Apple’dan daha kapalı olması imkansıza yakın, Android’de özgürlüğe ulaşmanın yolu çok. Apple’dan daha yavaş ve virüslü olmasına meselesine gelirsek; Bilinçli Android kullanıcısı olduğun sürece ne virüslü ne de daha yavaş bir kullanım sunuyor.
Bilinçli olsan da çok bir şey farketmiyor. Hemen çıkan onlarca zero-day, kısa sürede kesilen cihaz güncellemeleri, Google Play Store'da dahi sık sık malware çıkmasıyla zaten Android kendini bitiriyor.
Apple 2025-2026 senesine kadar düz iPhone modellerine 60Hz koymayı sürdürerek zaten tüketiciyi ne kadar umursadığını gösterdi, Apple ekosistemini bu denli F/P’den uzak kılan yegane şeylerden birisi bu.
Olay ekran değil, ekranı işleyecek çip olmaması. 120 Hz aldığın Android telefonda işlemci yetişemiyor, oyun yok yani hiçbir şey yapamıyorsun. iOS'da 60 Hz, Android'deki 120 Hz'den daha akıcı. Çünkü o ekranı işleyecek çip var.
Bir de planlı eskitme işi cıvıdı artık, 16 serisinde gelen AI güncellemesi zımbırtısında 1 senesi daha dolmamış iPhone 15’i elimine etmek gibi bir saçmalık da yapmış markadan söz ediyoruz. Herhangi bir Android markası yapmış olsa yerden yere vururdunuz.
En geç planlı eskitmeyi yapanın da Apple olduğunu hatırlatmak lazım. iPhone 6s gibi cihazlara hala kritik güvenlik güncellemeleri sunuyor. O zamanda çıkan herhangi bir Android cihazı al da bak bakalım en son güncellemesini ne zaman almış?

Olay ekran değil, ekranı işleyecek çip olmaması. 120 Hz aldığın Android telefonda işlemci yetişemiyor, oyun yok yani hiçbir şey yapamıyorsun. iOS'da 60 Hz, Android'deki 120 Hz'den daha akıcı. Çünkü o ekranı işleyecek çip var.

60Hz'in 120'den akıcı olduğunu iddia edeni ilk kez görüyorum. Başka yerde saçmalayın lütfen. Gayet de işleyebilecek çipler var.

Elma Isıran'dan daha at gözlüklü bir fanboy olabileceğini düşünmezdim.

Iphone isteyen arkadaşımı Vatan'a götürüp S25 gösterdim. Sonra da Iphone gösterdim. 120 Hz ekrana dibi düştü dakikalarca baktı. Sonra sırf IOS kullanmak istediği için Iphone aldı. Iphone kullanmak istersin alırsın onda bir şey yok ama 60Hz, 120Hz'den daha iyi demek... Yorum yapamayacağım kelimeleri siz ekleyin. :D

"En dandik Android'de 120 Hz var." diyen tayfa sus-pus olmuşlar. Neredesiniz?
Yok kardeşim 2028'e diktik gözleri o zaman susacaz.

Olay ekran değil, ekranı işleyecek çip olmaması. 120 Hz aldığın Android telefonda işlemci yetişemiyor, oyun yok yani hiçbir şey yapamıyorsun. iOS'da 60 Hz, Android'deki 120 Hz'den daha akıcı.
Yok kardeşim değil. A36 var ben de 15K'lık telefon. Su gibi akıyor valla takıldığı falan yok. Yani kör olmadığım için 60Hz 120Hz'den daha akıcı falan da değil.

Valla Apple sizi keriz yerine koyuyor ama o bağlamda biraz komik.

Elma Isıran'dan daha at gözlüklü bir fanboy olabileceğini düşünmezdim.

Iphone isteyen arkadaşımı Vatan'a götürüp S25 gösterdim. Sonra da Iphone gösterdim. 120 Hz ekrana dibi düştü dakikalarca baktı. Sonra sırf IOS kullanmak istediği için Iphone aldı. Iphone kullanmak istersin alırsın onda bir şey yok ama 60Hz, 120Hz'den daha iyi demek... Yorum yapamayacağım kelimeleri siz ekleyin. :D
Valla ben anlamıyorum bu adam Amazon Prime'a bedava oyun verdiğinde RDR2 niye vermiyor diye ağlayıp konu açan adamı haklı bulmuştu 70TL'lik aboneliğin hakkıdır şeklinde. Bu kadar kapitalist düzene karşı olan bir kardeşimizin 60Hz övme at gözlüklülüğü yapması komedi gerçekten. Apple bile bu kadar övmez kendini.

