Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Cihazı rahatlatması demek, bunun jailbreak'i kaldırmak için mecburi bir işlem olduğu anlamına gelmiyor. Aynı zamanda iTunes'tan yapılan bir sıfırlama maalesef jailbreak'i kaldırmak için yeterli olmayabiliyor. Onun yerine 3uTools gibi cihaza yazılımı sıfırdan yükleyecek -flaşlamak deniyor buna- araçlar gerekiyor.Her uygulamadan kaldırılmadığı için, arkadaş hangi uygulamadan jailbreak kurduğunu belirtmediği için belirttim. Ayrıca iPhone 7'yi yedekler alındıktan sonra arada bir sıfırlamak cihazı rahatlatacaktır. Iyi sosyaller...
Günümüzde kullanılan yaygın jailbreak araçları ve kaldırılma aşamaları şöyle sıralanabilir:
Dopamine (iOS 15.0 - 16.6.1)
- Uygulamadan kaldırılabiliyor.
- Uygulamadan kaldırılabiliyor. palen1x'e girip "Restore RootFS"i işaretlemek de işe yarıyor.
- Uygulamadaki "Restore RootFS" seçeneği işaretlenip kaldırılabiliyor.
Uygun sürümlerde de iPhone 7, aşağıdaki uygulamalarla jailbreak'lenebiliyor:
- Dopamine
- Palera1n
- Taurine
- Checkra1n
- Chimera
- Odyssey
- Electra
Dopamine, Taurine, Chimera, Odyssey ve Electra'nın kaldırılma şekilleri aynı zaten.
İnternetteki konu ile alakası olmayan şirketlerin yaptığı makaleler eksik ve yanlış bilgi yayıyorlar.
Bu ihtimaller çerçevesinde arkadaşın palera1n veya Dopamine kullandığını varsayarsak cevap açıkça belli oluyor. Size de iyi sosyaller dilerim.
Cihazı flashadığınız zaman jailbreak silinmesi lazım. @Stereo.Luigi99 daha iyi bilir.
Jailbreak nedir ve güvenli midir?
Jailbreak nedir? Jailbreak, değişiklik yapma özgürlüğü elde etmek için Apple ürünlerindeki yazılım kısıtlamalarını kaldırma eylemidir.
www.kaspersky.com.tr
Alt taraflarda "Jailbreak uygulanmış bir telefonu düzeltme" başlığında çok güzel anlatmış.
Kesinlikle böyle saçma sapan durumlara başvurmayı önermiyorum. Yaptığınız jailbreak türüne bağlı olarak jailbreak'i jailbreak aracının iPhone'daki uygulamasından kaldırabiliyorsunuz. Sırf jailbreak yapıldı diye cihazı sıfırlamak saçmalıktır.![]()
Jailbreak nedir ve güvenli midir?
Jailbreak nedir? Jailbreak, değişiklik yapma özgürlüğü elde etmek için Apple ürünlerindeki yazılım kısıtlamalarını kaldırma eylemidir.www.kaspersky.com.tr
Örnek olarak palera1n ve Dopamine jailbreak'lerinde jailbreak'i kendi uygulamasından kaldırabilirsiniz. Jailbreak kalktığı zaman da cihaz sıfırlanmaz. Lütfen bilginizin yetmediği yerlerde iki dakikalık bir araştırmadan ulaştığınız sonuçla yorum yapmayın.
Kesinlikle böyle saçma sapan durumlara başvurmayı önermiyorum. Yaptığınız jailbreak türüne bağlı olarak jailbreak'i jailbreak aracının iPhone'daki uygulamasından kaldırabiliyorsunuz. Sırf jailbreak yapıldı diye cihazı sıfırlamak saçmalıktır.
Örnek olarak palera1n ve Dopamine jailbreak'lerinde jailbreak'i kendi uygulamasından kaldırabilirsiniz. Jailbreak kalktığı zaman da cihaz sıfırlanmaz. Lütfen bilginizin yetmediği yerlerde iki dakikalık bir araştırmadan ulaştığınız sonuçla yorum yapmayın.
Eki Görüntüle 80694
Her uygulamadan kaldırılmadığı için, arkadaş hangi uygulamadan jailbreak kurduğunu belirtmediği için belirttim. Ayrıca iPhone 7'yi yedekler alındıktan sonra arada bir sıfırlamak cihazı rahatlatacaktır. Iyi sosyaller...
Cihazı rahatlatması demek, bunun jailbreak'i kaldırmak için mecburi bir işlem olduğu anlamına gelmiyor. Aynı zamanda iTunes'tan yapılan bir sıfırlama maalesef jailbreak'i kaldırmak için yeterli olmayabiliyor. Onun yerine 3uTools gibi cihaza yazılımı sıfırdan yükleyecek -flaşlamak deniyor buna- araçlar gerekiyor.Her uygulamadan kaldırılmadığı için, arkadaş hangi uygulamadan jailbreak kurduğunu belirtmediği için belirttim. Ayrıca iPhone 7'yi yedekler alındıktan sonra arada bir sıfırlamak cihazı rahatlatacaktır. Iyi sosyaller...
Günümüzde kullanılan yaygın jailbreak araçları ve kaldırılma aşamaları şöyle sıralanabilir:
Dopamine (iOS 15.0 - 16.6.1)
- Uygulamadan kaldırılabiliyor. palen1x'e girip "Restore RootFS"i işaretlemek de işe yarıyor.
- Uygulamadaki "Restore RootFS" seçeneği işaretlenip kaldırılabiliyor.
Uygun sürümlerde de iPhone 7, aşağıdaki uygulamalarla jailbreak'lenebiliyor:
- Dopamine
- Palera1n
- Taurine
- Checkra1n
- Chimera
- Odyssey
- Electra
Dopamine, Taurine, Chimera, Odyssey ve Electra'nın kaldırılma şekilleri aynı zaten.
İnternetteki konu ile alakası olmayan şirketlerin yaptığı makaleler eksik ve yanlış bilgi yayıyorlar.
Bu ihtimaller çerçevesinde arkadaşın palera1n veya Dopamine kullandığını varsayarsak cevap açıkça belli oluyor. Size de iyi sosyaller dilerim.
318i
Uzman
Kesinlikle böyle saçma sapan durumlara başvurmayı önermiyorum. Yaptığınız Jailbreak türüne bağlı olarak Jailbreak'i Jailbreak aracının iPhone'daki uygulamasından kaldırabiliyorsunuz. Sırf Jailbreak yapıldı diye cihazı sıfırlamak saçmalıktır.
Örnek olarak palera1n ve dopamine Jailbreak'lerinde Jailbreak'i kendi uygulamasından kaldırabilirsiniz. Jailbreak kalktığı zaman da cihaz sıfırlanmaz. Lütfen bilginizin yetmediği yerlerde iki dakikalık bir araştırmadan ulaştığınız sonuçla yorum yapmayın.
Eki Görüntüle 80694
Bilgiler peki bu durumda siliniyor mu sanırım checkra1n yapmaya karar verdim.
Tabii sürüm konusunda uyumlu mu onu pek göremedim iOS sürümü şu an 15.8.3 bunun için en uyumlu Jailbreak hangisi onu arıyorum.
Cihazı rahatlatması demek, bunun Jailbreak'i kaldırmak için mecburi bir işlem olduğu anlamına gelmiyor. Aynı zamanda ITunes'tan yapılan bir sıfırlama maalesef Jailbreak'i kaldırmak için yeterli olmayabiliyor. Onun yerine 3uTools gibi cihaza yazılımı sıfırdan yükleyecek -flaşlamak deniyor buna- araçlar gerekiyor.
Günümüzde kullanılan yaygın Jailbreak araçları ve kaldırılma aşamaları şöyle sıralanabilir:
dopamine (iOS 15.0 - 16.6.1)
palera1n (iOS 15.0 - 17)
- uygulamadan kaldırılabiliyor.
checkra1n (iOS 12.0 - 14.8.1)
- uygulamadan kaldırılabiliyor. Palen1X'e girip "restore rootfs"i işaretlemek de işe yarıyor.
chimera (iOS 12)
- uygulamadan kaldırılabiliyor.
yukarıda en son çıkan 4 popüler Jailbreak uygulamasının kaldırılma şekilleri yazıyor.
- uygulamadaki "restore rootfs" seçeneği işaretlenip kaldırılabiliyor.
Uygun sürümlerde de iPhone 7, aşağıdaki uygulamalarla Jailbreak'lenebiliyor:
- dopamine
- palera1n
- taurine
- checkra1n
- chimera
- Odyssey
- Electra
Dopamine, taurine, chimera, Odyssey ve Electra'nın kaldırılma şekilleri aynı zaten.
internetteki konu ile alakası olmayan şirketlerin yaptığı makaleler eksik ve yanlış bilgi yayıyorlar.
Bu ihtimaller çerçevesinde arkadaşın palera1n veya dopamine kullandığını varsayarsak cevap açıkça belli oluyor. Size de iyi sosyaller dilerim.
Bir de bu konuda bilgiliye benziyorsunuz Jailbreak işlemine yarın başlayacağım bir sorun olursa konuda sizi etiketlerim.
Son düzenleme:
Eğer iTunes'taki "Geri Yükle" muhabbetinden bahsediyorsanız evet, o siler. Ama jailbreak'i kaldırmak verilerinizi silmez. iOS 15.8.3 için ise palera1n veya Dopamine deneyebilirsiniz.Bilgiler peki bu durumda siliniyor mu sanırım checkra1n yapmaya karar verdim.
Tabii sürüm konusunda uyumlu mu onu pek göremedim iOS sürümü şu an 15.8.3 bunun için en uyumlu Jailbreak hangisi onu arıyorum.
Yeni konular
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-
-
-
-
-