iPhone 17 vs 17 Pro

Nicolo Zaniolo

Çalışkan
Merhaba, ilk çıktığından beri kullandığım iPhone 11 artık pil ömrü ve performans bakımından çok sıkıntı çıkartmaya başladı. Tekrardan bir Apple cihaz satın almak istiyorum. Uzun ömürlü ve pil bakımından tatmin edecek bir modele ihtiyacım var. Son 17 serisine baktığımda güzel görünüyor fakat düz 17'yi uzun süreler beklemeden satın alamıyorum. 17 Pro'nun düz 17 modeline göre farkları neler? Batarya, performans ve ömür açısından karşılaştırabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

17 alınmaz bence kasa çiziliyor yıpranıyor.

İphone 17 S25 Ultra fiyatına satılıyor (hatta daha pahalı) alınmaz. İphone 17 Pro zaten son teknoloji her yönden daha iyidir.

Batarya olarak duz 17 ile 17 Pro benzer. Kamera olarak Pro. Performans ve uzun omurluluk icinde Pro. Sadece bataryasi iyi gitsin diyorsan 17 yeterli.

Standart kullanici icin Pro modelin cok da onemli farklar getirdigini dusunmuyorum. Ben iPhone 11'i 6 yildir kullaniyorum hala sorunsuz calisiyor cihaz. 17'de pilini degistirdiginiz taktirde 6-7 yil rahatlikla goturecektir.

Batarya olarak duz 17 ile 17 Pro benzer. Kamera olarak Pro. Performans ve uzun omurluluk icinde Pro. Sadece bataryasi iyi gitsin diyorsan 17 yeterli.

4 GB RAM, A19 Pro, 560 mAh batarya gibi farklar olduğunu okudum. Telefon satın aldığımda birkaç sene sonra model yükseltmesi vesaire yapmayacağım için almışken sıkıntısız uzun ömürlü bir telefon satın almak istiyorum. Profesyonel çekim, edit vesaire yapmayacağım için karar veremedim. Sizce isteklerime göre hangisini tercih etmeliyim?

Standart kullanici icin Pro modelin cok da onemli farklar getirdigini dusunmuyorum. Ben iPhone 11'i 6 yıldır kullanıyorum hala sorunsuz calisiyor cihaz. 17'de pilini degistirdiginiz takdirde 6-7 yil rahatlikla goturecektir.

4 GB RAM, 560 mAh batarya, A19 Pro işlemci standart kullanıcı için daha uzun ömür sağlar mı? Bir telefon satın aldığımda çok uzun yıllar kullanmayı hedeflediğim için ondan karar veremedim.

iPhone 11 hala donma kasma yapmiyor 4GB ile. Ben oyun oynamiyorum tabi ama herhangi bir uygulamada veya arayuzde problem yasamadim. O yuzden 8GB RAM ile gelen 17 o konuda problem cikarmaz. 560 mAh fark yalnizca eSIM ile gelen modelle var. Turkiye'ye bildigim kadariyla 3988 mAh'lik 17 Pro geliyor bu da 296 mAh civari bir fark demek yani pek de onemli degil. Duz 17'nin pil performansi zaten iyi.

17 yeterli olur.

iPhone 11 bile rahat götürüyor şu an. Sadece optimizasyonu kötü uygulamarda ısındığı için kasmaya başlıyor. Çok ısınma gibi bir durumun olmadığı iPhone 17'de ise bu sorundan muzdarip olmazsınız. Yine de ben olsam iPhone 17 almazdım. Eskiden çok fenasal işlemci farkları vardı. Şimdi o farklar yok. S25 alırdım. Cebizine 30 bin TL kalıyor. iPhone 17 7 yıl götürecekse S25 5 yıl götürür. O farka değmez yani.

Samsung s serisi eminim iyidir fakat iOS'a alıştığım için devam etmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…