Makaleler
6
Samsung'un, ekran üreticisi BOE'ye dava açtığı ve Samsung'un davayı kazanmak üzere olduğu söyleniyor. Söylenenlere göre BOE, Samsung'un ticari sırlarını ihlal etti. Eğer karar kesinleşirse, BOE'nin ekran içeren ürünlerinin ABD'ye ithalatı yasaklanabilir.

Peki bu durum Apple'ı nasıl ilgilendiriyor derseniz, Apple 16'nın ekran tedariğini BOE tarafından sağlıyordu. Eğer yasak gelirse 17'nin ekranları daha pahalı olabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Tartışalım.

Kaynak

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların panellerinin bir kısmını Samsung üretiyor di mi 😂? Maliyet açısından bir sey diyemiyorum ama sensör üretmez, ekran üretmez, bu iPhone cihazlar toplama falan mı?

Panellerini Samsung üretiyor. Mesela iPhone 17 serisinin ekranlarını Samsung üretecek.

Bu durumla ilgili bir sorunum yok ama bu kadar premium olduğunu iddia eden paragöz bir şirket, görüntüleme sensörü patentini bile daha yeni aldı tabii o da doğruysa. Bu parçaları bir arada güzel çalıştırdıklarını reddetmiyorum ama ilginç yani. Samsung'un da sanırım orta segment ve altında kullanılan ekranlarını başka markalar üretiyor.

Bu durumla ilgili bir sorunum yok ama bu kadar premium olduğunu iddia eden paragöz bir şirket, görüntüleme sensörü patentini bile daha yeni aldı tabii o da doğruysa. Bu parçaları bir arada güzel çalıştırdıklarını reddetmiyorum ama ilginç yani. Samsung'un da sanırım orta segment ve altında kullanılan ekranlarını başka markalar üretiyor.

Apple için bu parçaları güzel çalıştırmak çok zor olmamalı.
Samsung alt segment ürünleri hiç ekranı başkası ürettirmekle uğraşmıyor, telefonun her şeyini başkaları üretiyor, Samsung logosu basılıyor. Mesela A06 A16 vs. orta segmentleri kendileri üretiyordur. Yanlışım varsa düzeltin.

Samsung alt segment ürünleri hiç ekranı başkası ürettirmekle uğraşmıyor, telefonun her şeyini başkaları üretiyor, Samsung logosu basılıyor. Mesela A06 A16 vs. orta segmentleri kendileri üretiyordur. Yanlışım varsa düzeltin.

Evet hocam, anlıyorum.

Yok bu sene A06 ODM üretimi ama A16'yı bu sefer kendileri üretmişler :D. TR'de de şu an A36'ya kadar olan modeller (A36 dahil) üretiliyor - montajlanıyor 🙃.

Panel olarak da son iki nesildir kendi cihazlarında kendi panellerini kullanıyorlar. Tabii bu kapsama Hint menşeli olan varyantları kesin dahil edemem, onlar pek belli olmuyor :).