Konu Başlıkları Gizle
- Cihaz
- iPhone 7
Biliyorsunuz ki Apple'ın son zamanlarda yaptığı politika değişikliklerinden sonra Apple App Store platformunda emülatörlere izin vermeye başladı. İlk eklenenler Delta gibi halihazırda App Store'a başvuru yapıp reddedilmiş emülatörleri şimdi de bahsedeceğim UTM SE gibi çok daha sofistike ve eskiden Jailbreak olmadan yapamayacağınız ve yapsanız da çok fazla kısıtlaması olan şeyleri yapmanıza olanak sağlayan yazılımlar takip ediyor.
UTM SE, neredeyse aklınıza gelebilecek her işletim sistemini ve işlemciyi çalıştırıp emüle edebilecek kapasiteye sahip. Eğer örnek vermek gerekirse UTM SE'nin GitHub reposunda yazdığı gibi; macOS, macOS 9, Windows 11, Windows 10 ve çeşitli Linux dağıtımları.
UTM SE'nin yapımcıları tarafından hazırlanan ve işletim sistemlerini kurmak için kullanabileceğiniz dosyaları buradan edinebilirsiniz.
UTM SE'nin 30'dan fazla işlemciyle beraber grafik hızlandırmayı da desteklediğini eklemek gerekir.
GitHub Sayfası: GitHub - utmapp/UTM: Virtual machines for iOS and macOS
Web Sitesi: UTM
iOS ve iPadOS Kurulumu: Redirecting… (Direkt App Store'dan da kurabilirsiniz)
macOS Kurulumu: UTM
UTM SE, neredeyse aklınıza gelebilecek her işletim sistemini ve işlemciyi çalıştırıp emüle edebilecek kapasiteye sahip. Eğer örnek vermek gerekirse UTM SE'nin GitHub reposunda yazdığı gibi; macOS, macOS 9, Windows 11, Windows 10 ve çeşitli Linux dağıtımları.
UTM SE'nin yapımcıları tarafından hazırlanan ve işletim sistemlerini kurmak için kullanabileceğiniz dosyaları buradan edinebilirsiniz.
UTM SE'nin 30'dan fazla işlemciyle beraber grafik hızlandırmayı da desteklediğini eklemek gerekir.
Daha fazla bilgi ve indirme linkleri için aşağıya bakabilirsiniz:
GitHub Sayfası: GitHub - utmapp/UTM: Virtual machines for iOS and macOS
Web Sitesi: UTM
iOS ve iPadOS Kurulumu: Redirecting… (Direkt App Store'dan da kurabilirsiniz)
macOS Kurulumu: UTM
Son düzenleyen: Moderatör: