Annem ve babam'da Samsung var ve yüz okuyucu ekran koruyucu takılmasına rağmen çalışıyor. Bruh.

S24 FE ve S25+.
Olayın bununla alakası yok, önceki tüm model iPhonelarda da ekran koruyucu ile okuyordu. Bu 18'de köşeye taşınması ile alakalı. Mat ekran koruyuculardan geçmiyor. Direkt yazılımsal olarak da kusuru var ise ayrıca onu bilmiyorum ancak ekran koruyucu ile alakalı olan kısmında problem ekran koruyucularda.

Yazılımsal bir şeydir ya, patchleyip düzeltirler umarım. Donanımsalsa Apple için bayağı fiyasko olur.

Sensörü ekranın içine gizledikleri için. Donanımsal bir problem ama muhtemelen yazılımla çözerler.

Annem ve Babam'da Samsung var ve yüz okuyucu ekran koruyucu takılmasına rağmen çalışıyor. Bruh.

S24 FE ve S25+.

Samsung telefonlarda yüz tanıma kızılötesi ile çalışmıyor. Bu yüzden Apple kadar hızlı değiller.

Şu Samsungcular Apple'ı ne kadar gömmeye çalışsa da adamlar kendilerine birşeyler katıp, hep daha iyisini çıkarmaya devam ediyorlar. Kamera gömülü olduğundan dolayı nerede devreye girmesi gerektiğini tam bilmiyor. Yazılımla çözülücek iş bunlar.

Şu samsungcular Apple'ı ne kadar gömmeye çalışsa da adamlar kendilerine bir şeyler katıp, hep daha iyisini çıkarmaya devam ediyorlar. Kamera gömülü olduğundan dolayı nerede devreye girmesi gerektiğini tam bilmiyor. Yazılımla çözülecek iş bunlar.

Burada kimse Apple'ı gömmüyor. Sen tersine, Apple hata yapmış olmasına rağmen hep daha iyisini yapıyorlar diyorsun. Çelişme kendinle.

Burada kimse Apple'ı gömmüyor. Sen tersine, Apple hata yapmış olmasına rağmen hep daha iyisini yapıyorlar diyorsun. Çelişme kendinle.
Kardeşim cihazın çıkalı daha 1 ay olmadı, gelmiş sinek gibi vazırıyorsun burda bana. Cihazı açıp kapatırken bazen geçiş animasyonu donuk kalıyor veya animasyon çalışmadığına dair yazılımsal sorunlar da var. O ekranın altında ki kamera da nerede kendini gösterip nerede gizleyeceğini bilmediğinden böyle sıkıntılar yaşanması normal. Ben bunları sorun olarak görmüyorum, nerede kendimle çelişiyorum? İki üç gram aklınla millete salça olma.

Kardeşim cihazın çıkalı daha 1 ay olmadı, gelmiş sinek gibi vazırıyorsun burada bana. Cihazı açıp kapatırken bazen geçiş animasyonu donuk kalıyor veya animasyon çalışmadığına dair yazılımsal sorunlar da var. O ekranın altında ki kamera da nerede kendini gösterip nerede gizleyeceğini bilmediğinden böyle sıkıntılar yaşanması normal. Ben bunları sorun olarak görmüyorum, nerede kendimle çelişiyorum? İki üç gram aklınla millete salça olma.

Yazılımsal donmaları, kameranın ne yapacağını bilememesini ve Face ID'nin güvenlik ihlali yaratıp sistemi kilitlediğini tek tek sıralayıp hemen ardından "ben bunları sorun olarak görmüyorum" demek açık bir çelişkidir. Bir cihazın piyasaya çıkalı 1 ay olması, amiral gemisi fiyatı ödeyen son kullanıcıya hatalı yazılım ve donanım deneyimi sunulmasını meşrulaştırmaz. Trilyon dolarlık bir teknoloji devinin kalite kontrol süreçlerindeki aksaklıkları "yeni çıktı normaldir" diyerek normalleştirmek mantıksız.

Şu anda Honor bazı modellerinde 3D TOF yüz tanıma var diye biliyorum, Apple hariç. Mesela ben ekran altı ultrasonik parmak izi okuyucusu olmasını isterdim şahsen Apple modellerinde. Neden tercih etmiyorlar, onu da anlamak zor. FACE ID çok iyi çalışıyor ama insan şöyle alternatif olmasını da istiyor.

Android telefonda 3D yüz tanıma özellikli telefonların artması lazım. Samsung ve Apple ekosistemine sahibim, Face ID gibi sistem arıyorsun Android cephesinde bazen.

Acaba bu sorum tüm ekran koruyucularda mı gerçekleşiyor? Yoksa sadece dedikleri gibi mat koruyucularda mı gerçekleşiyor? Çoğu marka 17/18 diye pazarlıyor çünkü ürünlerini.

Umarım donanımsal değil, yazılımsaldır.