcı düz 17 alır geçer zaten. Aradaki fark bilerek açıldı. Beyaz yaka telefonu olmaktan çıktı Pro serisi benim gözümde bu seneki yükseltmelerle. Telefonu alo demek ve sosyal medya içeriği tüketmek dışında bir şey için kullanmıyorsan Pro almanın olayı yok Pro'lar piyasaya sürüldüğünden beri bence. iPhone almak benim için daha mantıklı oluyor, yeni telefon aldığımda eskisini çekmeceye atmayıp yedek saklamayıp satıyorum değerini piyasaya göre daha fazla korumuş oluyor iPhone'lar bilindiği üzere. E zaten 10 senede bir zam geliyor dolar bazında, bir bu sene geldi gibi görünüyor başta da bir nevi Pro aynı kaldı düz model ucuzladı 100 dolar, böyle stabil fiyatlandırmalı bir telefon almak da benim işime geliyor her türlü. Türkiye'den Apple ürünü alınmaz. iPhone rakibi Android'den 100 dolar ucuz bizim ülkede iPhone 2 katı fiyata. Böyle gülünç bir vergilendirme sisteminde insanların nefret kusması da normal karşılanabilir bence. Zaten popüler olan ne varsa ona nefret kusma kültürümüz de var maalesef. Orijinal olmaya devam ettiği sürece Apple'dan devam edeceğim, bunu seçme "lüksüne" sahibim şükür. Ne zaman orijinalliğini kaybeder o halde de o zamanın orijinaline geçiş yaparım.