iPhone SE 2020 2. el olarak mı alınmalı yoksa yenilenmiş olarak mı?

2.el temiz bulursan çok daha iyi olur. Yenilenmiş tamamen şansa bağlı ve sana verilen belgede sorunları yazılmayabiliyor. Tavsiyem 2.el telefon alırken dikkat etmen. Eğer gerekli kontrolleri yaparsan bir sorunla karşılaşmazsın.

Kesinlikle 2. el temiz olmalı. Pili mümkünse değişmemiş olsun. Yan sanayi pillerin çoğunun ömrü 1 sene.
Pil değişse bile aldığımda Deji marka pil takabilirim. Mantıklı mı? Pili orijinal olanlar genelde 8 bin civarına çıkıyor ve benim o kadar bütçem yok. Pil harici değişensizlere bakıyorum genelde 6500-7000 TL arasında onlarda.

@cemkaraca, 2.el telefon alırken nelere dikkat ettiğini biliyor musun?

Pil değişse bile aldığımda Deji marka pil takabilirim. Mantıklı mı? Pili orijinal olanlar genelde 8 bin civarına çıkıyor ve benim o kadar bütçem yok. Pil harici değişensizlere bakıyorum genelde 6500-7000 TL arasında onlarda.

Deji marka takılabilinir. Pili orijinal olsa da pil sağlığı 80'e düşüp 6 7K ya satıyorlar genelde.

iPhone SE 2020 alacağım. Hangisi daha mantıklı? Fiyatlar birbirine çok yakın ama karar veremedim.

Ben de az sonra yenilenmiş S10e alacağım; XS'den vazgeçtim. 2. ellere bakıyorum ne oldukları belli değil ama aynı fiyattalar. 12 ay formaliteden de olsa garantisi ve taksit imkanıda var. Ürünü teslim aldıktan sonra iyicene bakmak gerekiyor kalitesiz işçilik ve parça kendini belli ediyor direkt iade geçin. Sıfır bile alsanız sorun çıkabilir teknoloji şans işi.

Daha önce hiç 2. el bir telefon almadım ama genel olarak biliyorum. Daha önce hiç iPhone kullanmadım o konu hakkında biraz cekincem var kazıklanırım vs. diye.

Seri no bakın. True Tone, parmak izi çalışıyor mu, ses ve mikrofonda sorun var mı, kamera kontrolü yapın ve IMEI kontrolü yapın. Dilerseniz App Store'da bunların hepsini kontrol eden uygulamalar var.

Ben de az sonra yenilenmiş S10e alacağım; XS'den vazgeçtim. 2. ellere bakıyorum ne oldukları belli değil ama aynı fiyattalar. 12 ay formaliteden de olsa garantisi ve taksit imkanıda var. Ürünü teslim aldıktan sonra iyicene bakmak gerekiyor kalitesiz işçilik ve parça kendini belli ediyor direkt iade geçin. Sıfır bile alsanız sorun çıkabilir teknoloji şans işi.

Telefon elinize geldikten sonra mutlaka memberstan tanılama yapın. Ayrıca iade süresi boyunca sürekli kontrol edin. Hayırlı olsun şimdiden.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt