ZeQ

Uzman
iPhone 14 Plus'tan iPhone 17'ye geçtiğim için bazen çok pişmanlık duyuyorum. İlk etapta ekran çok küçük geldi. Daha sonra pilin oturmasını bekliyorum fakat iki hafta geçmesine rağmen önceki telefonun pil performansını göremiyorum yazık gerçekten.

Sence neden göremiyorsunuz hocam? iPhone 14 Plus 4325mAh, iPhone 17 ise 3692mAh. Aralarında farkı hissetmen normal, ekran nasıl küçük geldi bilmiyorum ama 17 6.3inc 14 ise 6.7inç.

Keşke biraz baksaydınız. Plus modelleri düz modellerden genel olarak 2 saat daha fazla ekran süresi sunuyor bu 14 için de geçerli 15 için de geçerli. Siz büyük bataryadan küçük bataryaya geçmişsiniz bu bariz farkı hissetmeniz çok normal. Telefon size kaç saat aktif kullanım süresi sunuyor ve pil sağlığı ne durumda? Belki de başka bir probleminiz vardır. Dramatik bir düşüş yaşadıysanız bu anormal bir durumdur.

iPhone 17 de işlemci biraz daha güçlü ve pil kapasitesi biraz düşük, zamanla batarya performansının artmasını bekleme ekran süren 14 Plus gibi olmaz. 14 ve 15 Plus ekran süreleri düz serilerden daha iyi, 16 Plus kullanmadım ekranda takılma oluyor falan dediler riske girip almadım.

Bende de aynı problem var, bu konu Reddit'te çok tartışılıyor. 10 saate yakın performans alan kullanıcılar var ve benim gibi sadece 6.5-7 saat alan kullanıcılarda var.

Bu problemin eski telefondan direkt yedekleme yapılmasıyla ilgisi olduğu düşünülüyor ve temiz kurulum tavsiye ediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
17 pil konusunda 14 Plus'a göre daha verimli sonuç veriyor kendi sitesinde karşılaştırma yapınca çıkıyor. Temiz kurulumla geçtim ICloud'tan sadece veri aktardım ayarlar sıfırdı iTunes kullanmadım. Fakat bana biraz aşırı gidiyor hissi veriyor hala.

Hocam his değil de somut veriler daha iyi olur bence. Ekran süreniz ortalamada kaç ve nasıl bir kullanım senaryosunda pil durumunuz nasıl seyrediyor?

@yusufklncc'ın dediği gibi veri verirseniz daha iyi olur, kime göre az, kime göre çok? Yapılan tüm test sonuçları gösteriyor ki iPhone 17, pil performansında bütün seleflerinden daha iyi. iPhone 14 Plus'ta hangi iOS sürümündeydiniz, şu anda hangi iOS sürümündesiniz? Birkaç ihtimal var:
  • iOS 26 kaynaklı olabilir, zira halen tam olarak oturmamış bir sürüm. Birkaç güncelleme daha bekleyin derim.
  • Piliniz hâlâ tam olarak kalibre edilmemiş olabilir. Çip ve iOS, kullanım alışkanlıklarınızı hâlâ tam olarak öğrenememiş olabilir.
  • Sizin cihazınız özelinde bir sorun olabilir, mutlaka Apple Destek'e başvurun hatta yakınınızda bir Apple Store var ise gidin derim.

Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. %63'lük bir kullanım ile 4,5 saat ekran süresi alabildim ve bu diğer insanlara göre çok aşağıda kalıyor. Üstelik oyun vs oynamadığım gibi "Hep Açık Ekran" gibi özellikleri de kullanmıyorum. Ekran süresi çok olan birkaç kullanıcının yaptığı yorumlara göre kendileri telefonlarını yeni cihaz olarak kurmuş ve daha sonra iCloud'dan verilerini almışlar telefonlarına. Bu şekilde yapan insanların çoğunda pil sorunu yok gibi gözüküyor. Tam olarak bir çözüm olmasa da şuanda bunun üstünde konuşulduğunu duydum ve denemeyi düşünüyorum yakın zamanda. Belki size de yardımcı olur.