Tamam, bir dönem güldük eğlendik falan da teknoloji çağında daha iyi ekran kalitesi ve donanım elde etmek gerekirken şunun tuşsuz hâline dönmek nasıl bir zekâ? Nasıl bir istek? Doktor, dişçi ve emlakçı buna hangi durumlarda ihtiyaç duyuyor? Bilmediğimden soruyorum, katlanabilir telefonun başka özellikleri mi var? Benim için katlanabilir telefon şundan ibaret:
Daha iyi donanım elde etmenin son 5 sene içindeki Apple telefonlar için gereksiz olduğuna kanaat edenler ve daha farklı, daha taşınabilir büyük ekran isteyenler için bayağı mantıklı.
Özellikle Z Fold böyle. Param olsa bayağı düşünürdüm. Emülatörle oyun oynarken 4:3'e yakın dev bir ekran, en kaliteli emülatör makinesi olur çünkü.
Katlanabilir gelmesi Steve Jobs'ın Apple markasındaki inovasyon ruhuna aykırı olur bence de. Bu keypad ve klavye sistemini kaldırmak için sonuçta iPhone'u piyasaya sürdü. Katlanabilir telefon olarak gelirse hem Apple diğer markaların sahtesini yapıyormuş gibi bir izlenim bırakacak hem de iPhone'un tanıtım amacına ters.
Tamam bir dönem güldük eğlendik falan da teknoloji çağında daha iyi ekran kalitesi ve donanım elde etmek gerekirken şunun tuşsuz haline dönmek nasıl bir zeka? Nasıl bir istek? Doktor, dişçi ve emlakçı buna hangi durumlarda ihtiyaç duyuyor? Bilmediğimden soruyorum katlanabilir telefonunun başka özellikleri mi var? Benim için şundan ibaret katlanabilir telefon.
Doktor, dişçi gibi mesleklerde bazen görüntüleri daha büyük ekranda görmek gerekiyor. Özellikle radyoloji görüntülerinde bu ihtiyaç daha da artıyor. Küçük telefonlarda ya da ekranı küçük telefonlarda rahat olamayabiliyor.
Emlakçıları bilmiyorum, sadece çevremde gördüğüm için söyledim.
Bir SoC hayrani olarak islemcileri bekliyorum ben. Gectigimiz nesil en buyuk SLC'ye sahip islemci Apple'daydi. Hala cekirdek tasarimlarinda en agresif decoder degerlerine erisen firma da kendisi. FP yuklerde amansiz liderler.
Ayrica bu nesilde PoP paketleme terk edilecek. Bunu ilk Samsung yapmisti ama A20 Pro ile tamamen SBS dizilime gecilecek. Yani artik RAM ve SoC ust uste olmayacak.
Spoiler veriyorum, genel; yeni işlemci güncellemesi ve bir-iki tane gündelik kullanımda etkisi olmayan ufak yenilikler. Pro modelleri içinse yine gündelik kullanımda işe yaramayan ama kullanacak niş kitle için güzel bir yenilik (örnek olarak sinematik çekim modu, yan kamera tuşu vb.)