iPhone telefonlarının Samsung’a göre iyi olduğu yanları da var kötü olduğu yanları da var, İPhone telefonlara parası yetmediği için hayatında bir kere İPhone kullanmayıp “İPhone çöp” diyen tayfa da çok gülünç oluyor gerçekten.

Hem uzun süre Samsung kullanmış hem uzun süre İPhone kullanmış biri olarak iki telefonunda artıları da var eksileri de var. Ama bazı insanlar gerçekten popüler kültüre kapılıp İPhone alıyor orası ayrı.

Evet ama bu kültüre evrilmesindeki tek etken kullanıcılar değil. Markalarda. Apple ne özellik eklese veya değiştirse diğer markalar Apple'ya benzemeye çalışıyor son birkaç yıldır özellikle. Markayı seviyorum ve kullanıyorum. Diğer markalar kamera, işlemci bakımından önde olsa da optimizasyon olarak hala diğer markalardan iyi olduğunu düşünüyorum. Popüler kültür diye linç etmekte saçma. İsteyen istediğini alır. Sonuçta parası ondan çıkıyor. iPhone'dan önce Blackberry vardı. O dönemde diğer markalar inovatif telefonlar çıkarırken millet Blackberry diye yırtınıyordu. Pin-Pin mesajlaşmak sanki sınıf belirler gibiydi.

Son düzenleme:
Her sene yenisi çıkınca sürekli değiştirmek evet popüler kültür. Ama alıp da 5-6 sene kullanırsan popüler kültür kölesi değil.

Donanımı geliştirdikleri durumda, iPhone ile Android arasındaki fark yavaş yavaş kapanacak fikrine sahibim. Google antitröst davasından bir sonuç çıkmaz; Avrupa’dan gelecek çerez parası cezaları da caydırıcı olmaz ve Google, iPhone ile aynı yolda ilerlemeye devam eder. Bir noktadan sonra da dijital mahremiyet ve güvenlik konusunda ikisi de aynı olur. O noktada, ha iPhone almışsın, ha Android; hiçbir fark olmayacak. (Dipnot: donanımı geliştirdiği senaryoda.) Yani kısacası, genel kullanıcılar olarak bizi dijital mahremiyet ve güvenliğin azalacağı günler bekliyor, bence.

Şu anki durumda Android daha iyi ve iPhone bence de biraz popüler kültür.

Evet. Fiyatını haketmiyor ve yazılımı eskisi kadar iyi değil. Yapay zeka olmamasından, çoğu şeylerin kısıtlı olmasından bahsetmiyorum bile. Mesela aynı fiyata S25 varken neden 16e alayım? Bana göre Apple ürünlerinin tek iyi yanı kullanımın daha basit ve sade olması.

Evet. Fiyatını haketmiyor ve yazılımı eskisi kadar iyi değil. Yapay zeka olmamasından, çoğu şeylerin kısıtlı olmasından bahsetmiyorum bile. Mesela aynı fiyata S25 varken neden 16e alayım? Bana göre Apple ürünlerinin tek iyi yanı kullanımın daha basit ve sade olması.
Yeni modellerde Apple Intelligence daha iyi özellikler alabilir diye bir iddia var; detaylı bilgiye hakim değilim. Google Pixel dışındaki cihazlarda zaten genellikle fazla yapay zeka özelliği yok bence. Google Pixel ise Türkiye'de yok, maalesef.

Son düzenleme: