Çözüldü iPhone 6 iTunes üzerinden sıfırlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba.

iPhone 6 cihazımı bir süredir kullanmıyordum. Son kullandığımda çalışıyordu, ancak bugün kontrol ettiğimde Apple logosundan sonra siyah ekrana düşüyor (ekran ışığı açık kalıyor). Bugün, iTunes üzerinden telefonu sıfırlamak için bağladığımda aşağıdaki pencereyi gördüm. İlk olarak Update denedim. Telefonun ekranındaki yükleme çubuğu %50'ye kadar ilerledi ancak durdu ve daha fazla artmadı. Ardından iTunes, "Bilinmeyen bir hata oluştu" diyerek hata kodu 53 verdi. Aynı durumu Restore seçeneğini seçtiğimde de yaşadım.

Bazı kaynaklarda internet bağlantısıyla ilgili bir sorun olabileceği söylendiği için VPN ile denedim, ancak yine başarısız oldum.
Bu sorunun bir çözümü var mı? iTunes tam "güncellenen iPhone yazılımı doğrulanıyor" kısmındayken bu hatayı alıyorum. @Heribert Yavuz hocam sizin bu konuda bilginiz var mı?

3U Tools anti recovery mode flash sayesinde telefonum düzeldi (telefonun tüm verisi silindi ancak benlik sorun yok, yapacak arkadaşlar dikkatli olsun)

Son düzenleme:
iPhone 6'nızın sıfırlanmasıyla ilgili sorununu çözmek için izleyebileceğiniz adımları aşağıda bulabilirsiniz:

1. Güç Düğmesiyle Yeniden Başlatma

- Cihazınızın gücünü açmak için Güç (Kilit) Düğmesine ve Ana Ekran Düğmesine aynı anda basılı tutun.
- Apple logosu göründüğünde düğmeleri bırakın.

2. iTunes ile Bağlantı Sağlama

- iPhone'unuzu bilgisayara bağlayın ve iTunes veya Finder uygulamasını açın.
- Cihazınız bağlandığında, ekranında "Kurtarma Modu" simgesi görünmelidir.

3. Kurtarma Modunda Güncelleme veya Geri Yükleme

- iTunes'ta cihazınızı seçin ve "Güncelle" veya "Geri Yükle" seçeneği ile yola devam edin.
- "Geri Yükle" seçeneği tüm verileri silecektir, bu yüzden yedekleme yapmanız önerilir.

4. Hata Kodu 53 ile İlgili Çözüm

- Eğer hâlâ hata kodu 53 alıyorsanız, bu donanım ile ilgili bir sorun olabilir.
- Cihazı DFU (Device Firmware Update) moduna alma:
- Güç Düğmesi ve Ana Ekran Düğmesine 10 saniye basılı tutun.
- 10 saniye sonra yalnızca Güç Düğmesini bırakın, fakat **Ana Ekran Düğmesi**ni basılı tutmaya devam edin.
- Ekranda bir şey görünmeyecek, bilgisayarınızda ise iTunes kurtarma modu algılayacaktır.

5. Alternatif Yazılım Kullanımı

- 3U Tools veya benzeri bir araç kullanarak, cihazı onarmayı deneyebilirsiniz. Ancak, bu tür araçlar riskli olabilir ve verilerinizi kaybetmenize neden olabilir.

6. Yetkili Servis

- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, cihazınızı Apple yetkili servis merkezine götürmenizi öneririm. Donanım ilişkili bir sorun olabilir.

Her adımı dikkatlice uygulamanız önemlidir. İyi şanslar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…