5966

Başarılı
Merhaba sevgili Techolay okurları. Bugün bir telefoncudan sıfır, kapalı kutu, yurt dışı bir iPhone 17 Pro aldım. Telefonun kurulumunu yaptıktan sonra garantisinin 1 hafta önce başlamış olduğunu gördüm (batarya devir sayısı 0). Telefoncuya sorduğumda, bunların Irak’tan toplu olarak gelmesi sebebiyle mecburen aktifleştirildiğini söyledi. Piyasada toplama iPhone’ların fazla olması sebebiyle, cihazın toplama olabileceğinden şüphelendim. Bunun toplama bir cihaz olup olmadığını anlamanın bir yolu var mıdır?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ben telefon dükkanı işlettim. Sana bir bilgi vereyim; telefon Eylül ayında çıktı. Ocağa kadar gelecek modeller toplama olmaz. Sonrası aylarda gelecek modellerde toplama cihazlar olur. Ayarlardan bulamazsınız dirençle anakart üstündeki tümleşik sensörleri yakıp sistemi kandırıyorlar. Toplama olduğunun dıştan bakarak anlayacak olursan, yanlarda kılcak çizikler olacak. Ses açma kapama tuşlarının hissiyatı orijinal iphonelardan farklı olacak. Ve kameraya bak kamera lensi ile camı arasında renk farkı olursa, cihaz toplamadır.
Ama en doğrusuna ulaşmak istiyorsan içini açacan hocam yapacak başka bir şeyin yok. İçini açınca zaten belli oluyor Arapça Çince etiketler falan çıkıyor.

Ben telefon dükkanı işlettim. Sana bir bilgi vereyim; telefon eylül ayında çıktı. Ocağa kadar gelecek modeller toplama olmaz. Sonrası aylarda gelecek modellerde toplama cihazlar olur. Ayarlardan bulamazsınız dirençle anakart üstündeki tümleşik sensörleri yakıp sistemi kandırıyorlar. Toplama olduğunun dıştan bakarak anlayacak olursan, yanlarda kılacak çizikler olacak. Ses açma kapama tuşlarının hissiyatı orijinal iphonelardan farklı olacak. Ve kameraya bak kamera lensi ile camı arasında renk farkı olursa, cihaz toplamadır.
Ama en doğrusuna ulaşmak istiyorsan içini açacan hocam yapacak başka bir şeyin yok. İçini açınca zaten belli oluyor Arapça Çince etiketler falan çıkıyor.

Hocam zaten 1100 dolarlık telefona 1400 dolar para vermiş oldum. Toplama da çıkarsa yıkılırım valla 😁. Dediğiniz gibi ben de ilk gelen cihazlarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.