Asily

Üstün
Makaleler
6
Yer
Karabük
Merhaba, yeni iOS kullanıcısısın ve iOS sana zor geliyor. Ama merak etme, bunu kısa bir şekilde çözeceğiz. Bu makale bilgili kişiler için değil, iOS'ta acemi olan kişiler için hazırlandı, ondan dolayı ona göre düşüncelerinizi belirtmenizi istiyorum. Bu makale çoğu iOS sürümü için geçerli ve aynı şekilde yapılıyor. Bazı menüler ve simgeler cihazdan cihaza değişiklik gösterebilir. Cihaz zarar görürse herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum.
Biliyoruz ki Siri çoğu cihazda gereksiz. Her zaman kendiliğinden açılıyor ve Web'de şunu buldum gibi şeyler söylüyor. Bundan dolayı sana basit şekilde Siri'yi kapatmayı göstereceğim.
Ana ekran üzerinden "Ayarlar" uygulamasını bulalım, karşımıza şöyle bir menü gelecek:

1781440757045.webp

Kalemle yuvarlak içine aldığım menüye girelim. Karşımıza böyle bir menü gelecek:

1781441035617.webp

Açık mavi renginde yuvarlak içine aldığım "Siri'yi Kapatın" butonuna tıklayalım. Uyarı gelecektir (Her cihazda gelmeyebilir, gelse bile bazen başka bir tasarım ile gelebilir:

1781441220597.webp

Burada yine kalemle yuvarlak içine aldığım "Siri'yi Kapat" butonuna basıyoruz. Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım yararlı bir makale olmuştur. Takıldığınız yerde belirtirseniz yardımcı olurum.