- Makaleler
- 6
Sadece ekranı 60 Hz falan diye balıklama atlamak yerine biraz daha teknik bakmak gerek.
Kısaca evet, pek alınası bir model değil. Zaten bu nesilde iPhone 17 serisinde genel olarak güzel geliştirilmeler yapıldı. iPhone 17'nin bile satışları iyi iken, böylesine silikon israfı bir modele pek gerek yoktu bence. Kimse bu sene "iPhone 17e çıksa da bir an önce alsak." beklentisinde değildi. Dünyada bu kadar çip krizi, bellek krizi vs. varken kaynakların neredeyse hiç satılmayacak bir modele harcanmasını doğa açısından ben de mantıklı bulmuyorum. Şu cihaz için harcayacağın kaynağı, ar-ge'yi, parayı, çalıştıracağın mühendisi git yeni A ve M serisi çiplerinin gelişiminde kullan, wwdc26 ile Gemini'ın Apple ıntelligence'a entegre edileceğini göreceğiz, git onun için çalış. Git iPhone 18 için, iOS 27 için, yeni çıkartacağın MacBook'lar için çalış. Güya "karbon ayak izi" bahanesiyle cihaz kutularından kullanım kılavuzlarını bile kaldıracağına, böyle hiç satmayacak modeller üretme, doğaya daha fazla katkı sağlarsın. Özetle, benim de beğendiğim, sevdiğim bir model olmadı. iPhone 16e bu segment için iyi idi, çıktığında "en azından uygun fiyat skalası için fena değil." diyorduk. Her sene aynı modeli çıkartacağına, SE serisinde yaptığın gibi 2-3 senede bir yeni model çıkart daha iyi olur.
- Ekranı iPhone 16e, dolaylı olarak iPhone 13'ün ekranı ile aynı ekran.
- A19, A18'e kıyasla özellikle GPU tarafında önemli gelişmeler sunuyor ancak şunu da unutmamak lazım ki bu modeldeki A19, iPhone 17'deki A19 ile birebir aynı değil, biraz daha kırpılmış bir model. GPU tarafından bakarsak fena yenilik değil ama genel SoC'a bakarsak günlük kullanıcıyı, dolaylı olarak da bu cihazın kitlesine hitap eden bir değişiklik yok.
- Pil performansı üç aşağı beş yukarı aynı anladığım kadarıyla.
- Kasada da değişen bir şey yok.
Kesinlikle katılıyorum. Sırf bir MagSafe için o kadar fark ödemeye gerek yok.
Zaten reklamlarından sırf çıkaralımda bitsin gitsin denilen bir model.