Hocam yan sanayi olarak Deji istisnai mi peki? Çünkü bence performansı orijinalinden kat kat iyi.
Asla orijinal pil performansı veremez. Bazılarının bildiğim kadarıyla cihazın orijinal pilinden daha fazla mAh değeri var, bu sebeple daha fazla performanslı geliyor olabilir ancak bu cihazın fabrika verileri dışına çıkılması demek. Hiç sağlıklı değil. Deji bataryalar orijinal Apple bataryaya göre biraz daha bütçe dostu olduğu için çok tercih ediliyor ama ben hiçbir cihazıma hiçbir dış üreticinin bataryasını takmam şahsen... Pil bu, risk alınmaz diye düşünüyorum.

Elimde daha iPhone 4S 256 GB kutusu duruyor vitrin için koleksiyona ayırdım mis gibi :D
Çünkü iPhone bir sanat eseridir. Korunup kollanmaya, üstünden zaman geçince de koleksiyon yapılmaya layıktır. 🍏

Asla orijinal pil performansı veremez. Bazılarının bildiğim kadarıyla cihazın orijinal pilinden daha fazla mAh değeri var, bu sebeple daha fazla performanslı geliyor olabilir ancak bu cihazın fabrika verileri dışına çıkılması demek. Hiç sağlıklı değil. Deji bataryalar orijinal Apple bataryaya göre biraz daha bütçe dostu olduğu için çok tercih ediliyor ama ben hiçbir cihazıma hiçbir dış üreticinin bataryasını takmam şahsen... Pil bu, risk alınmaz diye düşünüyorum.

Çünkü iPhone bir sanat eseridir. Korunup kollanmaya, üstünden zaman geçince de koleksiyon yapılmaya layıktır. 🍏

Dediğiniz doğru fakat şu an da olan eski modellerde orijinal bataryalar hem yetersiz hem de artık piyasa da daha az olduğu için ya çıkma ya da aşırı absürt rakamlara fiyatları var.

Öncelikle cihazlar yeni pille çok daha performanslı çalışır, bunu söylemiş olayım ama yan sanayi pillerden bahsetmiyorum. Orijinal Apple pil.

Onun dışında cihaz içinde yapabileceklerin şunlar olabilir:
  • Ayarlar - erişilebilirlik - hareket - hareketi azalt ile animasyonları bir miktar azaltabilirsin.
  • Arka planda çalışan uygulamalara bakıp çok kullanmadıklarını kapatabilirsin.
  • Bildirimlerini detaylıca yönetip sık kullanmadığın uygulamarın bildirimlerini kapatarak cihazın sürekli bildirim alıp pilini bitirmemesini sağlayabilirsin.
  • Örneğin; WhatsApp, Safari gibi 2, en fazla 3 uygulamayı asla tamamen kapatmayıp arka planda bekleterek o uygulamalara girdiğinde daha seri açılmasını sağlayabilirsin.
  • Duvar kâğıdını sabit tutup, cihazın hareketine göre hareket etmemesini ayarlayabilirsin.
  • Cihazın kendi içindeki duvar kâğıtları, kilit ekranları görsellerini kullanabilirsin.
  • Klavye titreşimi ve seslerini kapatabilirsin.
  • Safari'de aynı anda çok sayıda sekme bulundurmadan, işin bittiğinde tüm sekmeleri kapatabilirsin.

Aklıma ilk olarak düşününce bunları yapmak geldi.

Çünkü iPhone'lar adeta bir sanat eseridir.

Yan sanayi pillerde bir de pil sağlığı kısmında bilinmeyen parça uyarısı veriyordu sanırım iPhone.