Forest6

Gelişen
Sorumdan anlayacağınız üzere bu konularda fazla bilgim yok ve bizzat kullanıcılara sormak daha mantıklı. Sadece Android telefon+Windows kullandım. Burada iPhone tercih eden arkadaşlar acaba yanında bilgisayar olarak da MacBook mu tercih ediyorlar? Aynı ekosistemi kullanmak daha mantıklı duruyor ama kişi atıyorum oyun da oynamak isterse o zaman sanırım Windows daha çok tercih ediliyor yanlış bilmiyorsam.

iPhone kullanan arkadaşlar bilgisayar tarafında MacBook mu kullanıyorsunuz? Yoksa Windows mu? Yoksa işle ilgili işleriniz için MacBook ve oyun falan gibi tercihleriniz için bir de Windows cihaz da kullanıyor musunuz?

Windows kullanıyorum. Daha fazla uyumlu oluyor oyun platformlarına. Ne ile uğraşılıyorsa ona göre cihaz seçilmeli. iPhone, Watch varsa gidip uyumluluk olsun diye MacBook almazdım hele hele oyun oynuyorsam.

Full Apple ekosistemim var MacBook hariç. MacBook'luk hiçbir ısım olmadıgı ıcın almadım. Windows kullanıyorum.

Samsung telefon, Apple laptop (alsam alırım ama Dell ile devam), Windows RTX 80 serisi ekran kartı ve 4K monitör.

Teşekküler cevaplarınız için. Ben hep Windows kullandım ve oyunları da Windows'da oynuyorum. Android ile sıkıntısız çalıştı hep. iPhone geçmek istediğim için bir yanlış iş yapmayayım diye kullanan kişilere sormak istedim.

Anlaşılan ekosistem olması güzel bir şey ama çok da şart değil sanırım.

Teşekkürler cevaplarınız için. Ben hep Windows kullandım ve oyunları da Windows'ta oynuyorum. Android ile sıkıntısız çalıştı hep. iPhone geçmek istediğim için bir yanlış iş yapmayayım diye kullanan kişilere sormak istedim.

Anlaşılan ekosistem olması güzel bir şey ama çok da şart değil sanırım.

Ekosistem asla şart değildir ancak hayat kolaylaştırır.

Windows kullanıyorum. Yıllardır hiç değişmedi. (17P + AW3U sahibiyim)
Aslında olay sistemi nasıl kullandığınızla ilgili. Eğer içerik üreticisi vb iseniz, Apple ekosistemi için Mac almanız çok iyi olacaktır. Zaten çoğu içerik üreticisi ya da oyun dışı program kullananlar (Video editor, photoshop etc) böyle yapıyor.

Fakat son kullanıcıysanız, üretmek yerine tüketiyorsanız, bilgisayarınızı ekosisteme dahil etmenin bir artı getireceğini düşünmüyorum.

iPhone kullanıyorum ve MacBook, Windows ve Linux da kullanıyorum. MacBook tabii ki de ekosistem sayesinde iPhone ve diğer cihazlarla baya iyi bağlantı kuruyor ve işleri kolaylaştırıyor. Ama Windows'da iPhone ile veri, fotoğraf aktarmak gibi şeyler biraz zorlayabiliyor.