Olayın bununla alakası yok, önceki tüm model iPhonelarda da ekran koruyucu ile okuyordu. Bu 18'de köşeye taşınması ile alakalı. Mat ekran koruyuculardan geçmiyor. Direkt yazılımsal olarak da kusuru var ise ayrıca onu bilmiyorum ancak ekran koruyucu ile alakalı olan kısmında problem ekran koruyucularda.Annem ve babam'da Samsung var ve yüz okuyucu ekran koruyucu takılmasına rağmen çalışıyor. Bruh.
S24 FE ve S25+.
Detaylar
Kim cevapladı?SHERLOCKED 119
Bilgin
Yazılımsal bir şeydir ya, patchleyip düzeltirler umarım. Donanımsalsa Apple için bayağı fiyasko olur.
Sensörü ekranın içine gizledikleri için. Donanımsal bir problem ama muhtemelen yazılımla çözerler.
Annem ve Babam'da Samsung var ve yüz okuyucu ekran koruyucu takılmasına rağmen çalışıyor. Bruh.
S24 FE ve S25+.
Samsung telefonlarda yüz tanıma kızılötesi ile çalışmıyor. Bu yüzden Apple kadar hızlı değiller.
Shadow00 57
Uzman
Şu Samsungcular Apple'ı ne kadar gömmeye çalışsa da adamlar kendilerine birşeyler katıp, hep daha iyisini çıkarmaya devam ediyorlar. Kamera gömülü olduğundan dolayı nerede devreye girmesi gerektiğini tam bilmiyor. Yazılımla çözülücek iş bunlar.
SHERLOCKED 119
Bilgin
Şu samsungcular Apple'ı ne kadar gömmeye çalışsa da adamlar kendilerine bir şeyler katıp, hep daha iyisini çıkarmaya devam ediyorlar. Kamera gömülü olduğundan dolayı nerede devreye girmesi gerektiğini tam bilmiyor. Yazılımla çözülecek iş bunlar.
Burada kimse Apple'ı gömmüyor. Sen tersine, Apple hata yapmış olmasına rağmen hep daha iyisini yapıyorlar diyorsun. Çelişme kendinle.
Shadow00 57
Uzman
Kardeşim cihazın çıkalı daha 1 ay olmadı. Cihazı açıp kapatırken bazen geçiş animasyonu donuk kalıyor veya animasyon çalışmadığına dair yazılımsal sorunlar da var. O ekranın altındaki kamera da nerede kendini gösterip nerede gizleyeceğini bilmediğinden böyle sıkıntılar yaşanması normal. Ben bunları sorun olarak görmüyorum, nerede kendimle çelişiyorum?Burada kimse Apple'ı gömmüyor. Sen tersine, Apple hata yapmış olmasına rağmen hep daha iyisini yapıyorlar diyorsun. Çelişme kendinle.
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim cihazın çıkalı daha 1 ay olmadı, gelmiş sinek gibi vazırıyorsun burada bana. Cihazı açıp kapatırken bazen geçiş animasyonu donuk kalıyor veya animasyon çalışmadığına dair yazılımsal sorunlar da var. O ekranın altında ki kamera da nerede kendini gösterip nerede gizleyeceğini bilmediğinden böyle sıkıntılar yaşanması normal. Ben bunları sorun olarak görmüyorum, nerede kendimle çelişiyorum? İki üç gram aklınla millete salça olma.
Yazılımsal donmaları, kameranın ne yapacağını bilememesini ve Face ID'nin güvenlik ihlali yaratıp sistemi kilitlediğini tek tek sıralayıp hemen ardından "ben bunları sorun olarak görmüyorum" demek açık bir çelişkidir. Bir cihazın piyasaya çıkalı 1 ay olması, amiral gemisi fiyatı ödeyen son kullanıcıya hatalı yazılım ve donanım deneyimi sunulmasını meşrulaştırmaz. Trilyon dolarlık bir teknoloji devinin kalite kontrol süreçlerindeki aksaklıkları "yeni çıktı normaldir" diyerek normalleştirmek mantıksız.
Şu anda Honor bazı modellerinde 3D yüz tanıma var diye biliyorum, Apple hariç. Mesela ben ekran altı ultrasonik parmak izi okuyucusu olmasını isterdim şahsen Apple modellerinde. Neden tercih etmiyorlar, onu da anlamak zor. Face ID çok iyi çalışıyor ama insan şöyle alternatif olmasını da istiyor.
Android telefonda 3D yüz tanıma özellikli telefonların artması lazım. Samsung ve Apple ekosistemine sahibim, Face ID gibi sistem arıyorsun Android cephesinde bazen.
Acaba bu sorum tüm ekran koruyucularda mı gerçekleşiyor? Yoksa sadece dedikleri gibi mat koruyucularda mı gerçekleşiyor? Çoğu marka 17/18 diye pazarlıyor çünkü ürünlerini. Umarım donanımsal değil, yazılımsaldır.
Android telefonda 3D yüz tanıma özellikli telefonların artması lazım. Samsung ve Apple ekosistemine sahibim, Face ID gibi sistem arıyorsun Android cephesinde bazen.
Acaba bu sorum tüm ekran koruyucularda mı gerçekleşiyor? Yoksa sadece dedikleri gibi mat koruyucularda mı gerçekleşiyor? Çoğu marka 17/18 diye pazarlıyor çünkü ürünlerini. Umarım donanımsal değil, yazılımsaldır.
Shadow00 57
Uzman
Kardeşim siz topluca kenetlenip saçma yorumlar yapmaya çalışıyorsunuz belli ki. Benim bunları sorun olarak görmemem sadece benim için değil genel anlamda da görülmemesi gerekiyor. Yav FACE ID yazılım nedeniyle çalışmadı diye buna gu kadar yüklenmenideki mantığı anlayamadım. Samsung katlanır telefonlar da ki katlanma izinin giderek artması ve tanıdığım birininde başına gelen ekranın yerinden çıkması gibi konular yerine bunun gibi boş boş konuları öne çıkarıyorsunuz. Trilyon dolarda olsa bir şirket en küçük olasıkları hesap edemez ve bu yüzden çoğu şirketin yaptığı gibi durumu kullanıcıya bırakıp kendilerine, bir sorun olduğu dahilinde iletilmesi istenir. Hâlâ d*var gibi kendinle çelişiyorsun demen, okuma ve yazmanın ne seviyede olduğunu gösteriyor. FACE ID gibi açıkladığım gibi, yazılımla çözülücek sorun ne diye bu kadar büyütüyor? Bunu konuşmak yerine telefondan telefona değişen Samsung ve LG panel rengini konuşun. Gerçi açıklama yaptığım kişiye bak.Yazılımsal donmaları, kameranın ne yapacağını bilememesini ve Face ID'nin güvenlik ihlali yaratıp sistemi kilitlediğini tek tek sıralayıp hemen ardından "ben bunları sorun olarak görmüyorum" demek açık bir çelişkidir. Bir cihazın piyasaya çıkalı 1 ay olması, amiral gemisi fiyatı ödeyen son kullanıcıya hatalı yazılım ve donanım deneyimi sunulmasını meşrulaştırmaz. Trilyon dolarlık bir teknoloji devinin kalite kontrol süreçlerindeki aksaklıkları "yeni çıktı normaldir" diyerek normalleştirmek mantıksız.
- Makaleler
- 3
Ehm... Yeni model çıkarmanın bütün olayı zaten bu değil mi? Hayatımda hiç eskisinden daha kötü çıkan bir ürün görmedimadamlar kendilerine birşeyler katıp, hep daha iyisini çıkarmaya devam ediyorlar.
Shadow00 57
Uzman
S- 18 Pro Max, 17 Pro Max'ten daha kötüEhm... Yeni model çıkarmanın bütün olayı zaten bu değil mi? Hayatımda hiç eskisinden daha kötü çıkan bir ürün görmedim![]()
-Niye?
S- Iıı Face ID çalışmıyor
Eskisiyle aynı lafını duydum da eskisinden kötü iPhone, ilk defa sizin gibi bu işten oldukça anlayıp sabah akşam işlemci performanslarını, ısınmaları ve kamera performansı konusunda ki farklarını takip eden birisinden duydum.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Uygun fiyatlı taşınabilir HDD veya USB bellek önerisi
- karahan96
-
-