Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İzmir
  • Anakart: ASUS TUF Gaming X670E-Plus Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 38MB AM5 BOX
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce TUF RTX 4070 12 GB 192bit GDDR6X
  • RAM: G.Skill Trident Z Z5 RGB F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32 (Toplam 64 GB)
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba, bilgisayarı toplayalı yaklaşık 1.5 - 2 ay kadar oluyor ve topladığım günden beri ara ara başlıktaki mavi ekran hatasını alıyorum. Windows 10 ve Windows 11 denedim fakat sonuç değişmedi. Güncel olarak Windows 11 kullanıyorum. Minidump dosyalarını MediaFire olarak paylaştım, şimdiden teşekkürler.

Minidump

Çözüm
@Shitric hocam bir şey daha var şunu da kurmayı unutmayın. En güncelini kurun.

Hocam sanırım problem iGPU. Normal şartlarda kapalıydı bir süredir mavi ekran almıyordum, geçen haftaki BIOS güncellemesinden dolayı otomatik açılmış onu fark ettim. Dün öğlen saatlerinde kapatıp denemek istedim, henüz mavi ekran almadım bilginiz olsun.
@Shitric hocam nedense modülde hala Logitech ve ses sürücüleri ile ilgili modüller var. Bunları güncelle. Hatta gereksizleri kaldır. Bir de bu mavi ekranlar ne zaman başladı herhangi bir güncelleme olur başka bir şey?

Hocam toplayıp temiz kurulum yaptığım günden beri ara ara alıyorum. Başlarda 2 slot ram kullanıyordum, DDR5 - AMD uyumsuzluğudur deyip aynı modelden 2 slot daha çektim ve 4e tamamladım. Bir süre 4 slot, XMP açık sorunsuz bir şekilde kullandım fakat son birkaç haftadır tekrar mavi ekran almaya başladım. Genelde mavi ekran almadan önce kullandığım uygulama kendisini yeniden başlatıyor, mouse u birkaç defa hareket ettirdikten sonra mavi ekrana düşüyor PC.

Ek olarak tüm sürücüleri son sürümüne güncelledim, Logitech yazılımını temiz kurulum ile tekrar yükledim.

@Shitric Logitech yazılımı senin için önemli mi? Değilse kaldır. Bir de XMP kapalı gözlemle bilgisayarı.

Logitech yazılım önemli hocam evet. Klavye, mouse ve kulaklık kablosuz, bunların pil seviyesini yazılım üzerinden kontrol ediyorum. Ek olarak makro ve kulaklıkta özel ses ayarları yapmak için kullanıyorum.

XMP kapatıp deneyeceğim söylediğiniz gibi fakat aklıma takılan nokta, minidump analizinde RAM ile ilgili bir hataya rastladınız mı acaba? RAM uyumsuzluğu aklıma takılıp duruyor...

@Shitric RAM değil de sürücülerle ilgili hata var. Ama bir şey buldum herhalde. amdfendrmgr bu AMD'nin çökme koruması sistem dosyası olarak geçiyor. İşlemci dahili sürücüsünü DDU ile kaldırıp bunu yükler misiniz?
Bir sadece şimdilik Logitech uygulamasını kaldırın ve gözlemleyin. Bakalım hata alacak mısınız kurulu olmamasına rağmen.

Söylediklerinizi yapıp birkaç gün gözlemleyeceğim. Sonuç hakkında bu konu üzerinden cevap yazayım hocam size, teşekkür ederim yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için.

@Shitric hocam bir şey daha var şunu da kurmayı unutmayın. En güncelini kurun.

Hocam sanırım problem iGPU. Normal şartlarda kapalıydı bir süredir mavi ekran almıyordum, geçen haftaki BIOS güncellemesinden dolayı otomatik açılmış onu fark ettim. Dün öğlen saatlerinde kapatıp denemek istedim, henüz mavi ekran almadım bilginiz olsun.

Çözüm