furkan1

Uzman
Herkese merhabalar,

Şu an iPhone XS Max kullanıyorum ve ilk çıktığı zamandan beri bu cihaz bende. Bildiğiniz gibi Apple seneye iPhone'un 20. yılını kutlayacak ancak benim telefonum artık mahvolmuş durumda. Önümüzdeki aralık ayında cihazın 8. yılı dolacak; artık yazılım güncellemesi almıyor ve pili de iyice bitmiş durumda.

Sizce bu sene iPhone 18 Pro Max mi almalıyım, yoksa bir sene daha sabredip 20. yıl özel serisini mi beklemeliyim?

Açıkçası bu sene almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Ne de olsa seneye çıkacak modelle arada beni üzecek kadar büyük bir fark olmayacağını tahmin ediyorum.

Sizin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi duymak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Her yeni model çıktığında zam geliyor, 18 çıkınca da zam gelecek, ara dönemde bir zam daha gelir ve 20. yıl geldiğinde yine zam gelecek. 200k civarına telefon sahibi olmak istemiyorsan ya 18'i bekle yada direkt 16-17 PM al geç. Hiçbirinin arasında uçurum yok nasılsa. 3 senedir 14 PM kullanıyorum, 17'ye de güncelleyebilirdim ama hiçbir artısı yok benim için. O yüzden 1-2 nesil eskiyi almaktan da çekinme. Şu an örneğin temiz bir 16 bulup alsan en kötü 4-5 sene kullanırsın.

Güncel olan her model size çağ atlatıp yine yıllarda götürecektir, beklemek para (TL olarak kalan para değer kaybedecektir) ve zaman kaybından başka bir şey olmaz.

Herkese merhaba,

Şu an iPhone XS Max kullanıyorum ve ilk çıktığı zamandan beri bu cihaz bende. Bildiğiniz gibi Apple seneye iPhone'un 20. yılını kutlayacak ancak benim telefonum artık mahvolmuş durumda. Önümüzdeki aralık ayında cihazın 8. yılı dolacak; artık yazılım güncellemesi almıyor ve pili de iyice bitmiş durumda.

Sizce bu sene iPhone 18 Pro Max mi almalıyım, yoksa bir sene daha sabredip 20. yıl özel serisini mi beklemeliyim?

Açıkçası bu sene almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Ne de olsa seneye çıkacak modelle arada beni üzecek kadar büyük bir fark olmayacağını tahmin ediyorum.

Sizin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi duymak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bence 20.yıl modelini alın. Çünkü çok fazla yenilik yapacaklar. Yoksa 17 Pro Max al çok fark yok 18 Pro Max ile.

Bence 20.yıl modelini alın. Çünkü çok fazla yenilik yapacaklar. Yoksa 17 Pro Max al çok fark yok 18 Pro Max ile.

Yeni seriler ekstra global zam gelecek haberini gördüm oda hesaba katılmalı ondan dolayı ya 20. yıl ya da 17 serisi alırdım Apple alacaksam.