Valla ben anlamıyorum bu adam Amazon Prime'a bedava oyun verdiğinde RDR2 niye vermiyor diye ağlayıp konu açan adamı haklı bulmuştu 70TL'lik aboneliğin hakkıdır şeklinde. Bu kadar kapitalist düzene karşı olan bir kardeşimizin 60Hz övme at gözlüklülüğü yapması komedi gerçekten. Apple bile bu kadar övmez kendini.
Sempati duyduğun, sevdiğin markalar olur ama babanın malı gibi savunanlar değişik tipler.

Sempati duyduğun, sevdiğin markalar olur ama babanın malı gibi savunanlar değişik tipler.
Evet abi hepsi eninde sonunda para kazanmaya çalışan kapitalist şirketler, 50-55K'ya telefon satıp 10 binlik telefondaki paneli koymuyorlar ki burada olay kimin daha akıcı olduğu bile değil, düz panel yani.

Bunlar da onu övmek için fizik kurallarını aşıyor, yani ben anlamıyorum ne bu keriz yerine koyulma ve bunu destekleme. Herkesin iyiliği için şirketlere çıkışmak varken dünyada bu kadar bir şeylere fanboyluk yapan tek millet olabiliriz.

Bilinçli olsan da çok bir şey farketmiyor. Hemen çıkan onlarca zero-day, kısa sürede kesilen cihaz güncellemeleri, Google Play Store'da dahi sık sık malware çıkmasıyla zaten Android kendini bitiriyor.

En geç planlı eskitmeyi yapanın da Apple olduğunu hatırlatmak lazım. iPhone 6s gibi cihazlara hala kritik güvenlik güncellemeleri sunuyor. O zamanda çıkan herhangi bir Android cihazı al da bak bakalım en son güncellemesini ne zaman almış?
GPS’de çıkan malware uygulamalarının sahiplerine açılan davalar var tonla. iOS’taki akıcılığın temel sebebi OLED ekranla beraber gecikme süresinin oldukça düşük olması.
Ya 1 sene önce çıkan iPhone 15’e Apple Intelligance getirmeyen Apple mı en geç planlı eskitmeyi yapıyor. Android’in Apple ile son 4-5 yılda yarışa tutunabilmesinin en büyük sebebi Android’in sistem farklılıkları ki onu burada bilse bilse @seeraddar bilir. Son 4-5 senedir Android işletim sisteminde inanılmaz bir gelişim var, bunun yanında Apple özellikle 12 ve 13 serilerindeki vasat görüntüsüyle birlikte yeni kullanıcıları çekme konusunda epey gerilemiş durumda. Steve Jobs mezardan çıksa ve 12/13 serilerinin vasatlığını görse kahrından tekrar ölür.

haklısın ya, Qualcomm ve MediaTek zaten fabrikada çip yerine patates baskı yapıyorlar. Apple ise her bir transistörü bizzat Cupertino’daki rahiplere kutsatıyor. Android işlemcisi saniyede 120 kareyi görünce Ben bunu işleyemem abi diyip arazi oluyor.

aslında iPhone'un içindeki işlemciler o kadar güçlü ki, ekranı 60 Hz'de tutarak dünyayı büyük bir enerji krizinden koruyorlar. Eğer Apple 120 Hz'e tam güç verse işlemci uzay zaman sürekliliğini yırtar, telefon kara deliğe dönüşür. Android işlemcileri ise o 120 Hz'i yakalamaya çalışırken arkada kömür yakıyor, vapur gibi duman çıkarıyor haberimiz yok.

ben de şu an bu satırları iPhone’dan yazıyorum, kulağımda AirPods var, Apple’ın ekosistemini ve sunduğu konforu yeri gelir herkesten çok ben överim. Ama olay markayı sevmekle, teknolojiye "din" gibi tapmak arasında ince bir çizgi. Bu kadar kaliteli bir teknoloji forumunda, 2026 yılına gelmişken hala "Apple’ın 60 Hz’i Android’in 120 Hz’inden akıcıdır" ya da "Android’de işlemci ekrana yetişemiyor" gibi milattan kalma safsataları savunmak gerçekten vizyon daraltıyor. Apple’ın mühendisliği iyidir ama fizik kanunlarını bükmüyorlar, sadece iyi bir algı yönetimi yapıyorlar.

Google ikisini de yasaklayacak. Android'in yeni sürümlerinde kullanıcılarının "Android/data" gibi klasörlere erişmesini engellediler. Şimdi Samsung gibi firmalar Bootloader kilidi ekliyor. Şimdi öve öve bitiremediğiniz apk desteği de kalkıyor. Apple'dan bile daha kapalı ancak kötü, yavaş, virüslü bir sistem olmaya devam edecek Android.
Android ozelligini kaybeder o durumda.