PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar.

iPhone 17 Pro Max ve Samsung S25 Ultra arasında neredeyse 12 derece sıcaklık farkı var ve bu nasıl olabiliyor, bu sıcaklık farkını iPhone nasıl açabiliyor, yazılımı mı onu daha serin tutuyor?

Son düzenleme:
Technologia. Şu gercek ki donanım ve yazilimin en uyumlu calistigi telefon iPhone bundan dolayi. Kendine ait isletim sistemi kendine ait son teknoloji islemci. Birbirleriyle uyum icinde calisiyorlar. Android ham bir isletim sistemi. iOS kadar gelismis degil.

Tabii ki bu yuzden almam benim aldigim telefona istedigim uygulamayi ozgurce kurmam gerek. :)

Bu biraz da Apple’ın işlemci tasarımından kaynaklı. Bir alana dört çekirdek de sığabilir sekiz çekirdek de. Ama sekiz çekirdeği sığdırabilmek için çekirdeklerin hacmini küçültmeniz gerekir. Apple’ın işlemcilerinin serin çalışmasının sebeplerinden biri de çekirdeklerin daha büyük ve geniş yüzey alanına sahip olmasıdır. Bu sayede ısı daha geniş bir alana yayıldığı için hem tahliyesi kolay hem de ısınması daha uzun sürüyor. Buna ek olarak çekirdeklerin çalışma yapısını da eklemek gerek. iPhone’da altı çekirdekli işlemcide iki tane performans, dört tane de verimlilik çekirdeği mevcut. Sekiz çekirdekli Snapdragon’da ise altı tane performans, iki tane de verimlilik çekirdeği mevcut. Yani hem çekirdek fazlalığından dolayı daha küçük yüzey alanı hem de performans çekirdeklerinin fazlalığı bir nevi sıcak çalışmasının sebeplerinden biridir diyebiliriz.

Son düzenleme: