cansxxr

Yetkin
Haziran ayı veya sonrasında telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum. Hep Android sistem, uzun süre de Xiaomi kullanmış biriyim ve biraz sıkıldım. iPhone geçmeyi düşünüyorum. Instagram ve WhatsApp'ın Android'de daha iyi (fotoğraf olsun, video olsun arayüz olsun, daha net görüntü ve kararlı) ve akıcılık olsun falan çevremden duydum kadarıyla iyi ama emin de değilim. iPhone popülerliğinden dolayı mı kötü yanı olsa da övülüyor kullananlar tarafından emin değilim. Ondan dolayı da acaba Samsung mu almalıyım diye emin değilim. İki markanın telefonu hakkında artısıyla eksisiyle yorum yapabilecek biri var mı? Bu arada alırsam yurt dışı alacağım.

Kullanım amacı sorulursa diye söyleyeyim. Önceden çoğunlukla oyun oynardım fakat artık pek oynamıyorum. Sosyal medya olarak iyi çalışacak, kamerası düzgün, oyuna gireceğim zaman da hemen sıkıntı yaratmayacak.

Aklımda fiyatlardan dolayı tam emin olmamakla birlikte iPhone 14 Pro veya 15 Pro var. Samsung olarak ise S25 var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer video kaydını WhatsApp'tan yaparsan kalite hala berbat. Ama kendi kamerandan çekip WhatsApp'a HD kalitede atarsan eskisi gibi değil artık bayağı fark var.

Eğer ekosistem istiyorsan Samsung'da gayet iyi bir ekosistem yapabilirsin. Bilgisayarımdan kablosuz bir şekilde Samsung'un uygulamasıyla dosya alışverişi yapabiliyordum, telefonumun yedeğini alabiliyordum vs. Apple'da nasıldır bu durum bilmiyorum. Genelde IOS ekosistemi yapabiliyorsun.

S25 al gec. iPhone fiyat olarak TR'de mantiksiz.

Dedigim gibi TR almayacağım.

Eğer video kaydını WhatsApp'tan yaparsan kalite hala berbat. Ama kendi kamerandan çekip WhatsApp'a HD kalitede atarsan eskisi gibi değil artık bayağı fark var.

Eğer ekosistem istiyorsan Samsung'da gayet iyi bir ekosistem yapabilirsin. Bilgisayarımdan kablosuz bir şekilde Samsung'un uygulamasıyla dosya alışverişi yapabiliyordum, telefonumun yedeğini alabiliyordum vs. Apple'da nasıldır bu durum bilmiyorum. Genelde iOS ekosistemi yapabiliyorsun.

Ekosistem bir nevi istiyorum çünkü bir şey yapmam gerekiyor ha bire kablo tak oradan izin ver ondan ona bağlan uğraştiriyor. He tabii illa gerekli mi hayır. Sadece hangisi alinir hangisi daha ozellikli ise yarar ona gore almak istiyorum. Kamera olarak denediğimde ikisi de iyi fakat Samsung'daki yapay zeka olayi bayağı etkiliyor netlik olsun renk olsun ufaktan bir ayar yapması bile bayağı etkiliyor. WhatsApp konusuda oyleyse güzel çünkü fotoğraf ta videoda ister kendi kameranda cek ister wp de kalite berbar oluyor kullandığım telefonda. Zaten kamerasi pek iyi bir telefon degil daha da berbar oluyor Instagram'da ayni şekilde.

Haziran ayı veya sonrasında telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum. Hep Android sistem, uzun süre de Xiaomi kullanmış biriyim ve biraz sıkıldım. iPhone geçmeyi düşünüyorum. Instagram ve WhatsApp'ın Android'de daha iyi (fotoğraf olsun, video olsun arayüz olsun, daha net görüntü ve kararlı) ve akıcılık olsun falan çevremden duydum kadarıyla iyi ama emin de değilim. iPhone popülerliğinden dolayı mı kötü yanı olsa da övülüyor kullananlar tarafından emin değilim. Ondan dolayı da acaba Samsung mu almalıyım diye emin değilim. İki markanın telefonu hakkında artısıyla eksisiyle yorum yapabilecek biri var mı? Bu arada alırsam yurt dışı alacağım.

Kullanım amacı sorulursa diye söyleyeyim. Önceden çoğunlukla oyun oynardım fakat artık pek oynamıyorum. Sosyal medya olarak iyi çalışacak, kamerası düzgün, oyuna gireceğim zaman da hemen sıkıntı yaratmayacak.

Aklımda fiyatlardan dolayı tam emin olmamakla birlikte iPhone 14 Pro veya 15 Pro var. Samsung olarak ise S25 var.
S25 alın derim.

Bir de tam bütçe ne kadar?

Bence iPhone son yıllarda ciddi bir yenilik sunmuyor, daha çok marka algısıyla satılıyor. Özellikle iPhone 13’ten sonra gelen modeller birbirine çok benziyor, sırf “Apple” diye tercih edilmesi mantıklı gelmiyor. Action tuşu gibi küçük farklar olsa da, kullanıcı deneyimini kökten değiştiren şeyler değiller, özellikle fiyatıyla kıyaslandığında çok da tatmin edici değil.

Telefon alırken artık gerçekten yenilik sunan bir şeyler görmek istiyorum. Samsung burada ciddi bir fark yaratıyor. S25’le birlikte yapay zekayı doğrudan sistemin içine entegre etmişler. Fotoğrafları yapay zeka ile düzenleyebiliyor, canlı çeviri ve içerik özetleme gibi özellikleri var. Güncel teknolojiye bu kadar hızlı adapte olması da beni çekiyor açıkçası.

Samsung ekosistem konusunda çok başarılı. O başka uygulama üzerinden video fotoğraf çekince kalite düşmesi olayını da yavaş yavaş çözüyorlar zaten. Android 15 ile çok azalacağı söylendi, ileride gelecek One UI8 ile çok daha iyi hale gelecektir. S24 FE kullanıyorum çok memnunum. Kalite hissiyatı için Samsung derim. Güç için yine Samsung derim. Üstelik arkadaşların dediği gibi, fiyatlar ülkeden ülkeye değişmekle beraber burada Apple gereksiz pahalı.

Bence iPhone son yıllarda ciddi bir yenilik sunmuyor, daha çok marka algısıyla satılıyor. Özellikle iPhone 13’ten sonra gelen modeller birbirine çok benziyor, sırf “Apple” diye tercih edilmesi mantıklı gelmiyor. Action tuşu gibi küçük farklar olsa da, kullanıcı deneyimini kökten değiştiren şeyler değiller, özellikle fiyatıyla kıyaslandığında çok da tatmin edici değil.

Telefon alırken artık gerçekten yenilik sunan bir şeyler görmek istiyorum. Samsung burada ciddi bir fark yaratıyor. S25’le birlikte yapay zekayı doğrudan sistemin içine entegre etmişler. Fotoğrafları yapay zeka ile düzenleyebiliyor, canlı çeviri ve içerik özetleme gibi özellikleri var. Güncel teknolojiye bu kadar hızlı adapte olması da beni çekiyor açıkçası.
Kesinlikle. 7/24 sürekli yapay zekasını kullanmıyorum açıkçası ama yapay zeka olması arada sırada hoşuma gidiyor. Güzel iş çıkarmışlar.

Evet Iphone sosyal medya optimizasyonu falan iyi hoş ama ben Iphone aldığımda waow bu harika demedim yani. Kamera olacak 15 serisinde ciddi sıkıntıları vardı ben 15 pro kullanıyorum başlarda ön kamera o kadar canımı sıktı ki garantiye göndermeyi düşündüm ama sonra baktım ki tüm 15 pro kullanıcıları aynı sorunu yaşıyor ve bunun için hiçbir çözüm yayımlanmadı yada bir açıklama yapılmadı, sanırım artık bizimde gözümüz alıştı rahatsız etmiyor. Ek olarak telefonu alalı 1 seneyi geçti ve pil yüzdesi %88. %90 ve üzeriyken gün boyu şarj yetiyordu en son gece yatmadan öncesine kadar oynuyordum ve %20'lere yeni inmiş oluyordu, ama şuan akşam işten çıkıp eve gittiğimde şarja takmam gerekiyor, yoksa gün boyu götürmüyor, belki de götürür ama telefonu %2-3 şarj kalacak kadar kullanmak istemiyorum. Yıllarca Xiaomi kullandım onda bile bu batarya olayı yoktu, yani Xiaomi dayanıklı sağlam batarya üretiyordu Apple üretemiyor mu? Burada bir saçmalık var. Ha telefonun güzel özellikleri yok mu tabii ki var, çok hızlı bir cihaz kullanımı kolay ve premium hissettiriyor, artık Android kullanabilir miyim bilmiyorum, ama fiyatından dolayı birkaç sene içerisinde model yükseltmeyi falan asla düşünmüyorum. Eğer batarsayası sorun değil çok düzenli kullanırım kolay kolay sağlığını düşürmem diyorsan, aşırı bir beklentiye girmeden Iphone tercih edebilirsin onun dışında üzecek bir cihaz değil. Ancak Android kısmıda gerçekten iyi işler çıkarıyor fena cihazlar var piyasa da. Bütçeye, kullanım amacına ve birazda keyfi olarak neyi almak istediğine bağlı olarak tercih edilebilir her iki cihazda.

Yani genel fikir ayni IPhone'nun pil durumu bazi sorunları filan derken Samsung daha mantikli kalıyor. Butceyi halledersem S25 olmazsa S24 bakmayi düşünüyorum. iPhone fikrinden iyice uzaklastim.