Ekosistem bir nevi istiyorum çünkü bir şey yapmam gerekiyor ha bire kablo tak oradan izin ver ondan ona bağlan uğraştiriyor. He tabii illa gerekli mi hayır. Sadece hangisi alinir hangisi daha ozellikli ise yarar ona gore almak istiyorum. Kamera olarak denediğimde ikisi de iyi fakat Samsung'daki yapay zeka olayi bayağı etkiliyor netlik olsun renk olsun ufaktan bir ayar yapması bile bayağı etkiliyor. WhatsApp konusuda oyleyse güzel çünkü fotoğraf ta videoda ister kendi kameranda cek ister wp de kalite berbar oluyor kullandığım telefonda. Zaten kamerasi pek iyi bir telefon degil daha da berbar oluyor Instagram'da ayni şekilde.
O zaman Samsung alabilirsiniz. Elinizde başka Apple cihaz yoksa ekosistem yapmakta biraz zorlanırsınız, kullanmadığım için bilmiyorum. Görüntüleri de ben genelde kendi kameramdan çekip WhatsApp'tan seçiyorum. Kalite kaybı olmuyor.

iPhone'lar Pro serisi olarak çok güzel telefonlar. iPhone'lardaki temel 2 sorunumuz şu:
Kör bir kitlesi var. Ne kadar pahalı ve eksik olursa olsun, "O kadar para verirsem iPhone alırım." ya da "Androide xx.xxx TL para mı vereceğim?" gibi saçma sözlerle ve biraz da bilgi eksikliğiyle ne olursa olsun alıyorlar.
ikinci sorun, iPhone ülkemizde aşırı pahalı. S24 ve S25, bildiğimiz baz modellerden bahsediyorum. 15 Pro ve 16 Pro'yla oturun iki telefonu da alın kıyaslayın. iPhone'ların arka ana kamerasının bir tık daha iyi olması dışında hiçbir fark, iPhone lehine hiçbir artı göremezsiniz. Samsung lehine kullanımda ve yapay zeka vs görürsünüz. S24 bu ülkede 35 bin liralara satıldı, 128 olanı 30'ları gördü. 15 Pro'nun en baz modeli 70 üstündeydi. Daha da bir şey dememe gerek yok sanırım.
Karar sizin son süreçte. Yakın fiyatlarda Pro serisi de tercih edebilirsiniz ama bu S25 ve 15 Pro dururken 14 Pro olmasın. 15 Pro ve S25 kıyası da size kalmış, ben S25 alırdım.

Yani genel fikir ayni IPhone'nun pil durumu bazi sorunları filan derken Samsung daha mantikli kalıyor. Butceyi halledersem S25 olmazsa S24 bakmayi düşünüyorum. iPhone fikrinden iyice uzaklastim.
Hayırlı olsun hocam şimdiden. S25’e çıkabilirseniz çok iyi olur.