denizbora

Çalışkan
Herkese merhaba, son birkaç gündür tuhaf bir olay yaşıyorum. Normalde forumlara hiç yazı yazan birisi değilim ama bu olay canımı sıkmaya başladı. Birkaç haftadır telefonumun son aramalar kısmında cevapsız arama görüyorum. Numara bildiğimiz +90 ile başlayan Türkiye numarası ama telefonum tamamen açık ve hatta elimde olmasına rağmen asla çalmıyor. Yani o kadar kısa süre çağrı geliyor ki arama sadece son aramalar kısmında gözüküyor. Telefonda asla bir tepki olmuyor ve bu numaraları geri aradığımda haberleri olmadığını ve beni aramadıklarını söylüyorlar. Hatta bir keresinde telefon uzun çaldı ve açtığımda adamın cebindeki hışırtı seslerini falan duyuyordum. Onu da geri aradığımda bilgisi olmadığını söyledi.

Şimdi normalde arayan WhatsApp’tan yurt dışı numarası veya 0850’li bir numara olsa zaten asla umursamam, bunlara alışığız ama arayan numaraları ekleyip WhatsApp profillerine baktığımda normal insanlar olduğunu görüyorum. Ben normalde asla yabancı numarayı geri aramam fakat önemli bir yerden telefon bekliyorum.

Not: Telefonum iPhone ve en güncel iOS sürümü yüklü. Bilinmeyen aramaları sessize al ayarı da kapalı.

Bu durum neden olabilir? Çözümü var mıdır? Bana özel bir saldırı falan mı var? Daha önce buna benzer bir durum yaşayanınız oldu mu? Cevaplarınız için teşekkürler.

Herkese merhaba, son birkaç gündür tuhaf bir olay yaşıyorum. Normalde forumlara hiç yazı yazan birisi değilim ama bu olay canımı sıkmaya başladı. Birkaç haftadır telefonumun son aramalar kısmında cevapsız arama görüyorum. Numara bildiğimiz +90 ile başlayan Türkiye numarası ama telefonum tamamen açık ve hatta elimde olmasına rağmen asla çalmıyor. Yani o kadar kısa süre çağrı geliyor ki arama sadece son aramalar kısmında gözüküyor. Telefonda asla bir tepki olmuyor ve bu numaraları geri aradığımda haberleri olmadığını ve beni aramadıklarını söylüyorlar. Hatta bir keresinde telefon uzun çaldı ve açtığımda adamın cebindeki hışırtı seslerini falan duyuyordum. Onu da geri aradığımda bilgisi olmadığını söyledi.

Şimdi normalde arayan WhatsApp'tan yurt dışı numarası veya 0850'li bir numara olsa zaten asla umursamam, bunlara alışığız ama arayan numaraları ekleyip WhatsApp profillerine baktığımda normal insanlar olduğunu görüyorum. Ben normalde asla yabancı numarayı geri aramam fakat önemli bir yerden telefon bekliyorum.

Not: Telefonum iPhone ve en güncel iOS sürümü yüklü. Bilinmeyen aramaları sessize al ayarı da kapalı.

Bu durum neden olabilir? Çözümü var mıdır? Bana özel bir saldırı falan mı var? Daha önce buna benzer bir durum yaşayanınız oldu mu? Cevaplarınız için teşekkürler.

Biraz garip durum beni de 850'ler arııyor sanalda numaran yayılmıs olabilirimi.

Biraz garip durum beni de 850'ler arııyor sanalda numaran yayılmıs olabilirimi.
Sanmıyorum, numarama biraz dikkat ederim. Her yere vermem. Hatta spam arama neredeyse hiç gelmez.

14 Pro Max kullanıyorum ve aynı durumu bende yaşıyorum.
Telefon modeli ile bir alakası olmadığını düşünüyorum. Operatörden kaynaklı bence. Ne sıklıkla oluyor?